pomoč prosim, polite superge, vonj, 60 eurov, kr neki
Prosim pomoč. Eni “znanki”, sem po nesreči, kar sploh ni bila, v bistvu je bila emblaža odprta, polila tekočino od filane paprike, ko sm prjela stvar v roke.
Imela čisto nove superge. Pravi da vonj ne bo šel ven, da so uničene in hoče nove. A se res ne da kako oprati, spraviti ven madež, vonj … Če se da mleko iz avta, bruhanje iz kavča …. Jutri grem v kemično čistilnico.
gre za all starke, nove so 60 a vi bi kupili, kakor ona zahteva.
čis sm paf. nočm se zamerit samo prosim no, nove kupt. a ima pravico to zahtevati. pa čevlji so čevlji čez nekaj časa bodo polni različnih vonjav.
hvala vsem za nasvete
Odkupi jih od nje za 60 evrov, stare pa operi in poskusi prodati na bolhi ali letgo. Mogoce pa ima celo isto cifro noge kot ti ali kdo od tvojih bliznjih, ki bi jih rad nosil. Ce so res nove in oprane mogoce ne bi bil problem. Mislim pa da je precej nesramno, da od tebe zahteva, da ji placas, saj jih lahko opere. Niso unicene. Mogoce se lahko zmenis za odskodnino? Mislim pa, da je to cist mim od te tvoje prijateljice. Razmisli malo s kaksnimi ljudmi se druzis.
Dokler po xy letu ni teh vonjav, je priporočljivo, da ostane vonj po čevljih in ne po praških, filanih paprikah. Pa si predstavljaj, da bi zalila kakšne fensi salonarje, kam bi jih namočila?
Pa če ste že prale superge v stroju, ste jih po xy nošenju.
Super kombinacija je kis, olje, guma.
Ima pravico uveljavljat škodo, čeprav si jo ti storila. Za take nove oprane in prej pomočene v filano papriko, bi jih verjetno dobila za pol cene na trgu ali še manj kot pol. 60 € tudi ni tako nizka cena, da bi človek ob tem zamahnil z roko, paprika gor ali dol.
Probaj barantat z njo, če ne ti drugega ne preostane, če ne bo odstopila. Pa račun ti naj pokaže.
Ampak, če boš že prodajala naprej, dodaj, da so bile prej namočene v papriko, ker oglasi so vedno bolj v smer “nošeni samo 1x”.
Kemična čistilnica, če supergi nimajo oznake, da se lahko perejo kot v domačem stroju, zna biti, da rezultat ne bo podoben novemu, kar tudi domač stroj ne zagotavlja.
Hja, punca ima prav v bistvu, čeprav bi ti morala biti toliko fer in se sama ponuditi, da ji nabaviš nove, ker si jih pač vseeno ti uničila, ne da njo spravljaš v neugoden položaj, ki je še toliko manj kriva kot ti.
Meni se vonj od tiste tekočine gravža in tudi ne vem, če bi jih hotla še gor dat. Fuj. 🙁
To se je zgodilo doma ali v trgovini? Čigav je bil tegelc kisane al filane al kake že paprike?
Če je bil ta netesnjeni tegelc tvoj, lastna proizvodnja, potem je žal tvoja krivda, ampak ne vem, kakšne imate to odnose, mislim jaz ne bi komplicirala, sama bi oprala superge v stroju in vonj re sigurno ven. Mislim, če sem spravila iz superg ogaben vonj, ko me je ujel dež in so bile čisto moke in so smrdele za umret, pa semjih 2x oprala s pralnim praškom, dala ven sušit in luftat, pa niso več smrdele, ne vem, zakaj vonj te paprike ne bi šel ven. Flek gre pa vsak ven z navadnim cetom za posodo.
Če znanka vztraja pri novih, so zdaj razprodaje pred vrati, pa ji kupi nove poznižani ceni, pobrskaj po net, mogoče imajo tudi kje kako akcijo, polite pa naj ti da, konec koncev, če ji kupiš nove, so stare tvoje.
