Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ponorela bom, kuharski nasvet želatina

ponorela bom, kuharski nasvet želatina

Želatino iz vrečke sem 10 minut v mrzli vodi pstila, da je lepo napihnila in postala trda, kot piše na vrečki, potem pa sem jo vmešala na majhnem ognju, da ni zavrelo v pomarančni sok. in zdaj se je vmes že vse ohladilo in… ništa!!! kaj sem naredila narobe? sem poskusila še z eno, pa spet nič.

Mogoče ni v redu, da si jo vmešala v pomarančni sok. z določenimi rečmi ne rata. kivi je zagotovo med njimi.

sem pogledala, pa pomarančnega soka ni na spisku, sploh pa je v receptu pomarančni sok in želatina, res ne vem, ma kaj pa se zgodi, če vmešam še eno in bo notri ena nenarejena aje to škodljivo?

Počakaj nekaj časa, ker se ne strdi takoj. Preverjeno.

čakam že eno uro :)))

Strjevati se začne, ko poliješ po pecivu.

ne bom polila po pecivu, strjevati bi se mogla že v posodi, da lahko vmešam še smetano in beljak.

Dolgo traja,da se strdi.Najbolje je pustiti čez noč in potem se lepo reže.Edino če nisi dala dovolj želatine na določeno maso?

Kaj pa če vseeno zmešaš vse skupaj. Lahko da se bo potem začelo strjevati.
Jaz delam prelive oz. nadeve za torte z vse mogočimi sokovi. Vedno uspe.

Postavi v hladilnik, mogoče bo šlo hitreje.
Pa preveri, ali si vzela pravo količino.
V receptih so ponavadi listii, na vrečkah pa tudi piše, koliko lističem ustreza količina.
(Ja, saj vem, da nisi tumasta, ampak saj veš, “desi se i najboljima” ;))

tudi v hladilnik sem že dala, ma vsee sem poskusla :))) hvala za vaš trud, bom javila, če se kaj spremeni. po mojem sem res falila količino.

A nam zaupaš kaj pečeš?

pomarančna strjenka

Daj v hladilnik in “malo pozabi”, nato pa se spet spomni (nekaj ur). Zagotovo bo ratalo. Ob večji količini tekočine je potrebno malo več časa. Ali pa daj zraven še vse, kar je na receptu (stepeno smetano …) in postavi v hladilnik.

Premalo časa je še notri. Zjutraj bo trdo!

Mogoče si pa vseeno preveč segrela sok.
Ker ne samo, da ne sme zavreti, tudi segreti se ne sme preveč. Tam nekje, do mlačnega.

men tudi s to želatino v vrečki velikokrat ni ratalo…tako da sem zač. uporabljat lističe…in to ni problm

lp

New Report

Close