Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo Popoldanski sp – stari nenormirani in normirani po novem – dohnodnina

Popoldanski sp – stari nenormirani in normirani po novem – dohnodnina

Imam sicer popoldanski normiran sp, me pa zanima nenormiran, oziroma kako bo po novem predlogu za normirance (kjer se bo dobiček iz sp vštel v dohodnino in ne bo več cedularen, kot dozdaj)

Če prav razumem, potem POPOLDANSKI(!) sp. do 31. 3. odda letno poročilo (izračuna dohodnine, kot fizična oseba še ne dobi), furs poračuna dohodek iz plače fizične osebe, prišteje dobiček (prihodek – normirani stroški), in potem izda eno položnico (oz. povračilo) skupaj, tako za fizično osebo, kot njegov sp.?

je nekaj takega, ali sem pa čisto falil?

Ja, je nekaj takega, če bo predlog sprejet. Veljalo pa bo za leto 2018 in naprej, ne za leto 2017. Davčno napoved, ki boš oddal do 31.3.2019 za leto 2018, bo FURS združil s tvojimi dohodki iz redne zaposlitve, prejetimi v letu 2018, in obračunal dohodnino po lestvici, to je z upoštevanjem olajšav in stopnjami obdavčitve glede na višino skupnega dohodka.

Na informativnem izračunu dohodnine za leto 2018, ki ga boš dobil spomladi 2019, boš imel:
1101 Plača – dohodek, prispevki, akontacija, ki jo odvaja delodajalec,
1103 Regres – dohodek, akontacija, ki jo odvaja delodajalec,
2100 Dobiček – dohodek, normirani stroški (60%), akontacija, ki jo plačuješ kot s.p..
Iz teh podatkov skupaj (in iz podatkov o vzdrževanih družinskih članih) ti bo obračunana dohodnina, obračunu pa sledi vračilo ali doplačilo, odvisno od akontacije.

verjetno bo potem izračun prišel v drugem roku, ker bojo morali počakat še 31.3. da oddam podatke za sp.?

Ja, tako kot je bilo pred normiranstvom oziroma kot je pri tistih s.p.-jih, ki niso normiranci.

Zdravo,

s 1.5.2018 sem zaprla popoldanski s.p. Zanima me, ali je potrebno plačati tudi akontacijo za mesec maj. Ker mi na e-davkih piše da moram plačati, ampak v maju nisem imela nobenega priliva?

najlepša hvala za pomoč

Pozdravljeni,

isti odgovor. Pokličite referentko na FURS, pa bosta dogovorili postopek.

Lep pozdrav,

Sabina [url]https://www.facebook.com/Funkyracunovodka/[/url]

V letu 2017 sem bila normirani s.p., poleg tega nisem imela nobenih drugih prihodkov. Danes dobim mail iz eUprave da (če še nisem dobila informativnega izračuna dohodnine) ga moram oddati. Nisem še dobila informativnega izračuna.

Je to sploh potrebno za normirani s.p.? Oddam praznega?
Hvala in lp, T

Pozdravljeni,

tako je, davčni obračun ste dolžni oddati in če niste imeli prihodkov, vpišete v rubriko 0,00.

Lep pozdrav,

Sabina [url]https://www.facebook.com/Funkyracunovodka/[/url]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close