Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek pomoc, zamasitev wc skoljke

pomoc, zamasitev wc skoljke

Rabim nasvet. Zamasila se nam je wc skoljka. Nimam pojma, lahko, da je kdo od otrok kaj vrgel not, skratka ne pozira nic. Sem sla z rokavico do kolikor dosezem, vendar otipat ni nic. Stanovanje je v bloku. Hvala za kakrsen koli nasvet. Lp

Uporabi tisto gumjasto ročno črpalko za odmašitev odtokov. Preverjeno deluje.�

Če ne bo bolje, pa kliči komunalo.

ČE nisi z roko nič otipala, odšrafej školjko. Samo zna bit težava, ker sta vijaka ponavad čisto prežrta in jih je lažje prežgat, če gre. Potem je pa še možno, da je s silokinom zalito okoli roba školjke. Je pa sobota, tako, da v skrajni sili, če boš razbila školjko imaš še nekaj časa, da kupiš novo ali pokičeš vodovodarja, da te reši, če je edini wc v stanovanju, ki ga imate.

Poklici KANAL doo

Tasa5 in kljucek hvala! Popay pridi pomagat 🙂

V prilogi ti pošiljam wc školjko v prerezu za boljšo predstavo.
Neki predmet ali kaj drugega se je zagozdil globoko v luknjo.
Predlagam če ni druge rešitve, da odviješ školjko (ob straneh imaš vijake), katero obrneš in prideš do spodnje odprtine. Morda je celo padlo noter tisto plastična dišava pritrjena na rob wc školjke ali kot se je meni enkrat zgodilo, da sem usral eno tako veliko klobaso, da se je školjka zamašila.
[img]http://shrani.si/f/3a/GU/3jYlHQGC/untitled.png[/img]

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx boljše živet v lahki diktaturi kot v težki demokraciji xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx več na blogu, http://www.fj-produkt.com/

Vilid, najlepsa hvala :). Sem upala, da se bo dalo resit na bolj fini nacin :). LP

Uporabi daljšo upogljivo žico!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Se mi je zgodilo, ko sem otrokom naročila naj nekaj vržejo v školjko, pa so narobe razumeli in odvrgli krompirjeve olupke – jasno da se je zamašilo.

Smo lepo rešili.

Mr.muscolo ali ostale tekočine, ki so za odmašitev. Zelo pomagajo.

Ne vem, če bo šlo brez strokovne pomoči. Tudi nam se je enkrat zamašila WC školjka, je bil pa problem v odtočni cevi. Mi živimo na vasi in potem je moral mož pol dvorišča prekopati, da je rešil napako.
Poskusite z mr muscolo, ali če imate kakšno tako zakrivljeno žico, da “pohousate” noter. Če ne bo šlo, pokličite majstra.

Hvala lepa vsem za koristne nasvete. Zaenkrat sem ulila not tekocino za odmasitev cevi. Sem zokala tudi z zico, pa ni bilo nic bolje. Zdaj cakam. Problem je tudi, ker je na uporabo samo en wc. Hvala se enkrat! Lp

dej cet pa vroco vodo pa se bo odmasilo

Ni rečeno, da ima školjka odtok po tvoji skoči.

Lahko ima horizontalni iztok iz školjke v vertikalo.

Verjetno ti je pubec zamašil školjko s papirjem.

Naroči v školjko z vedrom vode do vrha in pusti vodo tam nekaj časa. Večji tlak bo potisnil /voda pa omehcala/
“Našopan papir.

Brez panike.

Natoči v školjko do vrha vodo z vedrom…..

New Report

Close