Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ponovno vprašanje – električni stenski radiatorji

Ponovno vprašanje – električni stenski radiatorji

Gledam po netu, izbira je velika.
Na katere stenske el. radiatorje prisegate, oziroma iz vaših izkušnjah, kaj priporočate?

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx boljše živet v lahki diktaturi kot v težki demokraciji xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx več na blogu, http://www.fj-produkt.com/

Vse je odvisno od tega, kaj se tebi osebno zdi bolj primerno. Oziroma teti, ki bo to uporabljala. Razlika med stenskimi konvektorji in keramičnimi/marmornimi grelci je v akumulaciji toplote. Konvektor greje, dokler dela, potem se pa takoj shladi. Saj imajo dost natančne termostate in se po potrebi spet vklopi, ampak nekoga lahko to moti. Pa malo premikajo zrak. Kamniti grelci pa delujejo bolj na sevanje in ostanejo še kar dolgo topli.

Meni osebno je ta druga toplota bolj prijetna. Po drugi strani pa sem slišala zanimivo primerjavo: to je tako, kot da bi vklopil luč, pa bi začela svetiti šele čez pol ure in potem, ko jo ugasneš, bi svetila še dve uri. Skratka, stvar okusa. Cena je pa tam-tam.

Najhitrejša in najcenejša rešitev so navadni oljni na kolescih. Niso lepi, jih pa lahko prestavljaš po prostoru in tudi iz enega v drugega, če rabiš nekje na hitro bolj toplo. Prednost je tudi to, da imajo ponavadi možnost vklopa enega ali obeh grelcev, medtem ko se stenski vklopi samo na polno. Ni namreč za zanemariti dodatne obremenitve elektrike. Če se še kuha na elektriko in voda greje z bojlerjem, imaš lahko kar hitro mrk.

Jaz imam dva stenska. Pride okrog 200-300€ en, pa mi ogreje res ful hitro, toplota mi ostane. Da se naredit na uro ipd… Js sm ful zadovoljna. V kuhinji mam pa tak grelec, k zgleda k klima, ampak je k**** od ovce… škoda denarja, prišel je pa 60€ – argo. Tam kjer piha, je toplo, drugje pa zmrzneš 😛 Ja, sem za stenske radiatorje, če že lih more kurit na el. Pa tut elektrika ni gromozanska 🙂

Sem postavila vprašanje v energetski pisarni in so mi odgovorili, da so za občasno ogrevanje, kot ga rabim jaz v vikend stanovanju, dejansko idealni stenski el. radiatorji oziroma el. radiatorji nasploh. Glede izkoristka ni neke znanosti, ker gre za grelec, odet v takšen ali drugačen material. Jaz sem nabavila tiste, ki so bili takrat, ko sem kupovala, ravno v akciji in so bili zato še cenejši. Imam jih pet let in delajo b.p.

Za stalno ogrevanje bi pa jaz razmišljala o klimi, če je izvedljiva, ker se pa pri stroških to sigurno pozna. Meni se naložba najbrž ne bi niti povrnila (klimo je treba bolj vzdrževat, pa sam nakup je dražji) ali pa centralno ogrevanje na elektriko. Skoraj v vsaki občini oz. na širšem območju imajo brezplačno energetsko pisarno, kjer svetujejo, kako in kaj, pa ti bodo znali razložiti tudi, kako je s temi el. radiatorji. Res imajo dobre nasvete.

Hvala vsem za vaša izčrpna mnenja.
Sem že bližje odločitvi.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx boljše živet v lahki diktaturi kot v težki demokraciji xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx več na blogu, http://www.fj-produkt.com/

New Report

Close