Pomoč
Pozdravljene!
Malo sem prebirala tale forum in huh šok zame, da ni nikogar ki je imel tak problem, kot ga imam sama z mojo poroko.
Sicer to ni problem ampak dejstvo, vendar je velika težava organizirati tako zadevo.
Namreč z mojim partnerjem se nameravava poročiti konec oktobra oz. začetek novembra….je sila 🙂 Zdaj odhajava na dopust in sva se odločila da takoj ko prideva z dopusta se posvetiva organiziranju poroke…moje prvo vprašanje je bilo kje bova imela poroko, namreč moj dragi ima številno familijo in ker imajo navado da se vsi pokličejo in seveda vsi pridejo z veseljem….je takoj nastal problem, ker število svatov najine poroke šteje prbl. od 180 do 190 svatov….ja tudi zame je šok in priznam da sem precej zaskrbljena, ker mi ni jasno kje v Ljubljani obstaja gostilna za toliko svatov.
Sama vem da so to gostilne kot so JOVO, PORTAL itd., žal midva ne želiva v take gostilne, tudi kake menze, kot so nam nekateri predlagali ne pridejo v upoštev, ker bi vseeno rada imela poroko v malo lepši gostilni, sej ni potrebno da je nek visok nivo, ampak vsaj spodobno….
Zato vas lepo prosim, tukaj vas je kar nekaj in ste sigurno slišale za kako podobno gostilno, vsekakor pa mora biti v Ljubljani, mogoče čisto ožja okolica….si predstavlajte da toliko svatov vozimo okoli in okoli…
Lp in upam da ima katera kak predlog ki mi bo pomagal rešiti moj problem!!
Lep dan še naprej
Ojla.
Za Ježico sem se tudi sama zanimala lansko leto, vendar se nisem odločila, ker nimajo enega nepregrajenega prostora. Za toliko ljudi lahko pripravijo, ker imajo zimski vrt, pa lesene klopce. Cene so bile zmerne. Sem pa slišala za eno restavracijo v Črnučah Vulkan ali nekaj podobnega, kjer je bilo tudi že 300 svatov. Ne vem pa, ali je to bivša menza.
Pa srečno.
Lp,Ann.
Zivjo!
Povprasaj še v Galeriji Repanšek. Okolica je zelo lepa, saj je okoli malo gozda, travniki. Nahajajo se za Arburetomom pri Kamniku. Midva se tam porociva septembra. Obred bo v galeriji, vecerja pa v sosednji stavbi. Oziroma ce bo lepo vreme bo zunaj. Imajo na volje oboje, odlocili se bodo pa na dan poroke, glede na vreme. Meni je všeč to ker si tam edino ti in tvoji gostje in te drugi ne motijo. Ker je to le tvoj dan!
Pozanimas se lahko na tel. 041 612309 ali na http://www.repansek.net/
Hi !!
Ker se 16.avgusta poročiva v galeriji Repanšek, ti lahko zaupam malo več informacij, saj smo že skoraj vse dorekli. Ker nas bo samo 30 (25 odraslih, ostalo otroci), sva se odločila za njihovo ponudbo, po kateri je najem prostora vključen v ceno menuja, ki pride 7.000,00 (brez DDV), pijača pa se dodatno plača po njihovem ceniku. V menu, ki ga skupaj dorečete oz. potrdite njihovega predlaganega, je všteta vsa hrana razen sladkih dobrot (tako da je zaželjeno da za poročno torto in drobno pecivo poskrbiš sam, no sicer ti tudi oni to uredijo…).
Tako da računava celotni strošek cca 250-300.000,00 sit. Morda so res malce dražji, vendar glede na okolje in njihovo profesionalnost (kot sem slišala), sem prepričana da sva se prav odločila. Dobra hrana in pijača ter naravno okolje se nama zdi pomembnejše od plačila vseh ostalih storitev, ki ti jih prodajajo ob poroki.
Pogostitev bo na samopostrežni način. Kot so nama obljubili imajo tudi koordinatorja, ki nas sprejme in poskrbi za aperitiv, na travniku imajo lep starinski voz, na katerem se razreže torta in zvečer menda naredijo ognjemet.
Več o tem, kako je zares bilo pa seveda po 16. avgustu, ko bom vse tudi objavila na naši (družinski) spletni strani.
Pa še to: midva sva se odločila da nas matičar (UE Kamnik) poroči na mestu samem, torej v galeriji, tako da se ne bomo prav nič vozili iz kraja v kraj. Za to sva morala na UE Kamnik vložiti prošnjo, narediti zapisnik in skupaj s taksami plačala okoli 50.000,00 (matičar cca 35.000,00 ostalo so takse). SIcer pa se lahko poročiš v prostorih matičnega urada v Kamniku in na pogostitev z zabavo prideš k Repanšku.