Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pomoc prosim. e napotnica

Pomoc prosim. e napotnica

Rada bi se narocila pri ortopedu (poskodba kolena) in, sem na netu iskala kako se bi narocila preko e napotnice in nisem nasla. Zdaj pojma nimam ali moram vseeno fizicno do svojega zdravnika in prosit za napotnico in potem urejam prek racunalnika ali jo dobim na internetu? Eh sem smotana. Toliko je bilo govora o teh napotnicah, mene pa to takrat ni zanimalo. Zdaj ko pa potrebujem pa ne znam.
Ob enem bi se vprasala, ce katera ve, kje so najkrajse dobe za pregled pri ortopedu in mri. Hvala vsem

Najbolje, da kar pokličeš in jim poveš številki, ki si ju dobila. Jaz sem tudi poskušala elektronsko, ampak jim ne dela.

Kateri stevilki?

Najbrž ti še sploh nimaš napotnice? Predpisati ti jo mora zdravnik, tako kot prej, je samo v e-obliki.

najprej moraš do svojega zdravnika, da ti izda napotnico, ki sedaj obstaja samo v e obliki, elektronski. Administratorka ti sprinta en list, na vrhu katerega je ena daljša številka, to je številka tvoje napotnice, ki je že vnešena v centralni sistem napotnic. Potem pokličeš enega ali več ortopedov, preveriš čakalne dobe in se pri enem od njih naročiš in poveš to svojo številko napotnice, ko oni odprejo sistem napotnic, poiščejo to tvojo številko in ti dajo datum. To lahko opraviš po tel ali preko njihove spletne strani ( od ortopeda ).

Logično je, da ti mora napotnico dati zdravnik – ne moreš si kar sama predpisati, kaj rabiš.
Na https://zvem.ezdrav.si imaš povezavo (zavihek eZdravje) do stani s čakalnimi dobami (verjetno te zanima ortopedski pregled oz. na kar te bo zdravnik pač naročil, boš videla na potrdilu). Poleg informacij o čakalih dobah so tudi telefonske številke (pri nekaterih izvajalcih so namreč podatki o čakalnih dobah še malo optimistično zastavljeni – beri ne držijo). Za nekatere storitve se lahko preko istega portala tudi elektronsko naročiš, pri čemer moraš poznati svojo številko eNapotnice, ZZZS številko ali pa imeti kvalificirano digitalno potrdilo, da se na portalu registriraš.

Kaj pa v primeru, da dobim napotnico in je oznacena pod nujno, ki velja 24ur od izdaje. A lahko grem kar do ortopeda ali moram vseeno klicat. Res hvala za vso pomoc, ker prvic sploh urejam kaj z napotnico.

Narocate se preko: narocanje.ezdrav.si, potrebujete samo stevilko enapotnice in številko vasega zavarovanja (zzzs stevilka),oboje je izpisano na potrdilu o enapotnici. Cakalne dobe pa pogledate na cakalnedobe.ezdrav.si

New Report

Close