pomoč-rože
Groza, kakšni predsodki… a misliš, da je tako težko dat rožico ali dve dol s police in odpreti okno ter prezračit?? Enim ni… rastlina pa tudi lahko zelo lepo okrasi in poživi prostor, kot že rečeno pa ni treba imeti ravno džungle v stanovanju. Sicer pa, če te zanima, v svoji sobi imam na oknu samo orhidejo, pa ne le da vsak dan zračim, ampak je ena polovica okna celo nonstop odprta!
Ponavadi ne grem v “osat”, ker tudi tu velja tisti lepi rek:
“Modrost je namenjena vsem,
ni pa za vsakogar.”
Ampak, tu bom naredil izjemo in sicer samo zaradi dobrohotne *Ene Barbare*!
Ej, Barbi, itak, da bom “postregel”, bdw., ampak ajde, nima veze!
V spalnico ne sodijo in niso zaželene:
– rože,
– kaktusi,
– bonsaj,
– ogledala,
– hi-fi, tv, pc….
Spalnico uredimo tako, da vibrira 3/5 jin in dosežemo umirjenost in sproščenost, da telo, medtem, ko spimo spontano pridobiva in vsrkava či življenjsko pomembno energijo iz zavestno nameščenih izvorov:
– koristnih barv,
– preferenčne smeri neba,
– energetsko dobro izbranega partnerja, ki harmonizira ali podpira svojo izbranko po naravni poti, kar je razvidno v “Pet tokov jin in jang”…
Spalnica je “le” 2/5 jang in to doesežemo:
– s pastelnimi odtenki koristnih barv za oba,
– s fs zdravilom za ljubezen in čustva, umetniški akt dveh v objemu ali svečnik za dve sveči…
– s pravilno izbiro (za oba) in namestitvijo postelje,
– s primerno barvo zaves in posteljnine, ki energetsko ustreza obema….
Spalnica je harmonična, če dosežemo ubranost iz fs pravil:
– “Šole oblik” ali Petih živali: Želve, Zmaja, Tigra, Feniksa in Kače,
– če je nameščena v jin področju stanovanja…
Če želiš imeti rožice prav v spalnici (!?), ki ti med spanjem jemljejo kisik, jih pač imej, je “ipak” tvoja odločitev, ampak jaz ti to odsvetujem.
Imama pomislek: kaj v bistvu bi ti kompenzirala v spalnici – najbolj intimnem mestu za par, z rožicam, vprašaj se?
Krasne pisane in dišeče rožice so zelo lepe in v okras na balkonu, terasi, dnevni sobi itd., nikakor pa ne v spalnici.[/quote]
Dobrohotna Barbi se javlja in ti sporoča, da je vesela, da si se javil, oziroma “šel v osir”, ker te vedno rada berem.
Če dobro prebereš kaj sem napisala, boš videl, da tudi jaz v spalnici nimam nobene rože
Lep dan, Barbi
Ps – tvoj prispevek o iglavcih na dvorišču mi je dal maksimalno mislit. Ker pa živim skoraj v gozdu, se žal ne da prav dosti naredit… :S
Hvala ti, draga Barbara!
Lepo, da si spet tu, pogrešal sem te včeraj.
Veš kaj, posadi španski bezeg ali jasmin ali bambus ali dovolj vrtnic ali neke druge visoke rožice na meji z gozdom, kot “obrambo” od sevajočih smrek.
Hvala ti, draga Barbara!
Lepo, da si spet tu, pogrešal sem te včeraj.
Veš kaj, posadi španski bezeg ali jasmin ali bambus ali dovolj vrtnic ali neke druge visoke rožice na meji z gozdom, kot “obrambo” od sevajočih smrek.[/quote]
Hvala za nasvet. Veliko smo že zasadili, nekaj pa še bomo. In prav zaradi tvojega pisanja bodo to listavci. Pravzaprav že vidim, kje bo kaj raslo
Lepo se imej.