Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek poplačilo leasinga

poplačilo leasinga

januarja sem kupila avto na leasing, starega nisem hotela dati v račun, pa čakala sem na vnovčenje nekega zavarovanja in mi je zmanjkalo.
trenutno imam več kot preveč sredstev, zato bom leasing predčasno odplačala.

kaj to prinese za sabo?
moram it avto ponovno registrirat? kam moram javit vse, po tem, ko mi leasing hiša javi, da je vse poplačano?

Greš na lizing, poplačaš, oni ti dajo potrdilo, da je avto poplačan in v tvoji lasti. Potem pa na registracijo, da narediš odjavo in prijavo

da je mogoče glede na pogodbo, poplačilo leasinga nemogoče pred potekom nekega obdobja in pa še ena majhna podrobnost…..ob predčasnem poplačilu leasinga je cena, ki jo plačaš zelo podobna ali enaka ceni, kot če bi redno odplačeval do konca. Torej, prišparaš ne nič, edino sitnosti plačevanja oziroma obroka se rešiš.


zdaj imam vse relevantne podatke od zavarovalnice in leasinga:
ni glih tako, kot praviš

leasing sem sklenila pred 5 meseci.

prihranila bom 1.974 EUR. ni glih malenkost, kajne? toliko so mi naračunali za odkup v primerjavi s celotno vsoto anuitet za poplačat..

ker gre za komplet odplačilo, tudi nobenih ostalih stroškov predčasnega poplačila ni.

leasinga imam za odplačat še več kot 6 let. če poplačaš leasing v zadnjem letu, res praktično ni več obresti. v celem zadnjem letu bi plačala cca 10 EUR obresti.
ker pa sem na čistem začetku leasinga, je seveda obresti za plačat še ogromno.

še ena pripomba
zavarovalni zastopnik mi je rekel, naj naredim odjavo/prijavo šele, ko se registracija izteče, da nimam stroškov s ponovno registracijo. če bo kdo še kdaj bral to temo…

New Report

Close