ponovna namestitev windovsov
pozdravček!
Zaradi nekaterih ponavljajočih napak so mi svetovali naj odstranim windovse in naj jih ponovno namestim. Pa vas sprašujem ali je to zelo zapleten postopek, ki ga lahko opravi samo računlniški strokovnjak ali pa ga lahko tudi vsak posameznik. V kolikor je to možno, bi vas prosil, če lahko kdo od vas napiše potrebne korake za namestitev, ter na kaj je potrebno biti še posebaj pozoren, ter kaj gre lahko narobe.
1000xhvala
lp
Za katere winse pa gre?
Win ME
lp
Če boš že to počel/a, potem sploh ne nameščaj Win ME. Namesti raje Win2k Pro ali pa celo XPje. Jaz osebno bi ti dal raje gor Win2k Pro.
Prvo povej, koliko si doma v računalništvu. Drugače pa namestitev v zdajšnjih časih ni več noben problem. Včasih smo morali bolj poznati stvari, zdaj pa je res vse skupaj narejeno za običajnega uporabnika.
Lp, Mišek
no v računalništvu sem doma tako tako, če bi imel ukaze po korakih potem se mi zdi, da bi zadevo nekako uštimav.
Kaj pa je anrobe z winME?
lp
Kaj je narobe z Win ME. Čisto na kratko, pa brez heca: VSE
To je daleč največja polomija od MS. Raje pojdi na 2k ali pa XPje.
Po korakih ti ne morem ravno govorit, ker slej kot prej bo prišlo do neke točke, ki ne bo ista, kot tisto kar ti bom napisal jaz.
Lp, Mišel
Kaj pa win 98 jih mam še doma, ki sem jih imel prej?
lp
Boljše kot WinME, še posebej če so SE (Second Edition). Ta možnost bi bila še najboljša. Pa tudi instalacije je zelo preprosta.
Iz kje pa si drugače?
Lp, Mišek
….kaj pa če bi mi za win 98 na kratko povedali korake za instalacijo da bi jaz to po korakih naredil?
Če bo pa gaj narobe pa nič hudega, saj vas ne bom pojedel.
lp
—
1.) Naredi se varnostno kopijo podatkov, ker boš brez tega ostal brez njih !!!!!!!!!!
2.) Vstavi sistemo disketo v disketnik in startaj PC, da se bo sistem zagnal z
diskete (šel bo v DOSovski način)
3.) zaženi naslednji ukaz format c: ( z tem boš formatiral C particijo diska)
4.) Daj v CDROM instalcijski CD od WIN98 in restartaj PC
5.) Sistem se ti bo zdaj startal z CDja (če imaš tako nastavljeno v BIOSu, drugače
v njem popravi 1st device na CDROM, 2nd device pa na HDD oziroma oznako,
ki ti predstavlja tvoj disk)
6.) Če je vse OK, se ti bo zagnala instalacija (SETUP) okolja WIN98, nato pa
samo slediš korakom, ki ti jih predlaga, predvsem pa BEREŠ, kaj ti piše.
Vprašal (predlagal) ti bom pot, kam naj instalira OS, potem kaj boš instaliral itd
Skratka samo beri stvari in mislim, da ne boš imel težav.
Tako na kratko, res ni noben kunšt to, saj to je preprost OS.
Lp, Mišek
Mislim da bi moralo iti…
Še enkrat hvala za naštete korake
lep pozdrav
Mimogrede, če se ti ne buta iz CDja uporabi Startup disketo, ki jo narediš v Nadzorna plošča/dodaj odstrani programe, jeziček sistemska disketa.
Če resetiraš PC s to disketo, lahko izbereš zagon z podporo za cd, v dosu vpišeš potem E: (če je E logična enota za CD, sicer pa drugo črko) in ukažeš Setup.
ne pozabi na DOS zapis ukazov
npr.: E:\setup.exe
Res ne vem kaj je narobe z Win Me.Jaz jih imam naložene že en lep cajt,pa nimam nobenih problemov.Vse igre in programi mi delajo brez težav.
lp
Forum je zaprt za komentiranje.