pomoc / trava / izpit

Lep pozdrav , mi lahko kdo pomaga ?
Danes pred 2 urcama so me ustavili policaji v civilu , ker sem imel rdece oci ( po 4 urah spanca po nocni izmeni nic cudnega , njima je bilo … ) dali so mi liziko za droge ( slina ) …
Povedal sem mu da sem iz nocne in ni nic zaleglo … torej oprawim test ki je pokazal pozitivno na droge , kljub temu da sm zadnji dzoint prizgal v soboto zvecer , torej po 2 dneh je usen pokazal pozitivno po netu berem da kaze le za 6 ur nazaj , kar vam powem z prve roke da ni res …. potem me peljejo na dezurno kjer so mi vzeli kri in vodo, prasam doktorja koliko casa kaze notri thc in mi rece 1 mesec …. seveda so mi takoj vzeli tudi izpit …. kaj me sedaj caka ? oz kako naj odreagiram ? sedaj nemorm v sluzbo in nic …. na zdravniski pregled sem se ze prijavil , vendar ga imam sele ces 1 mesec ,…. kaj sedaj ?
hvala vsem za pomoc
Pozdravljeni, dobili boste sklep o začasnem odvzemu vozniškega dovoljenja (v.d.). Ko boste imeli opravljen kontrolni zdravniški pregled lahko zaprosimo za vračilo začasno odvzetega v.d. Verjetno boste vabljeni tudi na zaslišanje prd sodnikom za prekrške. Tam bodo ugotovili, da ste vozili pod vplivom drog in vam izrekli globo min. 1200€ in izrek 18 kazenskih točk. Ko bo sodba postala pravnomočna boste dobili sklep o prenehanju veljavnosti v.d. Na ta sklep lahko podamo predlog za t.i. pogojno obdržanje v.d. Sodišče odloča ali sledi/ugodi predlogu ali ne. Če ja dobite od 6mes. do 24mes. pogojne dobe v kateri se lahko vozite n esmete pa storiti hujšega prekrška. Lp
Pozdravljeni,
po izkušnjah v delu sodeče, so ti hitri testi za prepoznavanje psihoaktivnih substanc (drug wipe) zelo občutljivi in predvsem nezanesljivi, zato je smiselno opraviti strokovni pregled, ki je bolj natančen in relevanten (posebej kadar je minilo že nekaj časa od uživanja psihoaktivnih substanc)
Postopek v vašem primeru je sledeč- Zdravstvena ustanova pošlje policijski postaji rezultate vzorcev krvi. Če je iz vzorce razvidno da je THC še aktiven in ne v razkrajanju (THC_OOHC) je to prekršek- vožnja pod vplivom psihoaktivnih substanc. V kolikor je iz vzorce krvi razvidno da je THC v razkrajanju in ni več aktiven, pa to ni prekrške in se postopek ustavi.
Torej v kolikor je v krvi aktivna substanca iz policijske postaje po prejemu rezultaov na pristojno sodišče pošljejo obdolžilni predlog za izrek globe in izrek začasnega odvzema vozniškega dovoljenja.
“V primerih, ko se ugotovi prisotnost prepovedane droge v krvi, se tako glede na drugi odstavek 106. člena Zakona o pravilih cestnega prometa (ZPrCP) šteje, da voznik vozi pod vplivom prepovedane droge. Glede določbe ZPrCP je upoštevna le prisotnost kanabinoidov v krvi ali slini in ne (več) v urinu, kot na podlagi določb prej veljavnega Zakona o varnosti cestnega prometa (ZVCP-1); “
Moj nasvet je sledeči- v primeru da se vodi postopek prekrška vožnje pod vplivom psihoaktivnih substanc, v vsakem primeru ob popolni abstinenci počakajte vsaj 2 do 3 tedne, da se telo očisti in šele nato na pregled (drugače je potrebno nenehno dajati vzorec krvi, kar pomeni dodatne nevšečnosti in stroške.)
Nato do zaključka postopka podati predlog za vrnitev začasno odvzetega vozniškega dovoljenja in po prejemu sklepa o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja, še obrazložen predlog za odložitev (pogojno).
Lep pozdrav,
Tina Riemer,

LP
danes sem dobil oddločbo iz sodišča da se predlog o odvzemu izpita ZAVRNE ker v krvi niso našli nič ! Sedaj sem zelo odločen da grem v tožbo zoper policajov ki sta me obravnavala kot kriminalca čeprav sem vedel da nisem pod vplivom drog !
Mi lahko kdo pomaga oz napiše kako jih po domače sedaj zjebam ?
Ker sem se 3 tedne vozil z avtobusam imel dodatne stroške zaradi njih , poleg tega so me psihično popolnoma ” ubili ” od tega pripetljala ne spim …. torej … kako jim vrnem milo za drago …..
Hvala za odgovore ! Stopimo skupaj in zjebajmo te kapse !!!
Pozdravljeni, za tak ukrep je najlažje, da si poiščete odvetnika, ki vam bo vodil postopek. Sam osebno mislim, da ne boste uspešni saj so policisti ravnali po zakonu. Tako zakonodajo imamo…. Lp

Pozdravljeni, verjetno boste pozitivni na testu. Počakajte na rezultete in boste videli. Če boste pozitivni boste dobili sklep o prenehanju veljavnosti v.d. Na ta sklep lahko vlagamo predlog za t.i. pogojno obdržanje v.d., če uspešno opravite kontrolni zdravniški pregled v kraju bivanja. Lp

lp
Jure nisi edini ….
torej da ti malo povem iz osebnih izkusenj … testerji kazejo tudi za 2 dni nazaj … posebaj bodi previden da je tester NON STOP v tvojem vidnem polju … veckrat sem ze slisal da na skrivaj potegnejo po testerju z prstom ba katerem imajo thc … sploh ce te poznajo od prej …
VEDNO pojdi na strokovni pregled …. nikoli ne skenslaj ker si potem avtomatsko kriv … tudi ce ves da si zadet in bo pokazalo pozitivno , vseeno pojdi ker se lahko zagovarjas na 101 nacin potem …
v krvi je nekje 6 ur thc prisoten … v urini nekje do 3 tednov ….
ampak pazi ….. V PRIMERU DA TI V URINU najdejo thc … te bojo poslali 100 posto k psihologu ( hitri test tvojih motorik ) psihiatru ( od 1 do 6 mesecec hodis dajati urin in dokazujes da si cleab ) in delati zdravnisko spricevalo …
stroski so okolo 1000 … povem s prve roke k sm dal vae to ze ces …

lp
Imam podoben primer kot osebe ki so pisale pred menoj …. pa me zanima ce smo se ze kam premaknili glede zakonov
skadu sm joint vecer pred zaustavitvijo , itaq biu pozitiven , šel na strokovni odvzem v zdravstveni dom , dobil rezultate da je kri negativna urin pozitiven …. kaj sedaj lahko pricakujem ? mi bojo vrnili izpit ali bom moral na zdravstveni pregled pa psiholog pa psihiater panta sranja ?
je mozno da tozim policijo oz sodnika !?
hvala za pomoc
Pozdravljeni, žal brez kontrolnega zdravniškega pregleda ne morete zaprositi za vračilo začasno odvzetega v.d. Z opravljenim pregledom in tehtnimi razlogi lahko dobite v.d. nazaj in nato po prejeti sodbi in sklepu o prenehanju veljavnosti v.d. zaprosite za t.i. pogojno obdržanje v.d. Lp
Pozdravljeni, žal pri tej globi ni možnosti plačila polovične kazni. Lp