Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute poplačilo leasinga

poplačilo leasinga

Predčasni odkup vozila pomeni, da plačaš glavnico, obresti se ti odštejejo, zaračunajo pa seveda stroške predčasnega odkupa, višina le teh je pa mislim, da pri vsaki leasing hiši drugačna, odvisna je tudi od tipa financiranja.

tako je malina09 kot si napisala, strošek predčasnega poplačila za potrošnike pa ne sme biti večji od polovice zneska manipulativnih stroškov, za podjetja pa mislim da je max. 2,75% od preostanka. tako da tega zneska Kitty ne razumem, škoda ker sem šele danes videla!

Tisto, kar je naračunano več pe je 20% davek, če še niste prišli do zaključka.

bogi tvoj mož..ali tisti ki bo

Pozdravljena!

Potrebno bi bilo pogledati pogodbo.

Po noveli Zakona o Potrošniških kreditih z dne 07.08.2010, vam banka oz. leasing hiša lahko zaračuna največ polovico stroškov odobritve za predčasno poplačilo, za pogodbe sklenjene po tem datumu pa str. z predčasnim poplačilom nimate.

V preteklosti je bilo kar nekaj takšnih primerov, kot je vaš, vendar bi morali danes biti že izjeme, saj jih zakon več ne dovoljuje.

Svetujem vam nasvet Zavoda za varstvo potrošnikov ali prijavo na TIRS.

Lp,

Prosim za nasvet. Kupujem avto v vrednosti 18400 EUR. Ker sem trenutno nekoliko “kratek”, bom vzel avto na lizing z odplacilom na 24 obrokov (manj ne gre). Na zacetku bom dal 50% pologa (cca 9000 EUR). Ker bom cez eno leto dobil denar, bi avto takrat odplacal v celoti. Ko sem to povedal prodajalcu, mi je le ta rekel, da stroskov predcasnega odplacila ni, placa se le preostanek dolga. Sedaj pa gledam pogodbo in je v njej clen: da je dajalec upravicen do nadomestila, ce gre za obdobje, za katero je dolocena fiksna kreditna obrestna mera in vsota predcasnih odplacil v 12 mesecih presega 10.000 EUR (19. člen ZPoIK).
Kdaj sem torej dolzan placati nadomestilo zaradi predcasnega odplacila?
Ce prav razumem, bi bil lizingodajalec upravicen do nadomestila, ce bi odplaceval dolg, ki bi bil vecji od 10.000 EUR na leto? Imam prav?

VBS LEASING
NIKOLI NA VBS LEASING, vse skozi te sam obirajo. jest sem zamujov dve polžnice in so mi na dom poslali eno staro babo katera je prinesla odprto pismo in mojim bližnjim razlagala kolko sem jim dovžan. razkrila zaupne podatke tretjim osebam. kršila osnovne pravice o zaupnosti pogodbe. niso narmalni.::what::

New Report

Close