Pony kolesa
Ker smo ljudje bebci.
Je pa mene tudi cene vrgla na rit. Ker kolesa so narejena na kitajskem oz. iz kitajskih delov, v najboljšem primeru so pri nas samo sestavljena in niso čisto noben presežek. Očitno menijo, da bomo ljudje padli na nostalgijo in znamko. Saj mogoče kakšen bo, ampak dolgoročno pa tole ne bo neke zgodba o uspehu, razen če bodo krepko znižali ceno.
Ker kolo je vredno največ 100, 150 €, več zagotovo ne.
Lej, jaz bi za Brompton “poni” odštel brez problema toliko, kot stane – ker vem, kaj nudi. – pa še zložljiv je, kar je velik plus – pod pajsho ga lahko vzameš s seboj kamorkoli.
Ex. ROG poni je pa neka nostalgija – oživitev neke stare nostalgične znamke – in to je cena, ki so jo nastavili. Zame nepopoln, če ga ne morem lepo zložit na pol ali mini, kot otroški voziček vrečt v prtljažnik avta ali z njim it komot na vlak ali bus s periferije v mesto, pase potem tam peljat do službe, opravkov kamorkoli…..
Novi Pony ima 1, 3 ali 5 prestav in super opremo, poglejte si specifikacije, pa boste vidli, ta Pony Classic 5 ima 5 prestav, sedež Brooks in 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} neprebodne gume Marathon Plus (inovacija v svetu nekaj let, 2 leti sem vozila neko drugo kolo z njimi, po žebljih in bucikah vsak dan nekaj metrov po nekem smetišču do službe, pa nikdar težav s temi gumami) :
https://rogbikes.com/wp-content/themes/Bootstrap/assets/pdf/ROG_PONY_TechSpecs_Classic5_SI.pdf
Pa slika :
http://rogbikes.com/pony-classic/?lang=sl
Če bi naročila Pony classic 3 za 429 eur, s 3 prestavami, pa nima tako dobre opreme…
Jaz imam pony od roga in ne vem zakaj ga ne bi mogla zložiti? Moj je zložljiv.[/quote]
ja, je takole zložljiv morda? Mislim, da ne…..
Jaz imam pony od roga in ne vem zakaj ga ne bi mogla zložiti? Moj je zložljiv.[/quote]
https://gearjunkie.com/brompton-urban-challenge%5B/quote%5D
Tak niti ne bi hotela. Je na pol čisto dovolj. Nimam nobene želje, da bi ga dala v torbico :-))))
Samo po LJ ali v Prekmurju? Hja, jaz se s ponijem že od otroštva vozim po MB, kaj pa zdaj?
Glede prestav….sama imam kolo za rekreacijo, torej hočem sama goniti. Nočem nobenega olajšanja s prestavami. Če se mi ne bi ljubilo malo pritisniti na pedala, ne bi šla s kolesom ampak z avtom.[/quote]
Super, samo potem se ne voziš ravno po hribih. Jaz namreč prevozim dobrih 5000 km na leto in naredim 65000 višinskih metrov in verjemi, da jih s tem poniyem niti slučajno ne bi mogla. Sem pa za malo več denarja (700 eur) dobila novo Merido s s 27 prestavami in menjalnikom XT opremo, ter zadnjo zavoro na disk. Tudi na kolesu s prestavami je potrebno pritiskat, razen če misliš, da se Vršič, Mangartsko sedlo, Nanos, Krvavec itd. prevozijo brez.
https://gearjunkie.com/brompton-urban-challenge%5B/quote%5D
Tak niti ne bi hotela. Je na pol čisto dovolj. Nimam nobene želje, da bi ga dala v torbico :-))))[/quote]
Misliš, da si duhovita….. ti ga nebi v torbico, jaz pa bi ga vsaj v prtljažnik, ali pa pod pazduho, ko grem na vlak, bus ipd. Bolj skromno in realistično od tebe.
Pony gre res “le” na pol, je pa tudi pol cenejsi kot kolesa, ki se zlozijo v velikost torbe ter bolj estetski. Oprema in kvaliteta seveda nista “kitajska” kot to mislijo tisti ki kupujejo stvari na Alibabi in je to njihov domet cene in kvalitete. Kar mu manjka je baterija. O prodaji pa, v merkatorju kjer jih lahko kupis s popustom (zal le model brez prestav) in na obroke gredo za med. Torej le pogumno, midva veselo kolesariva, moja je dobila izgubljeno veselje do kolesarjenja in seveda spraviva ga v manjse stanovanje brez velikih pretresov. Ko se preselimo v hiso, pa bo seveda dobil tudi nalsednike za obiske podezelja in makadmov. Na vlak pa zal ne hodiva ker toliko casa pa zal nimava.
Jaz ga imam že 25 let. In je spet v modi, kdo bi si mislil. Sicer sem ga shranila bolj kot ne zaradi sentimentalne vrednosti (ker sem ga dobila za 9. rojstni dan od babice in dedka – oba pokojna), vozila ga pa nisem že vsaj 24 let.
Menim da je ponovni zagon pony-ev zgolj zadeva trenda, saj bo po novem najbolj moderno v center Ljubljane priti s pony-em. Če nimaš pony-a brez veze da hodiš v center…
Primerjati Ponija in Merido je naravnost smešno. Jasno, da za gorske ture kupiš Merido in še bolj razumljivo boš za okretno vožnjo po mestnem vrvežu zajahal Ponija. Obe kolesi sta super, a seveda vsako za svoj namen. Imam obe, zato verjemi, da vem, kaj čvekam. Čeprav tudi s Ponijem prideš na Vršič, če si prava kolesarka.