pomoč prosim ,kako napisat prošnjo za zaposlitev
Moj način, ni nujno da ti je všeč
xy
ulica
kraj
podjetje xy
ulica
kraj
Kraj, datum
Zadeva: prošnja za zaposlitev
Spoštovani!
Prijavljam se na prosto delovno mesto……..objavljeno v …………dne…………. Ker me razpisano delovno mesto veseli in zanj izpolnjujem razpisane pogoje, vam v prilogi v preučitev pošiljam zahtevane podatke.
Lep pozdrav
xy
Priloga:
– navedeš kaj zahtevajo in priložiš
(recimo življenjepis strneš v 3 točke:
1. osebni podatki (ime priimek, naslov, datum rojstva)
2. dosežena izobrazba (navedeš vse, tudi kak tečaj tujega jezika, vozniško, strojepis, vse)
3. dosedanje izkušnje (če prvič iščeš, to navedeš in obenem tudi navedeš morebitno pripravništvo, ali prakso, ali poletno delo, ali sodelovanje v kakšni raziskovalni skupini na faksu)
Upam da sem ti pomagala!, Srečno!
Najslabša prošnja za svetu
http://zaposlitev.provix.si/blog_prosnja_delo_najslabsa_prosnja.htm
Primer:
Janez Novak
Neznana ulica 3
1000 Ljubljana
GSM: 041 / 111 222
E-mail: janez.novak@siol.net Ljubljana, 04.04.2004
Dr. Aleksander Novak
Pomočnik uprave za kadrovske in splošne zadeve
Petrol d.d.
Dunajska 156
1000 Ljubljana
PONUDBA ZA SODELOVANJE
Spoštovani!
Prejel sem informacijo, da povprašujete po ekonomsko izobraženih kadrih, ki izpopolnjujejo svoje znanje na podiplomskem študiju. Glede na to, da sam pravkar zaključujem magistrski študij Poslovodenje in organiziranje – MBA na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru, sem se določil, da Vam pošljem ponudbo za zaposlitev.
Trenutno opravljam projektno delo v Agenciji za kmetijske trge, vendar bi delo v sistemu, kot je Petrol d.d. v največji meri izpolnilo moje dolgoletne želje. Za delo v velikem podjetju sem se navdušil že v srednješolskih letih po prebrani knjigi ITT: Država v državi, Anthonyja Sampsona, kjer je opisana vsa mogočnost velikih podjetniških sistemov ter slabosti tehnokratskega vodenja podjetja. K naftni panogi pa me je pritegnila knjiga Sedem sester, istega avtorja, ki opisuje razvoj največjih svetovnih naftnih koncernov, po prisilni razdelitvi podjetja Standard Oil.
Pri Petrolu me navdušuje predvsem vizija podjetja, ki neskromno napoveduje primat med ponudniki energije in turističnih storitev v regiji, ter vrednote, ki se v veliki meri ujemajo z mojimi osebnimi vrednotami.
Sicer izhajam iz podjetniške družine, pa tudi moje dosedanje delovne izkušnje so, kot je navedeno v življenjepisu, vezane predvsem na podjetniški sektor gospodarstva, vendar menim, da bi mi v obdobju uvajanja notranjega podjetništva in vzpostavitve profitnih centrov, tudi tovrstne izkušnje koristile pri delovanju v vašem podjetju.
Ob navedenih izkušnjah me odlikujejo občutek za timsko delo, pripravljenost na nenehno izobraževanje in izpopolnjevanje ter lokacijska neodvisnost.
Veselilo me bo, če boste v meni prepoznali bodočega sodelavca, ki bo Vašemu podjetju v ponos in bo v dobršni meri prispeval k rasti in uspešnosti Petrola.
pričakovanju Vašega odgovora, Vam želim prijeten in uspešen dan.
Lep pozdrav!
Janez Novak, univ. dipl. ekon.
PRILOGE:
– Življenjepis
– Kopija spričevala
– Priporočila in reference
– Slika
– Certifikat za aktivno znanje angleškega jezika
Janez Vzorec
Kremenčkova 12
1000 Ljubljana
GSM: 041 XX XX XX Ljubljana, 20.08.2007
janez.vzorec@primer.com
XYZ d.o.o.
Ljubljanska cesta 3
1000 Ljubljana
Zadeva: Prijava na delovno mesto “Skrbnik ključnih strank” oz. “Prodajni inženir”
Spoštovani!
Na vaši spletni strani sem zasledil, da iščete nove sodelavce. Verjamem, da ustrezam vašim zahtevam, zato se javljam na objavo za prosto delovno mesto “Skrbnik ključnih strank” oziroma “Prodajni inženir za prodajo IT rešitev”.
Moja dela in izkušnje obsegajo predvsem dela v informatiki, kjer sem delal na različnih področjih od proizvodnje, nabave, prodaje, logistike in svetovanja. Zadnja leta se ukvarjam s prodajo rešitev na področju strojne in programske opreme vodilnih proizvajalcev, poslovnih rešitev in storitev svetovanja, ter podpore strankam v vseh segmentih prodajnih aktivnosti.
Delo, ki ga opravljam je predvsem samostojno, vendar pa v sklopu celotnega tima, kjer ima vsak pomembno vlogo za končni rezultat. Narava dela mi narekuje tudi delo na terenu, kar mi ne predstavlja nobenega problema. Dosedanje izkušnje so mi dale veliko potrebnega znanja za različna področja na katerih delam, ter nove izzive s katerimi se srečujem pri vsakdanjem delu.
Glede na vašo objavo za prosto delovno mesto, vidim veliko skupnih točk za sodelovanje in obojestransko korist, ter predvsem nove izzive.
V prilogi vam pošiljam svoj življenjepis in izkušnje.
Zahvaljujem se za vašo pozornost.
Lep pozdrav.
Janez Vzorec
Življenjepis
Osebni podatki:
Ime in priimek: Janez Vzorec
Datum rojstva: 20. 10. 1972
Državljanstvo: Slovensko
Naslov: Kremenčkova ulica 12, 1000 Ljubljana
GSM: 041 XX XX XX
E-pošta: janez.vzorec@primer.com
Izobrazba:
1997 Srednja šola tehničnih strok Bežigrad, smer stojni tehnik – tehnolog
2001 Srednja šola za elektrotehniko in računalništvo Ljubljana – smer računalniški tehnik
2005 Vpis na fakulteto za organizacijske vede
– smer informatika
Delovne izkušnje:
2007 Skrbnih ključnih strank v nabavi in prodaji na področju strojne in programske opreme, svetovanje in podpora strankam v podjetju XY d.o.o.
2002 – 2005 Prodaja računalniške opreme, ter vodenje in koordinacija skupnega pomena v podjetju XZZ d.o.o., Ljubljana
2001 – 2002 Serviseranje računalniške opreme v podjetju XY d.o.o., Ljubljana
2000 – 2001 Proizvodnja osebnih in prenosnih računalnikov v podjetju XYZ d.o.o., Ljubljana
1999 – 2000 Komercialna dela v podjetju XXY d.o.o., Ljubljana
1993 – 1999 Dela v lastnem trgovskem podjetju XXX d.o.o., Ljubljana
1992 – 1993 Vodja računalniškega oddelka v konstrukciji v podjetju ZXY d.o.o., Ljubljana
– 1992 Delo v razvojni konstrukciji prototipov v podjetju ZZX d.o.o., Ljubljana
Ostala znanja:
Angleščina – aktivno
Nemščina – pasivno
MS Office, internetne aplikacije
Opravljeno šolanje za HP, TCP/IP
Vozniški izpit B kategorije