Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo Popoldanski S.P. nekaj vprašanj

Popoldanski S.P. nekaj vprašanj

Pozdravljeni,

vprašanja naslavljam na tiste, ki imate popoldanski s.p..
Kakšni so mesečni stroški za prispevke?
Kako je z dobičkom…ali se v napovedi dohodnine potem seštejejo dohodki,ki jih imaš v redni službi plus dohodek iz popoldanske obrti?
Koliko letno lahko kot s.p. imaš dobička?

Hvala za pomoč

Stroški so okrog 30 EUR mesečno, poišči točen podatek na DURS.
Dobiček se prišteje osstalim dohodkom, torej ti zvišuje dohodninsko osnovo.
Višina dobička ni omejena (ima pa določena višina prihodkov vpliv na poslovanje – vodenje knjigovodstva, DDV zavezanec…). Višji kot je dobiček, več ti država vzame 🙂 (po dohodninski lestvici pač)

popoldanski s.p. ne obstaja.

če si v rednem delovnem razmerju, in imaš hkrati s.p., plačuješ za s.p., ki ga imaš odprt, samo pavšalne prispevke, vse ostalo je enako. isti davki, isti pogoji.

..

Brez zamere: popoldanski s.p. seveda OBSTAJA, uradno se sicer imenuje drugače (dopolnilna dejavnost), ampak v pogovornem jeziku je pač popoldanski s.p.

Ni pa res, da je redni s.p. in popoldanski s.p. isto, ker ima redni (polni s.p.) tudi še drugačne obveznosti, ki jih pri popoldanskem ni. Npr. varstvo pri delu, zdravniški pregledi….

Popoldanski s.p. je dopolnilna dejavnost, tako kot je omenila Mojca2010. Razlika je v tem, da so pri dopolnilni dejavnosti prispevki za socialno varnost plačani že iz drugega naslova (zaposlena oseba, upokojenec, študent) in nosilec dejavnosti doplača le pavšalne prispevke (prispevek za pokojninsko in invalidsko zavarovanje 30,33€ in prispevek za zdravstveno zavarovanje 4,34€).

Mojca,
rada bi ti pisala na zsebno pošto v zvezi z homeopatsko domačo lekarno. Kako te naj kontaktiram?

LP Jerneja

Jerneja, lahko me kontaktiraš na mail: [email protected]

lp

Kaj pa redno zaposleni, ki smo na skrajšanem delovnem času 36 ur/tedensko? Ali mi plačamo zdej 36€ mesečnih prispevkov na s.p. ali 132€ ?

hvala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close