Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek pomoč prosim radiatorji zima se bliža

pomoč prosim radiatorji zima se bliža

hej sem mlada in nimam izkušenj z radiatorji so namreč grozni sploh sedaj ko smo prebelili stanovanje

tudi mene zanima ali jih je potrebno odšraufat ali odnest?ali lahko pobarvamo sami? ali se ne bo oluščilo? če prebarvamo sami? Nekdo mi je reku d se jim je use oluščilo k so jih prebarvali sami?

Katera barva ? sprej? ali odnest pobarvat? so pa grozni?

Ajej, Robi, zdaj bomo vse uporabnice mona, ki smo hotele na easy prebarvati svoje radiatorje globoko premislile. Saj to je cela znanost.Verjamem pa, da lahko s slabim barvanjem narediš več škode, recimo, če se ti barva delno odlušči in je zelo grdo za videti.

robi, robi, robi

povej ti mal po domač, za kmetice
pa tko, da ne rabim šravfat dol, kva bo vzad me ne zanima zdele
sam da bo uspred ok

uglavnem zbrusm dol barvo, kokr gre
premažem..s čim
nimam kompresorja mam čopiče itd
tko mej v glav, ne pa ko da mama delavnico doma oz denarja, da nosuim nekam barvat

To bo šele čudn zgledal…al ga ni lažje dol vzet in nardit enkrat pa za dlje časa?

Drgač boš še mal zid pošpricala, kaj boš pol?

Ne vem, no moje mnenje…jaz bi šla do ene take trgovine in tam nakupila tist šmirgl papir in barvo, kero bi rekel tam prodajalec, da hiter suši, ker to glih diši ne.

Na živce mi gredo stvari, ki so pobarvane s čopičem in so preveč na očeh…..noben me ne bo prepričal, da je to dovolj dobro in enakovredno barvanju s kompresorsko pištolo….tudi s kakim sprejem ni isto oz je površina drugačna. Lani sem nesel pobarvat en radiator kar k avtoličarju….z barvo za avtomobile. efekt super, vendar pa ni bilo poceni….za en velik radiator 60 eur (znosno za enega, če bi odnesel iz cele hiše, bi se pa kar nabralo)… Ampak raje 60 eur, kot da bi vsak dan gledal s čopičem pobarvan radiator ….

Ne pretiravaj. Če si popolnoma neizkušen, potem boš res težko v redu pobarval s čopičem. Če s čopičem ne znaš, pa daj z valjem. Ali ti tudi to ne gre? No ja, še vedno lahko plačaš, pa bodo drugi naredili namesto tebe :))

Če so radiatorji tako grozni in stari in grdi, so verjetno tudi manj učinkoviti, potratni. Zamenjaj jih. Se pozna pri toploti in pri računu za ogrevanje.

Sicer obstaja tudi barva posebej za radiatorje, ampak stari rebrasti radiatorji so tudi pobarvani še vedno grdi stari rebrasti radiatorji.

Če so radiatorji tako stari, da niso več za gledat in rabijo barvanje, je čas za nakup novih. Sploh niso dragi, zamenjani v 10 minutah brez napora in umazanije in imaš spet najmanj 20 let mir. Ko bodo začeli ti stari radiatorji puščat, bo strošek več kot 10 x večji. Očitno še niste videli, kako izgleda, ko počen radiator spusti vodo. Imaš vse poplavljeno. Če pa kdo stanuje pod tabo, pa še njemu škodo plačaš, ker voda pride takoj tudi tja.

Ti bi pa kupovala šmirgle, pa barve, pa čopiče, pa šraufala stare stvari gor in dol in packala cel teden, pa še poceni ni. Ne vem no, če je to pametno.

Ne pretiravaj. Če si popolnoma neizkušen, potem boš res težko v redu pobarval s čopičem. Če s čopičem ne znaš, pa daj z valjem. Ali ti tudi to ne gre? No ja, še vedno lahko plačaš, pa bodo drugi naredili namesto tebe :))[/quote]

Pa nisem ravno neizkušen, vseh stvari se načeloma lotevam sam. Imam tudi doma kompresor in bi ga lahko pihnil sam. Avtoličarju sem ga dal pobarvati zato, ker sem hotel da ostane v isti barvi, kot so ostali (nek oddtenek, ki ga je bilo potrebno zadeti v mešalnici barv). Saj 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} tega zneska pač predstavlja strošek barve – avtolak je pač drag.

Najprej me zanima za kakšne radiatorje se gre. So to rebrasti ?
Kako grozno zgledajo ? Se barva lušči in vidi rja ?
Ali so grozni samo zato, ker so porumeneli ?
Koliko je teh radiatorjev ?

Čisto odvisno. Radiator stane okrog 40 eur in če jih rabiš npr. 5, to ni ravno poceni. Potem je tudi odvisno od stila stanovanja. Ponekod “grdi” rebrasti radiatorji boljše pašejo, novi pa tudi niso neki presežek lepote.

Samo za primer: http://www.oldhouseonline.com/painted-radiators/

New Report

Close