Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Ponavlja se situacija z Boeing 737 MAX

Ponavlja se situacija z Boeing 737 MAX

Državna agencija zaupa podatkom letalskega proizvajalca in dovoli uporabo novega modela letala samo s pregledom dokumentacije, ki jo je dostavil proizvajalec.

Proizvajalec v pehanju za dobičkom in časovni stiski ne stori vsega, kar bi lahko storil na področju varnosti.

Situacija me spominja na odobritev cepiv proti covid-19.

Ni odobreno za splošno uporabo, ker še ni do konca testirano! Odobreno je testiranje na ljudeh – prostovoljcih!
Zdaj poteka testiranje “cepiva” na prostovoljcih, ki bi morali biti v nulo seznanjeni z rezultati raziskav na živalih in z vsemi možnimi posledicami, ki jih lahko pričakujejo. Potem podpišejo pogodbo, ki vsebuje tudi znesek, zaradi katerega gre marsikdo v tvegano prostovoljstvo.
Iz točno tega razloga, ker cepivo še ni stestirano, ne more biti obvezno za vso populacijo!
Kje je denar, ki bi ga morali dobiti prostovoljci, pa nihče ne ve. A so proizvajalci plačali komu drugemu (državnim organom), ki dela reklamo za cepljenje?

Priato

Dodzi mi bar u san…

Mi vam Istinu šaljemo, ali većini vam je Istina odvratna.

Vse kar se odobri za promet in uporabo v EU je prešlo vse predpisane procedure, ki se zahtevajo za vakcine. V kratkem času se je enormno veliko denarja kanaliziralo za razvoj vakcin proti SarsCov2, zato so bile le-te hitro izdelane in tiste, ki so na našem trgu tudi vse preizkušene na vseh predpisanih stopnjah. Pozitivni učinki vakcinacije (vključno z AstraZeneco) so že vidni, uspešno se z njo zmanjšuje tudi posledice z okužbo z agresivnejšimi sevi virusa.

Morebitnih dolgoročnih učinkov, ki jih ima cepljenje na človeka ne more noben še tako velik kup denarja do zdaj predvideti. Za to je potreben čas in zato so vsaj do zdaj vsa ta cepiva še vedno v eksperimentalni fazi in zato je vsa farmacija prosta vse odgovornosti za vse morebitne negativne učinke. To bi bilo prav, da ljudje vedo.

Gospod kraljmatjaz,
a obstaja kaksna moznost predstavitve dokumenta, da je EU odobrila uporabo cepiv v splosne namene? Resnicno me zanima, ker sem zasledil, da je odobreno le v izredne namene, uporabljen je izraz “pogojno”.

https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/coronavirus-response/safe-covid-19-vaccines-europeans/questions-and-answers-covid-19-vaccination-eu_sl#01

“Katero cepivo je zdaj odobreno?
Komisija je 21. decembra 2020 izdala pogojno dovoljenje za promet s cepivom, ki sta ga razvili družbi BioNTech in Pfizer, 6. januarja 2021 za promet s cepivom družbe Moderna in 29. januarja 2021 za promet s cepivom družbe AstraZeneca, potem ko je Evropska agencija za zdravila (EMA) pozitivno ocenila njihovo varnost, kakovost in učinkovitost.”

Resnicno vas prosim za pomoc, da bi nasel se kaj vec kajti tale beseda “pogojno” je izjemno moteca.
S prisrcnimi pozdravi,
nobody

G. Nobody
Definicijo pogojnega dovoljenja za promet ste si kot vidim že ogledali na straneh Javne agencije za zdravila in medicinske pripomočke RS.
Če je za Vas moteča navedba “pogojna”, kako bi vas šele iritiral npr. interventni uvoz zdravila, ki ga redno koristita medicinska in veterinarska stroka.
Ne verjamem, da ste v 21. stoletju pristaš naravne selekcije pri pandemiji z relativno visokim {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} smrtnosti, vse dokler se po cca. 8-10-ih letih, kolikor traja razvoj vakcin v mirnodobskih časih, ne odobri (ampak zares odobri) vakcin. Po 8-ih letih jih boste lahko le še vrgli stran, saj jih preostala 1,5 milijarde populacije preživele po Covid cunamiju, ne bo več potrebovala. Lp K.M.

kubik si ti, 0.03{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} smrtnost zaradi virusa, ti krele pa govoriš o visoki smrtnosti. Ta virus in pandemija sta sramota, prav tako vsi zdravniki, znanstveniki in na koncu vsi, ki verjamejo v to neumnost. Vi niste ovce pač pa goveda, ki vidijo in slišijo, ampak nič ne razumejo.

Moronček, ki ne razumeš napisanega pojma “relativno”, obenem pa še nekrofilček, ki mu zgleda tudi 2,5 milijona mrtvih zaradi Covida pomeni malo.

Gospod kralmatjaz, pozdravljeni.
Seveda me bega izraz pogojno, ker mi se nihce ni razlozil zakaj pogojno. Kaksen je pogoj? A mi lahko vi razlozite kaj pomeni pogojno dovoljenje za uporabo cepiva.
Interventni uvoz je povsem nekaj drugega kot pogojna uporaba dolocenega izdelka in o tem raje nebi. Oba veva, da je interventni uvoz le zato, da obide uteceno pot uvoza in se s tem postopki skrajsajo.
Za razlago zakaj in kako Slovenija pogojno dovoljuje uporabo cepiva se vam ze v naprej zahvaljujem.
S prisrcnimi pozdravi,
nobody

New Report

Close