Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Pooblastilo

Pooblastilo

Oče je pooblastil svojega brata torej mojega strica za svoj bančni račun.Zanima me kaj to pomeni, če moj oče umre? Ali lahko stric dvigne ves denar brez, da bi moj oče to vedel.Kaj se namreč zgodi, s tem pooblastilom ko oče umre ali lahko stric glede na to da je pooblaščen kaj zahteva?

Pooblaščenec lahko opravlja vsa dejanja, za katera ga je oče pooblastil. Če gre za splošno pooblastilo, lahko prosto dviguje denar, ne more pa računa zapreti. V primeru, da bi stric dvignil ves denar z računa brez vednosti vašega strica in si ga prilastil, bi za to materialno in kazensko odgovarjal.
Tovrstno pooblastilo načeloma velja do pooblastiteljeve smrti.
Zgolj na temelju pooblastila ne more ničesar zahtevati, razen če je bila v pooblastilu dogovorjena tudi nagrada pooblaščencu.

*********************************** EVA STROPNIK, univ. dipl. prav., Geovin, geodetske storitve in pravno svetovanje, V. Stropnik s.p., Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close