Popoldanski izlet z babico – blizu Gorenjska
Moja stara mama je stara 85 let in zadnje čase težko hodi – znese ji max 200m. Zelo rada pa gre na izlet.
Rada bi jo eno popoldne peljala na izlet in na tortico, pa nimam idej. Nekam, kjer bi bilo prijetno posedet v senčki in mogoče še kaj videti.
– Arboretum? Koliko je do vlakca in ali se da kje v bližini druge strani vlakca kje vsesti na pijačo?
– Hom nad Bledom?
– Bled – kje je kak senčen vrt s torticami in parkiriščem blizu?
.
.
Hvala za ideje.
lp,
Senčen lokal na Bledu: na misel mi je prišela vila Prešeren-blizu jezera, mislim, da je toliko med drevjem in imajo senčnike, morda pa lahko najdeš tudi parkirišče v bližini.
Lahko pa poskusite v slaščičarni Šmon. Parkirišče je, senco pa delajo senčniki.
Morda bi pa namesto peš, šla s kočijo okoli jezera? Ali pa s tistim malim vlakcem?
Na Homu je prijetno hladno, razgled tudi, pa s seboj lahko vzameš tudi otroke, saj imajo kar solidno igrišče.
Na tortico gresta lahko tudi v Radovljico h Percu. Ni pa veliko za videt. Lahko pa greste z otroci na igrišče. Mama lahko sedi na klopici v senci in se potem z avtom prestavite na sladoledni vrt.
Morda imajo kaj za videt tudi v Lescah na letališču. Našemu tamalemu je blo všeč.
V Karpinu je senca in igrišče.
Upam, da ti kaj pomaga. To so trenutno naše glavne destinacije in jih je bilo najlaže poiskat po spominu.
Lep izlet vam želim!
pa se zapeljite v Preddvor – tortico pojeste na terasi pred hotelom (tam je sicer kriza s senco, sem pa videla, da lahko vnaprej rezerviraš mizo pod senčnikom), potem pa greste ob jezeru po senčki na sprehod ali pa samo do klopce v bližnjem gozdičku. za mala dva pa vzemite s seboj star kruh, da ga bosta metala račkam in ribam.
pa lepo se imejte!