pomoč – prispevek
Spoštovani,
kot mnogi sem se tudi sama znašla v stiski. Približno eno leto se vrtim v začaranem krogu plačevanja položnic in najemnine za nazaj – tistega najnujnešega, ker sem lani prebolela več viroz in drugih bolezni v zelo kratkem času in takrat seveda imela izpad dohodka. Sem študentka sicer, sem pa en študij že končala in tudi iščem zaposlitev, ki bo dolgoročno stabilnejša od študentskih del, pa tudi donosnejša.
Ker ves čas plačujem za nazaj, ves čas tudi plačujem zadnje možne opomine. Trenutno pa je že v teku tudi sodna izterjava za del plačil, ki jih nisem uspela poravnati sproti. Grozi mi tudi izklop elektrike in niti ne upam razmišljati odkod še lahko dobim obvestilo o izterjavi.
Živim sicer kot podnajemnica v garsonjeri s 300evri najemnine in 100evri stroškov mesečno, kar je drago. Iskala bi cenejše bivanje, a tu ne morem ven, dokler ne poravnam vseh računov in vsega kar dolgujem za najemnino.
December je in sem spet zbolela. Normalno saj razsajajo gripe in viroze. Spet imam krajši izpad dohodka.
Moja prošnja bo nanavadna, vendar sem se odločila da poskusim. Običajno v stiski prosimo za posojila. Tudi jaz bi posojilo, a nisem našla človeka, ki bi mi pomagal. Nimam rednih prilivov in nisem lastnik nepremičnine. Bilo pa bi idealno, če bi dobila 3000 evrov, poravnala vse, poiskala novo bivališče – plačala morabitno varščino ipd. in imela nekaj garancije za vsaj mesec vnaprej. To bi bilo idealno, je pa že težko verjetno.
Tokrat prosim drugače. Prosim za ljudi dobre volje, ki imajo možnost in ki se jim ne zdi veliko, za manjši prostovoljni prispevek, kar na TR. Lahko 5,10 evrov. Odvisno od želje pač. Identitete tu ne morem razkriti. Napisala pa bom svoj TR in mail, kamor me lahko kdorkoli kontaktira. Res radovendim s TR razkrijem tudi identiteto, saj ima vsak TR imetnika. Kdo ve, morda pa se bo našel kdo, ki ne bo pogrešil nekaj evrov. Sama če le imam, tudi dam kak drobiž predvsem ženskam brezdomkam.
Najenostavnejši prenos na račun se lahko opravi za tiste s klikom kar s prenosom med računi znotraj NLB. Sicer moramo kontaktirat prek maila, da se dogovorimo drugače.
Po želji lahko komu prispevek oddelam – čiščenje, urejanje okolice hiše, nabava starejšim ipd. Živim pa v Ljubljani.
moj TR je SI56 0201 0277 3675 972
mail: [email protected]
Vnaprej se zahvaljujem za ljudi dobre volje in pozdravljam
P