Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute poplačilo leasinga

poplačilo leasinga

Če se katera spozna bi prosila za eno pomoč:)

Kadar se leasing želi poplačati v naprej ali je normalno, da poplačilo stane več kot, če bi vsak mesec plačala obrok?

Leasing je na 5 let in imam še 17 mesecev do konca. Če plačam vsak mesec položnico bo to skupaj naneslo 2100€, za takojšnje poplačilo so mi pa naračunali 3200€. Imam pa vse obroke enake brez odkupa na koncu. To je v bistvu leasing kredit.
Se mi pa vseeno zdi ful velika razlika.

Hvala :))))

Tudi sin ima na isto varianto in meni sploh ni jasno, zakaj taka razlika…
No, ta tvoja razlika je kar prevelika, a ne 😉

Ma ful se mi zdi velika :((((
Torej to naj bi bilo prav? 1200€ kazni ker želiš dolg plačat prej? grrr sem jezna :))))

Saj položnic ni prepovedano naprej plačat. Kaj če bi plačala kar zneske po položnicah?

Po moje dobiva položnice mesečno.

Tako je. Vsak mesec dobim položnico.

Jaz sem tako 3 leta nazaj poplačala oz. preplačala leasing. Hočeš prej zaključit in se rešit vsega, pa ti dajo še neko multo zraven. Meni so razložili tako, da najprej poplačam vse obresti, potem glavnico in na koncu še neki dodatnega, ki sploh ne vem točno kaj je, moraš pa plačat.Mislim…ajd čav. Tako, da leasing nikoli več.

🙁
Očitno so meni naračunali isto.
Imam pa porche leasing. Pred tem sem pa imela cliota na leasing in me je predčasen odkup prišel manj kot če bi plačevala do konca.
Zgleda, da ni dovolj, da imajo drage avtomobile in morajo še tko malo zaslužit grrrr

🙁
Očitno so meni naračunali isto.
Imam pa porche leasing. Pred tem sem pa imela cliota na leasing in me je predčasen odkup prišel manj kot če bi plačevala do konca.
Zgleda, da ni dovolj, da imajo drage avtomobile in morajo še tko malo zaslužit grrrr[/quote]

No jaz sem takrat en ubogi Punto preplačala kot, da bi imela Mercedesa. Sem imela pa KBM leasing- poden od podna. Tako da , mai piu!

Jaz sem imela cca 13 let nazaj Renault na leasing. Ob podpisu pogodbe sem dobila izračun stanja dolga – po mesecih. Sem se tudi odločila za predčasno poplačilo – ter plačala točno toliko, kot mi je takrat še ostalo po tistem izračunu, ki sem ga dobila že na začetku. Seveda manj, kot bi bila vsota vseh preostalih obrokov.

Malce preberi, kaj ti piše v pogodbi.
Pa povprašaj na zavodu za zaščito potrošnikov, če je to OK.

Joj barabe! Ne morem reči nič drugega! Take oderuške firme, ki si same krojijo politiko zaslužka bi morali kazensko preganjati! En moralni zaslužkarski kodek pa valjda mora veljati!

Kaj pa, ce placas po poloznicah tocno toliko, kot bi prislo mesecno do konca? Pogodbe lisinga pa ne prekines oz ostane avto do konca kako na lisingu, samo s tem, da ti pac ne placujes vec mesecno poloznic, ampak jih placas v naprej. Saj to ni nikjer prepovedano.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

Jaz bi rada ta avto menjala za drugega. Torej moram plačat takoj zato, da dajo dovoljenje za njihov izbris iz prometne.

Razumela bi da si vzamejo 100-200€ za ne vem kakšne stroške predčasnega poplačila. Ampak 1100€ je pa res too much.

Pri drugem leasingu tega ni bilo, odbili so vse obresti in je prišlo manj kot če bi plačevala do konca. Kot je tudi logično.

No vsaka šola nekaj stane. Porche leasing me ne vidi več.

Uf, grdo.
Potem pa dobro poglej pogodbo, povprasaj na zvezi potrosnikov, morda tudi kaksnega pravnika, financnika, nekoga ki se spozna.
Najprej pa naj ti razlozijo cemu toliksni stroski. Jaz bi zahtevala tocno specifikacijo za vsak cent od tistih 1100€ in razlago zakaj.

Meni tudi 100 ali 200 vec od sestevka poloznic ne bi bilo fer.

Ja itak. Tudi meni ne. Bi jih pa verjetno ”požrla”.

Ma bom res malo vprašala kako je s tem.

Ja itak. Tudi meni ne. Bi jih pa verjetno ”požrla”.

Ma bom res malo vprašala kako je s tem.[/quote]

Jaz bi na tvojem mestu sterala do konca. Pozrla bi le obresti do konca odplacilne dobe, se pravi sestevek poloznic in niti centa vec.

sem imela vbs leazing , ampak ni bilo razlike??

Ta se tudi meni zdi močna!
Pri “navadnih” stanovanjskih kreditih ti za izračun preostanka dolga zaračunajo – kaj-pa-vem- polovico stroškov odobritve kredita, vsekakor pa prišparaš na obrestih.

Točno to. Do konca imaš še za odplačati glavnico v višini X + obresti. Te obresti bi se morale odšteti. Na drugi strani pa imajo verjetno stroške zaradi prekinitve pogodbe, vendar naj bi tudi ti bili po ceniku.

Preberi si pogodbo!! Vsekakor ne smemo enačiti leasing najema in kredita v banki.

Jaz bi rada ta avto menjala za drugega. Torej moram plačat takoj zato, da dajo dovoljenje za njihov izbris iz prometne.

Razumela bi da si vzamejo 100-200€ za ne vem kakšne stroške predčasnega poplačila. Ampak 1100€ je pa res too much.

Pri drugem leasingu tega ni bilo, odbili so vse obresti in je prišlo manj kot če bi plačevala do konca. Kot je tudi logično.

No vsaka šola nekaj stane. Porche leasing me ne vidi več.[/quote]

Pa se dogovori, da se ti leasing prenese na tvoj novi avto. Ne vidim zakaj to ne bi bilo mogoče. Pa še nekaj, pogodbe je treba brati ob podpisu in ne šele, ko hočeš poplačat leasing.

Jaz imam Hypo leasing in če bi želela odplačati avto danes, so mi rekli da znesek ni višji od skupnega zneska položnic.

hvala. Se bom malo podrobneje se pozanimala.

Kibela pogodbo sem prebrala zato mi je pa to cudno. Ker je to leasingkredit nimam na koncu nobenega odkupa. In tudi ce zaracunajo stroske predcasnega poplacila se mi zdi preko 1000evrov definitivno prevec.

Verjetno bom v ponedeljek kar zvezo potrosnikov poklicala.

Ne, to ne more biti definitivno.

Pri podpisu leasing pogodbe si dobila zraven amortizacijski ali anuitetani načrt odplačevanja leasinga.Tja si poglej, koliko si na današnji dan še dolžna. Nekaj malega prištej še obresti in nek pavšalni znesek ti prištejejo za predčasno odplačilo, toliko pa sigurno ne.

Če ne, vzami znesek iz amortizacijskega načrta, toliko jim nakaži, počakaj par dni, da poknjižijo plačilo in jih pol vprašaj za ponudbo za predčasni odkup, če misliš vse odplačat. Ker če so stroški procentualno od preostale glavnice, ti bo tako ostalo malo ali nič, na to tudi stroški ne morejo biti visoki.

http://www.mojevro.si/239565

New Report

Close