pomovalni stroj – kolikokrat ga zazenete
Dajte še povedat, ali imate tavelikega (60 cm) ali majhnega (45 cm), ker je velika razlika.
Mi imamo 45 cm in pomivamo vsak dan (smo štirje) – včasih tudi 2x, kakšno večjo posodo tudi na roke, saj je drugače takoj poln stroj.
Moja starša pa imata 60 cm in pomivata na dva dni (sta sama), pa še to ni vedno poln stroj.
No, tole moram pa prov mojemu dragemu pokazat. Pravi namreč, da pretiravam s pomivanjem, zdaj pa ugotavljam, da vse perete precej več kot pri nas!
Mi imamo ta velik pomivalni stroj, smo trije (midva + 10 mesečnik), kuham seveda vsak dan, pomivalni stroj pa zalaufam v povprečju 1x na 2 dni. Pa se še včasih zgodi, da ni čisto poln.
Je pa res, da imamo servis za 8 oseb, tako da mi tu ni treba pazit. In včasih, če nujno potrebujem ravno tisti pisker, ki je že v stroju, stroj je pa še napol prazen, pisker tudi pomijem na roke (ampak to je res bolj izjema kot pravilo).
Prat pa vedno dam zvečer, da je potem zjutraj posoda že suha in mi ni treba čakat, da se posuši.
Enkrat na dan, včasih pa na dva dni enkrat. Trije in imamo velikega. Na srečo imam ogromno krožnikov tako da ni treba vsak dan pomivat, če že ni polno. Je pa res, da sem lena in če je nekaj že v stroju, ne vzamem ven, da bi pomila, ampak uporabim kakšen drug pisker:)) Samo, da ni treba pomivat ročno.