Ne vem kaksen ste to folk, da vas tolko podpira punco, ki hoce nove cevlje zarad ene packe, ki se jo da spravit ven. Nesrece se pac dogajajo. Meni je prijateljica, ki je imela migreno enkrat pobruhala precej vec kot 60 eur vredne cevlje. Pa mi na pamet ni padlo, da bi zahtevala, da mi jih zdaj pa placa. Vazno mi je bilo, da jo cimprej spravim domov. Zamislite se malo kaksne odnose imate do drugih ljudi, ce je ena packa na cenenih supergah vec vredna kot odnos s clovekom. To se ne dela.
O moj bog! Nesreča se lahko zgodi komurkoli.
Zelo grdo od znanke, da zahteva to od tebe. Če bi se meni to zgodilo, bi rekla, naj ne skrbi, da bomo že nekako spravili stran, največ kar bi ji rekla, bi bilo, da naj ona poskusi. Pa verjetno bi se kar sama lotila. Ni vrag, da jih ne bi “rešila”. Žal je dandanes res tako, da nikoli ne veš, s kom imaš opravka.
Drugo bi bilo, da bi jih nekdo zanalašč poškodoval.
Avtorica, jaz bi ji lepo rekla, naj ti jih da, da boš uredila. V skrajnem primeru kupi nove, une pa zrihtaj in prodaj, tako kot so ti svetovali.
Pa folk! Za materialno stvar gre, dajte se zavedat!
to naj se zmenita med sabo, je pa dejstvo da tudi če gre za materialno stvar čisto premalo ljudi spoštuje vrednost nečesa, zato pa je povsod vse katastrofalno in tega učite še mularijo, da posledično zaradi nezavedanja vrednosti delajo škodo, ko je to treba plačat je pa takoj naš/a ni bil/a ali pa se je nekaj “kar samo od sebe” zgodilo, stroške s tem naj imajo pa drugi…
to naj se zmenita med sabo, je pa dejstvo da tudi če gre za materialno stvar čisto premalo ljudi spoštuje vrednost nečesa, zato pa je povsod vse katastrofalno in tega učite še mularijo, da posledično zaradi nezavedanja vrednosti delajo škodo, ko je to treba plačat je pa takoj naš/a ni bil/a ali pa se je nekaj “kar samo od sebe” zgodilo, stroške s tem naj imajo pa drugi…
[/quote]
ja tudi jaz sem šokirana.
naj bolj podrobno razložim. delam kot prostovoljka, delim hrano, pobiram viške in to se je zgodilo, ko smo prekladali škatle. res je, da sem stvar v roke vzela jaz in naj še priznam hotla sem imeti to za večerjo pa sem pogledala kaj je. ker je bila termično zaprta, a očitno ne dobro, je malo vn pocurjalo, ko sem dvignila. polilo se je po vrhu superg, malo in niso bile namočene.
meni osebno materialne stvari čisto NIČ, ampak resnično NIČ ne pomenijo. ne dam na znamke nič na noben luksuz nobeno preseravanje in imam isto filozofijo človek šteje, odnosi štejejo. to je vse, kar je vredno na tem svetu. ljudje se pa pehajo za mat. stvarmi, iščejo srečo in zadovoljstvo, ne vedo pa da gre življenje mimo, da smo si zmeraj bolj tuji. ŽALOSTNO. zato pa delam to, kar delam, ker grem vsak dan “bogata” domov. bogata prijaznih, spodbudnih, žalostnih besed. ko nekoga samo z besedo razvedriš neprecenljivo.
gunar ti dam prav, da danes ljudje mularija ne ceni ničesar. samo po drgui strani jim je pa vcepljeno, da edino dnar stvari te naredijo “vrednega”, srečnega, uspešnega. in da je treba zapravljat, zapravljat, kopičit, imeti, zato pa je tako da tako odreagirajo. uspešen in vreden si kolikor imaš in si ustvariš. BOLANO.
