Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti ponarejanje podpisa

ponarejanje podpisa

Pozdravljeni.

Zanima me, ali se uporaba mojega podpisa, brez moje vednosti šteje kot zloraba osebnih podatkov in kako lahko v tem primeru ukrepam.
Zadeva je takšna: sklenjeno imam naročniško razmerje pri Mobitelu, telefona pa ne uporabljam jaz, sem le nosilec naročnine. Naslov za prejemanje računov je od prijatelja, ki telefon uporablja. Danes sem izvedela, da je telefonsko številko prenesel na drugega operaterja, brez moje vednosti. To pomeni, da je na zahtevo za prenos številke in novo naročniško pogodbo vpisal moje podatke in se v mojem imenu podpisal. Kaj lahko storim? Bojim se namreč, da bi se lahko isto zgodilo za kakšno drugo bolj pomembno stvar.

hvala za odgovor,

lep pozdrav

Spoštovani,

lahko bi šlo za k.d. zlorabe osebnih podatkov namreč: Kdor prevzame identiteto druge osebe ali z obdelavo njenih osebnih podatkov izkorišča njene pravice, si na njen račun pridobiva premoženjsko ali nepremoženjsko korist ali prizadene njeno osebno dostojanstvo, se kaznuje z zaporom od treh mesecev do treh let.
Navedeno dejanje pa vsebuje tudi znake kaznivega dejanja ponarejanja listin oziroma k.d. goljufije.
Predlagamo, da se obrnete na policijo.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close