Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Popoldanski sp in obračun prispevkov na edavkih – a je kdo že dobil predizpolnjenega?

Popoldanski sp in obračun prispevkov na edavkih – a je kdo že dobil predizpolnjenega?

Ponovem bo tudi za popoldance treba pogledat/preverit in/ali oddat obrazec za prispevke (PODO-OPSVD). Na fursu pravijo, da bodo to naredili prvič za januar 2018, torej naj bi do 10. februarja vsi popoldanci dobili v edavkih predizpolnjen obračun prispevkov za januar, da preverimo če je ok, ker ga je sicer treba oddat do 15.

Ker smo danes že 12., jaz pa v edavkih nimam še nič, me zanma če je kdo že kaj dobil? To naj bi se videlo v Dokumenti -> Vloženi dokumenti na edavkih.

Če te kaj tolaži tole 🙁
http://www.davkoplacevalci.com/davcni-klepet/prikaz/razsirjen/471697/novi-obraun-prispevkov-za-socialno-varnost-2018-popoldanski-sp

Očitno še niso naložili, tudi pri meni še ni.

Sem šla bolj podrobno gledati, je že 🙂

Dokumenti -> PODO-OPSVD -> izberi obdobje in se odpre izpolnjen.
Samo podpišeš.

Torej spet država da nekaj ven, napiše dve stvari “furs naredi x, sp y”, in furs ne naredi x, ovezanec pa mora še vedno naredit y

oh joy oh joy

Razsirili so iz rednih s.p.-jevcev, le-ti pa obracuna zaradi npr.bolniske seveda svoj predizpolnjen obracun popravljajo.

Za popoldance, ki zacnejo po polovici meseca ali pa zapirajo pred polovico, pa ne vem, ali ze sami to upostevajo ali mora zavezanec popraviti sam, saj en pavsal placa polovicno.

Seveda nekateri popravljajo. Ampak so predpisali dve stvari:
-furs pripravi predizpolnjeno do 10.
-kdor ima kaj za popravit, popravi do 15., kdor ne, samo pogleda, in pusti

Določili so datum, kdaj to začne veljat, in od takrat so imeli kar nekaj časa.

In zdaj, ko je bil 10. so rekli “ups, nismo naredili, je*iga”, ce pa sp. necesa ne naredi do 15. pa ne more kar tako rečt “ups, nisem naredil, je*iga”.

Neresnost na vrhuncu… in mi to placujemo. Čakaj še par let, se jim še odločb za dohodnino za fizične osebe ne bo več dalo narest, samo dali bodo datum za plačilo, potem naj se pa znajde kakor se kdo zna. Ker pač, “ups, je*iga”.

Pa si sploh zaznal moj drugi post – obrazci SO nalozeni in cakajo na podpis …

Seveda nekateri popravljajo. Ampak so predpisali dve stvari:
-furs pripravi predizpolnjeno do 10.
-kdor ima kaj za popravit, popravi do 15., kdor ne, samo pogleda, in pusti

Določili so datum, kdaj to začne veljat, in od takrat so imeli kar nekaj časa.

In zdaj, ko je bil 10. so rekli “ups, nismo naredili, je*iga”, ce pa sp. necesa ne naredi do 15. pa ne more kar tako rečt “ups, nisem naredil, je*iga”.

Neresnost na vrhuncu… in mi to placujemo. Čakaj še par let, se jim še odločb za dohodnino za fizične osebe ne bo več dalo narest, samo dali bodo datum za plačilo, potem naj se pa znajde kakor se kdo zna. Ker pač, “ups, je*iga”.
[/quote]

[/quote]

Pod vloženimi dokumenti jih ni. Lahko ga sam izpolniš in oddaš, ampak to naj bi naredil že furs, v primeru, da je vse prav, ti ne rabiš nič.

Pod vloženimi dokumenti jih ni. Lahko ga sam izpolniš in oddaš, ampak to naj bi naredil že furs, v primeru, da je vse prav, ti ne rabiš nič.
[/quote]

Tako je, obrazci niso naloženi/vloženi/whatever, ampak ga moraš izbrat in podpisat, kar ni isto kot vloženi OPSVZji npr.

[/quote]

Tako kot sem napisala zgoraj, kje ga poiskati,’obstaja predizpolnjen in ga samo se podpises, ce je OK.

New Report

Close