hm, samo zanimivo. po eni strani samo materialno šteje, po drugi strani pa res ni odnosa nobenega. 😮
[/quote]
ja tudi jaz sem šokirana.
naj bolj podrobno razložim. delam kot prostovoljka, delim hrano, pobiram viške in to se je zgodilo, ko smo prekladali škatle. res je, da sem stvar v roke vzela jaz in naj še priznam hotla sem imeti to za večerjo pa sem pogledala kaj je. ker je bila termično zaprta, a očitno ne dobro, je malo vn pocurjalo, ko sem dvignila. polilo se je po vrhu superg, malo in niso bile namočene.
meni osebno materialne stvari čisto NIČ, ampak resnično NIČ ne pomenijo. ne dam na znamke nič na noben luksuz nobeno preseravanje in imam isto filozofijo človek šteje, odnosi štejejo. to je vse, kar je vredno na tem svetu. ljudje se pa pehajo za mat. stvarmi, iščejo srečo in zadovoljstvo, ne vedo pa da gre življenje mimo, da smo si zmeraj bolj tuji. ŽALOSTNO. zato pa delam to, kar delam, ker grem vsak dan “bogata” domov. bogata prijaznih, spodbudnih, žalostnih besed. ko nekoga samo z besedo razvedriš neprecenljivo.
gunar ti dam prav, da danes ljudje mularija ne ceni ničesar. samo po drgui strani jim je pa vcepljeno, da edino dnar stvari te naredijo “vrednega”, srečnega, uspešnega. in da je treba zapravljat, zapravljat, kopičit, imeti, zato pa je tako da tako odreagirajo. uspešen in vreden si kolikor imaš in si ustvariš. BOLANO.
hm, samo zanimivo. po eni strani samo materialno šteje, po drugi strani pa res ni odnosa nobenega. 😮
[/quote]
za nekatere je žal res tako da jih stvari delajo “nekaj” več in pomembne, samo vseeno je pa dovolj da si folk vbije nazaj v glave koncept, da tudi če je stvar materialna in nepomembna za nekatere, je lastnik še vedno bil primoran oddelat toliko in toliko ur, da je zaslužil toliko da si je kupil/a tisto kar si je želel/a ali rabila ergo da to ni bilo zastonj ali padlo z neba da bodo drugi potem delali kot svinja z mehom s to stvarjo, in da če nekdo to poškoduje ali uniči tudi če po nesreči bo lastnik nosil stroške za popravilo ali nakup novega, tako da tisti oprosti ne pomaga kaj dosti….
Če bi jaz nekomu zalila allstarke z omako od filanih paprik, bi mu na licu mesta ponudila odškodnino. Ker ja, jaz sem tista, ki sem uničila občutek nekomu drugemu, jaz, ne glede na zo, da je bila nesreča. Zakaj mora biti nekdo ob obutev, če sem bila jaz nerodna? In ne, tale omaka s pranjem v pralnem stroju ne bo šla ven. Pa četudi, z vsakim takim pranjem, se življenjska doba čevlja zelo zelo skrajša, po domače, čevelj se s pranjem uničuje.
Če si lastnik nečesa, moraš vzeti v zakup, da se ta stvar lahko tudi poškoduje, obrabi, uniči. V nekaj mesecih, letih ali sekundah. Mi nismo premožni. Prijatelji so bili pri nas na obisku in so po nesreči, ker so motorično bolj nerodni, razbili neko stvar, ki je bila potem neuporabna niti se je ni dalo popravit ali kako drugače nadomestit, ne bom bolj podrobno opisovala. šla je v smeti. Vrednost nad 1000 evrov. Ful mi je bilo hudo, kar zjokala bi se tisti trenutek. Ampak me je kmalu minilo. Navsezadnje je samo stvar in če imam v stanovanju na polici ful drago stvar, moram sprejeti možnost, da jo kdo razbije. Lahko bi jo tudi jaz, mož, otroka…Skratka od prijateljev nisem zahtevala nič, mislim, da niti ne vesta , koliko je bilo vredno.