poplačilo kredita NLB
Jeseni 2008 sem vzela stanovanjski kredit s fiksno obrestno mero na NLB, obrestna mera nekje 7,20%. Kredit imam na 10 let, odplačenih nekje 17 obrokov. Ker je ta obrestna mera visoka, pogodbe ni možno spemeniti in zamenjati fiksnih obresti na spremenljive, bi vzela drug kredit in poplačla tega. Rabila bi 23000 eur (nekaj bi dodala od privarčevanega). SKB banka nudi celo možnost poplačila kreditov, če pristopiš k njim in to brez storoškov kredita (ostane samo zavarovanje). Nikjer ni jamstva, kako se bo gibal eurolibor, vendar bi sedaj bila na boljšem, tudi če plačam še enkrat zavarovanje, ker je v mesečnem obroku precejšnja razilka.
je kdo poplačal neugodne kredite z novim?
Vztrajte na fiksni obrestni meri? Ne vem, kaj naj naredim. Kredit lahko vzamem na 4 leta, ker imam dovolj visoke prilive in ga ne bi imela na 10. Kaj menite? Pustit NLB???
marjana
Spoštovana!
Včasih je ugodno eno včasih drugo. Ali imate čas in živce slediti trendom?
Danes se vse spreminja neverjetno hitro. Doba interneta.
Kaj torej storiti? Svetujem vam iz lastnih iskušen?
Pokličite finančnega svetovalca. Ima jih vsaka banka, nekaj jih je tudi v zavarovalnicah, so pa tudi tisti neodvisni finančni svetovalci in vsi niso ravno za staro šaro.
Naj vam naredijo projekcijo najetja in poplačila z vsemi stroški, nato pa primerjajte kaj je ugodneje za vas. seveda vam naj podpišejo da stojijo za tistim kar so vam prikazali.
Ha-ha-ha. Tega potpisa neboste dobili nikjer. Šala pa je dobra.
Vedno se je potrebno ravnati po svoji vesti.
Informacija je samo informacija, ki jih koristimo.
Moj kontakt:[email protected]
Zakaj vam dajem svoj naslov, ker je ostalih, ki jih poznam, da bi vam lahko pomagali preveč.
Ljudje ki jih poznam so v prvi vrsti moji prijatelji, verjamem pa da lahko pomagajo tudi vam.
Lep pozdrav.