ponovna zamrznitev mesa
Ta proces se odsvetuje, saj gre tu za veliko mikrobiološko tveganje, poleg tega pa se poslabšajo senzorične lastnosti mesa. Odtajano meso ima poškodovano celično strukturo mesa, zato je ta struktura mesa lažje dostopna za mikroorganizme (približno tako kot mleto meso – zato mleto meso ni priporočljivo hraniti daljši čas v hladilniku), s tem pa je bolj podvržena MB kvaru. Ob tem, ko meso tajamo, pride do izločanja mesnega soka – to pa poslabša senzorične lastnosti. Kvaliteta dvakrat odtajanega mesa pa je že zelo poslabšana in vprašljiva. Če se že zmrznjeno meso odtaja in ponovno zamrzne je dobro, da se ta proces odvija pri čim nižjih temperaturah do + 4 °C in čim krajši čas. Še boljše pa je, da se odtajano meso toplotno obdela (kuha,peče) in se ga nato zamrzne – vendar gre tudi tu za poslabšanje kvalitete in hranilne vrednosti.
lp Henrik je pisal/pisala:
>
> Zakaj ne smeš mesa, ki ga enkrat odmrzneš ponovno zamrzniti?