Ponudbe bank
Pozdravljeni!
Že takoj na začetku moram povedat, da sem popoln laik kar se tiče kreditov, skladov….
Imam bolj slabe prihodke, želje pa velike, da vsaj nekaj malega privarčujem 🙂
Zasledila sem trenutne ponudbe bank takoimenovanih rentnih varčevanj. Doba varčevanja 5 let, najmanjši mesečni znesek 20 EUR. Za marskikoga smešno, saj privarčevan znesek znaša mogoče 1.400 EUR, pa vendar, nekaj je pa le. Ali se to sploh splača, glede na dobo, predvsem pa inflacijo in dejstva, da bo ta naš evro vedno manj vreden.
Za vsakršno obrazlago ali nasvet sem vam hvaležna!
Vsem želim en lep dan brez kakšnih finančnih skrbi!
Bančno varčevanje se kratkoročno in tudi srednjeročno praviloma ne more primerjati z varčevanjem – naložbo v sklade oz. druge vrednostne papirje. Sama si lahko dovolj natančno izračunaš razlike tu http://www.skladi.com/izracuni.php?pg=pretekli in si hkrati pogledaš kaj bi bilo, če bi….
Cenim tvojo željo, zelo pomemben pa je namen varčevanja in tudi ostali življenjski dejavniki, o katerih pa nisi ničesar napisala, zato ti tudi ne morem kaj konkretnega svetovati ali priporočiti.
Pozdravljeni!
To je najvarnejše varčevanje. Razmišljete modro. Ni visokih donosov, ohranja se pa vrednost denarja proti inflacji. Banke ponujajo različne načine varčevanj, kot je depozit, vezave sredstev, varčevalni rauni, namensko ali nenamensko varčevanje, stanovanjsko varčevanje itd.
Svetujem vam, da se oglsasite na kaki banki in naj vam predstavijo varčevalne možnosti. Za nizek znesek se splača, ker ne plačate raznih provizij, ker niste odvisni od gibanja tečajev delnic in kjub temu se nekaj privarčuje. Tam, kjer vam ponudijo najvišjo obrestno mero in produkt, ki vam ustreza sklenite varčevalno pogodbo.
Srečno!