Ponavljajoče se vnete očke!
Pozdrav,
hčera je imela dva, tri tedne nazaj vnete očke. Šle sva k zdravniku in dobili kapljice in mazilo Tobrex. Te sva jemali 6 dni in bilo je vredu, ampak od takrat dalje se ji konstantno pojavlja vnetje. Dva dni je v redu tretji dan ponovno gnoj, zvečer ji dam mazilo in je naslednji dan bolje, čez dva dni ponovno. To sem ponovila sedaj dva krat, ampak sedaj pa ji več ne upam davat mazila, saj gre vendarle za oči.
Sem klicala zdravnico in so rekli, da se naj prideva jutri pokazat, saj sva danes imeli zjutraj ponovno vse zljepljeno…ufffffffff
A ima katera kak nasvet ali kaj? Kako bo zdravnica sploh videla kaj je?
Ja s kamilicami spiramo…
Lp
A.
Nam je rekel pediater, naj mu devam kapljice 6x na dan, pa še 2 dni potem, ko bo že vse v redu!
Je pa mel naš sinko velike težave s solznimi očmi, tja skoraj do 3 leta so mu kar naprej tekle solzice iz učk, kdaj pa kdaj pa tudi gnoj.
Če sva dobila kapljice je blo takoj boljše, drugače pa solzice. No, pred kakšnim letom pa se mu je to vse pošlihtalo, solzic ni več, je pa ravno prejšnji teden mu malce gnoja začelo tečt ven.
Sva šla k zdravniku in Tobrex je takoj pomagal…
lp
e se popolnoma strinjam z vsemi, tobrex res pomaga, jemali sva ga 6 dni, in bilo je vse O.k., potem pa se nama je vse ponovilo….in kaj zaj…če ji dam dan ali dva mazilo je sicer ponovno vse o.k., ampak je pa to res samo pacanje in to ni rešitev….
In oxi… a vedno ko ima vnetje ali kaj pač to je, gresta k zdravniku in dobila kapljice…??
Takoj gremo po kapljice.
Kdaj pa kdaj smo spirali in čakali, pa ni bilo nikoli bolje.
Zato zdaj takoj šibamo po kapljice (zdravnica že ve, da ima naš probleme z očmi) in samo pokličem, da spet prihajamo…
Je pa res, da kdaj zgleda že ok, pa če nehaš dajat, se hitro ponovi. Ah, saj pravim, čakam, kdaj se bo nehalo.
Pri nas je imel mali vnete oči in je predpisala zdravnica kapljice in mazilo, ki naj bi jih dajali še 2-3 dni po tem, ko znakov vnetja ni več. Pri nas je bilo že drugi dan čisto ok in sem dajala še 3 dni, vse skupaj torej 4 dni. Potem je bilo par dni vredu, nato pa se je vnetje ponovilo in sem dajala mazilo in kapljice še 6 dni in se je vnetje pozdravilo. Zdravnica je rekla, da 14 dni se komot daje k. in m..
aja vidiš, pri nas pa čez tri dni!!!! ha ha ha, počasi se bova razumeli ne!!
In tukaj me sdaj skrbi, ker čez tri dni ji pa ne morem ponovno dat kapljice in mazilo…, no sem ji dala samo mazilo dva dni, je bilo v redu, ampak sedaj se ji je spet ponovilo (preteklo pa je komaj 3 dni)…in to je to, če me razmete seveda….
bom diplomirala iz tega…))
pa lep sončen dan pošiljam, pri nas ga je še kar nekaj!!!!!!!
Ko se mu je pojavilo vnetje oči smo pri nas dobili antibiotik Hiconcil za 10 dni – ravno tako gnojni rumen izcedek in spiranje oči s fiziološko razstopino, ker kamilice izsušijo očesno sluznico, brez mazila ipd. Zdravnica je pravilno ocenila, da je to bakterijsko vnetje, antibiotik je prijel praktično takoj, pa tudi ponovilo se mu ni več. Tok, tok.
lp
Pozdravljena
Prosi pediatra naj ti da napotnico za okulista.Mi smo imeli konstantno vnetja pri naši punčki, poslala nas je k okulistu,vzela je bris in smo dobili kapljice,ki jih delajo samo v kliničnem centru.Od takrat(trkam v les) imamo mir.Pa učke umivaje z fiziološko naj bo kupljena v lekarni,pa pazite da vsak uček umijete z novo vatko.
Lep dan želim