Ponavljajoče vdiranje na FB
Nekdo mi vdira na profile na Facebooku Pred enim mesecom mi je nekdo iz Malezije vdrel na moj FB račun. Ko sem zamenjal geslo mi je vseeno zopet prišel notri in zopet spremenil moje geslo. Ksneje sem videl da, ko je prvič vdrel dodal rezervni email tako da je lahko spreminjal gesla ko je hotel. Ta rezervni email sem odstranil.
Sem pa naredil nov FB račun in sedaj vidim da ja bil tudi na tem novem računu. Zanimam me ali je možno da je nekaj dal na moj računalnik in tako pridobiva podatke? Ima mogoče kdo kakšen predlog, da se rešim NORCA.
No, če se sprašujete kako vem, da je iz Malezije. Tako so mi odgovorili na Facebooku in tudi isti odgovor sem dobil od Zynge.
Spoštovani,
Huj… možnih je več teorij (kako vdira, je prišel do podatkov, itn.) Igranje z “password reset” funkcijo (GMail, Hotmail,..) je možno kako je prvotno dobil dostop, vendar za to verjetno moraš osebo kar poznati. Keylogger (nameščen na računalniku – Vašem) je naslednja zadeva ali kombinacija keylogger-ja s trojancem, itn.
Ste klikali “kakšne čudne povezave” iz FB-ja lately ? Tako se velika večina “nevšečnosti” namesti na naše mlinčke. Dobri stari družbeni inženiring, če hočete Google uporabiti.
Če nimate kakšne virus/trojan/Keylogger/MBR Rootkit/itn. varnostne kopije podatkov (berite Backup – npr. Norton Ghost je dober za Windows), potem bo edino pomagal dober Low Level Format. Orodje, ki ga lahko uporabite je DBAN (Google it) ali HDDLLFT. Seveda prej nesistemske datoteke (filmi, glasba, mejli, šolske zadeve,…) premaknite na fizično kakšen drug pomnilni medij (zunanji trdi disk, USB ključ,…).
Kot sem že prej napisal, kakšen program, ki beleži vse kar natipkate (Keylogger) je možen kakor tudi kombinacija omenjenega s kakšno MBR Rootkit zadevo. LLF reši vse – je pa potrebno potem vse nazaj (ponovno !) nalagat. Torej sam operacijski sistem, programe,…
Pametni, vendar toliko pa spet ne. IP naslov LAHKO, da je iz geografskega območja “tam doli”, vendar ne veste pa pa je tudi vir vdora (beri človek za tipkovnico) od tam. Lahko da je storilec uporabljal oz. izrabljal kakšen anonimni spletni namestitveni strežnik (proxy server, op.p.), da je zakril svoj neposredni IP naslov ali kakšne druge metode zakrivanja IP naslova (ne bom tukaj pisal, da ne bi dajal idej). Lahko da je realna oseba kakšen kolega (ki ste mu speljali dekle), bratranec (ki Vas ne mara), itn. in se takole igra z Vami, ker ZAKAJ bi Vam pa kdo iz (wtf ?!) Malezije kaj hotel ?
Think about it. 😉
Pozdravljeni. Imam eno tezavo od tega je minlo en teden da ne morem na facebook. Verjetno mi je nekdo vdrl not mene zanima ali je kaksna moznost prit nazaj na moj fb in hotmalil… Prosil bi za vsako pomoc lahko mi pisete na [email protected]
12th_DNA, zgleda da se spoznaš na zadeve. tudi meni nekdo vdira v FB in v gmail, pa ne vem kako naj se tega obvarujem? ali bo pomagalo, če spremenim gmail in ustvarim novega, ali kaj moram narediti? tega zgoraj kar ste napisali nisem povsem razumela.
23+18=41
Rada bi vedela : Na google prebrskaj kaj pomeni keylogger in kaj pomeni IP mask. Keylogger je program, ki posreduje vsa gesla ali bodisi ukaze/gesla/tipkanje direktno uporabniku oz. imetniku tega programa. Nekatere podjetja uporabljajo keylogger za nadziranje storilnosti, na zalost pa obstaja keylogger, ki ga zrtev bodisi ponesreci namesti ali zato ker PC nima anti-virus in potem pride do zlorabe.
IP masking pomeni, da ustvarjas ponarejeni IP. To je tako, da imas registrsko tablico KR TP in potem jo ukrades nekomu drugemu, ki je KP TK in se izdajas kot imenik reg. tablice KR TK.
Tukaj je podobno, s dolocenimi programi (VPN proxy), si ustvaris “nov”, zakrit IP z novo lokacijo, ki je razlicen od tvojega primarnega, ampak enak od zrtve.
Zadeva je pri tebi lahko razlicna : ce imas malware keylogger potem menjanje gesla ne pomaga. Pomaga da se naredi popolni reformat diska, na novo nalozi windows, dostopi do e-maila ter FB, na novo ustvari novo geslo in dvostopenjsko dostopanje oz. varovanje. Da, dolg proces, ampak najbolj siguren. Iz starega diska ne prenasaj cisto nic, razen ce imas kaj od banke, dokumentov (word) in podobno, ampak vedno vse preglej z antivirusnim programom!
Forum je zaprt za komentiranje.