Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute poplačilo starega kredita-se splača?

poplačilo starega kredita-se splača?

Pozdravljeni.
Za stanovanje imam najet kredit preko stanovanjskega sklada v višini 4mio na 10 let. Obrestuje se s TOM+1,75%. Začetni obrok je bil 36.500 sit. Do sedaj sem plačala 53 obrokov in odplačala 1 mio glavnice in 1,1 mio obresti.

Potrebujem pa nov kredit zaradi gradnje hiše. Ali se mi splača vzeti nov kredit in poplačati starega, če mi nov kredit (z zavarovanjem, kredit s hipoteko se ne izide) ponujajo po naslednjih pogojih:
Euribor 2,960% in pribitek 1,9 % (+strošek odobritve in zavarovanja cca. 300,000 sit). Za 10-letni kredit dobim izplačano 9,4 mio SIT kredita.

Pa še to: stanovanje, za katerega imam najet stanovanjski kredit, bom naslednje leto prodala in takrat poplačala kredit.

Hvala za vaš nasvet.

Pozdravljeni!

Kredit preko stanovanjskega sklada je neugoden.

Pri noven kreditu je obrestna konkurenčna, stroški (zavarovanje in odobritev) so visoki. Jaz svetujem kredit na Libor, ker je cenejši kot Euribor in bo obrok nižnji. Splača se, če bo tržna vrednost hiše, ki jo namaravat zgraditi večja, kot vas stane investicija. Če je ugodna lokacija verjetno bo? To je ekonomski vidik, so pa še drugi vidiki.

Ali kredit poplačati ali raje denar dobro naložiti je stvar osebne ocene posameznika.

Lep dan!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

New Report

Close