Ponev popizdil bom!

Doma imam ponev Delimano kupljeno v Mercatorju.
Gledal sem reklamo na tv in pravijo da naj se na te ponve ne bi nič prijemalo, a na mojo se prime vse od mesa do jajc, palačink skratka vse kar pečem, katastrofa…
Uporabljam indukcijo, gledal sem reklamo tv shop in tam prodajajo skoraj identično ponev Delimano razen da se ji reče zraven še Delimano cerafit.
Zanima me, če kdo ima te ponve, in kako se vam obnesejo, lahko mi predlagate tudi kakšne boljše na katero se ne bi nič prijemalo in je za dolgotrajno uporabo.

Jst te popolnoma nič ne razumem. To pa zato,ker imam ajnfag glanz lepo kupljene dve polni popolnoma nove za 7 evrov v Merkator tehniki preprosto ajnaf simpl teflon ala Tefal.
Nobenega prijemanja,jajčka kar odstopijo,palačinke pa v zraku lahko obračam,če hočm,da ne rečem šmorn 1A.
kaj padate na te fore. teflon vedno bil vedbo. če ga pa strgaš s kovino pa pol toi žreš pol pa lahko jokaš za raka. drugače pa ne.

Ne verjet vedno reklamam, pa ne kupuj vsega v Mercatorju.
http://www.viva.si/Zdrav-na%C4%8Din-prehrane/10675/Kakovostna-posoda-klju%C4%8Dna-za-zdravo-prehrano
Jaz imam tole že 4 leta, nič se ne prime. http://www.mimovrste.com/artikel/3950034024/galerija/ponev-za-palacinke-tefal-preference-25-cm#galerija

A ste res tako nesposobni spečt en obrok brez, da bi se vam zažgalo ali prijelo? In potem kupujete ene bedne posode samo zato, da vam ni treba porabiti 10g maščob, ker so “takooooo škodljive”.
Maščobe sploh niso škodljivo, malo si preberite nove raziskave. Edina slaba stvar so OH, ne pa M.
In če potegnemo črto, tudi če se malo prime, ja a ste res taki lenuhi, da vam je težko pomit posodo za sabo?

Sem nasedla reklamam, kupila posodo Delimano v Merkurju in jo gadno plačala. Po enem letu je že skoraj vsa v smeteh, ker se zadeve prijemajo!!!!!!! Najtežje je bilo speči jajca in palačinke. In to se ni prijelo malo, ampak tako, da je bilo nemogoče kvalitetno očistiti. Pa ni bil problem v maščobi, ker sem jo tudi z Delimanom uporabljala, tole posodo prodajajo, ker je ‘teflon škodljiv’.
Tako da smo spet pri teflonu.

Jaz imam dve keramični posodi iz Spara, in moram rečt, da sem jih najprej morala zgruntat. Če v njih pečeš ali kuhaš pri visoki T, se res vse prime, gre pa vseeno z lahkoto vse dol, če naliješ v posodo vodo in jo daš zavret. Če je hudo sprimljeno, je treba postopek večkrat ponoviti, a običajno ni tako hudo.
Za v pomivalni stroj pa te posode menda niso. In tudi ne drži, da se jih ne da spraskat. Jaz zelo pazim, da uporabljam samo lesene kuhalnice, pa imam vseeno na eni prasko (verjetno je kdo z vilico kaj pobiral ven).
Skratka, v keramični posodi je treba peči pri nižji T kot smo vajeni. Zgleda, da se keramika bolj segreje kot ostala posoda, zato zahteva nižjo T kuhališča. Če se peče pazljivo, se res nič ne sprime. Glede okusa pa jaz nisem opazila nobene razlike.
Če pogledate na kulinarika.net kakšne slike sladic, spečenih v keramičnem pekaču, so vse ob robu zažgane, ker je verjetno bilo pečeno pri enaki T kot v navadnem pekaču.

Eno Delimano posodo iz Mercatorja imam že dolgo, pa sem delala v njej že svašta – brez težav se očitsti, nobena reč se ne primer, zato jo obožujem. Zamenjala je eno zelo zdelano tefalko. Letos kupila še eno ponev, tudi super, brez pritožb. Nobeno jajce, palačinka, nič se še ni prijelo. Ne vem, moraš bit res mal štorast, da se ti vse prime. Maščobe uporabljam, ampak malo.

mi imamao tudi ponvi in pekača delimano keramika in se skoraj ne uporabljajo,ker se je prijemalo,kar smo kasneje videli na kuharski oddaji krožnik okusov.tudi na nemški zdf kuharji niso bili videti zadovoljni pri uporabi keramičnih ponev in zdaj spet uporabljajo teflonske.tudi v našem lokalu se uporabljajo v glavnem teflonske ali vulkanske ponve
Jaz uporabljam ponve za ne velike denarje, in ob pravilni uporabi in vzdrževanju mi tudi te ki niso 40€ zržijo dolgo in so super.
V ponedeljek bom kupila te Ponve tukaj za hčerko ki se bo preselila v kratkem

Jaz imam kr ene keramične ponve oz s ker. prevleko nabrane z vseh vetrov, tudi iz Eurospina. Pa se mi na nobeni nič ne prijemlje. Sem jih pa vse pred prvo uporabo premazala z oljem, kot sem prebrala v navodilih. Perem jih v pomivalcu, tudi če se kaj zažge gre zlahka stran če se posoda nekaj časa namaka.

Jaz sem v tistih starih časih za neke nalepke kupila 2 ponvi Delimano. Imam indukcijo.
To sta najslabši ponvi za indukcijo, kar sem jih kdaj kupila, pa sem kupila že tudi popolni no-name v Lidlu. Delimano je edina, ki se zelo kmalu začne vse sprijemat – po sredini posode, na skrajnih robovih ostane o.k.
Moj zaključek: posode Delimano ne kupujem več, čeprav še zasledim, da jo kdo ponuja…
Hofer Crofton 28 profesionalna ponev, granit desna na sliki https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba/posebna-ponudba-od-ponedeljka-9-4-2018/produktdetailseite/ps/p/crofton-profesionalna-ponev-oe-28-cm-3/
Za indukcijo je bogpomagaj. Naša indukcija ima narisan fi 19, ponev s premerom Al dna 22cm, pa ima premer železnega vložka, ki greje, samo 18, zato je na obodu nižja temperatura in se mi bučke zelooo neenakomerno spečejo, obvezno jih moram sukati.