Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Popolnoma naravne ženske

Popolnoma naravne ženske

Najprej naj povem, sem mati, žena, da ne boste pisali da sem zavistna, suha veja. Ženske ko ve objavite kakšno vašo sliko (Facebook Instagram) ali pogledate če ste všečni na njej ali vam je čist vseeno, kako ste videti?  Jaz vedno pogledam, tudi drugače se trudim biti prijetna na videz, da sem ženstvena,  lepo se oblečem, skrbim za urejeno frizuro in nevpadljiv make up, sem blondinka, tako da le na par mesecev prekrijem narastek sivih las. Nekatere ženske nimajo nobene volje ali pa jim tako dol visi za izgled, ponavadi je tudi partner isti, predebel, nič privlacen in se dopolnjujeta. Ne gre samo za  preveč kilogramov, tisto bi bil še najmanj problem. Mastni lasje, zadaj pleša, ki jo niti zakrijejo ne, razvlečena majica, trenirka ali hlače v tako bednem stanju da so samo za v koš,  ponavadi kratka frizura ali pa hipi dolgi neurejeni lasje, ki so uničeni, brez sijaja.  Nič make up, sivi lasje. Njihove može to nič ne moti, njih pa še manj, počutijo se varne v družinskem krogu. A niste rade lepe privlačne? To kar ne razumem.

Bolj bomo stari, manj se bomo brigali, da bi zgledali privlačno. Ker enostavno se nam niti ne bo ljubilo rihtat, po drugi strani ps te potrebe ne bo več.

Sploh pa ne razumem objavljanja selfijev na fb..zakaj? Za lažne potrditve drugih? Ker folk lajka samo še zato, da lajke dobi nazaj. Lepota, privlačnost ni samo fasada.

Ma, ne. Vedno sem bila in bom naravna, naličim se redko.

Imam skodran paž s sivimi naravnimi prameni, lasje so postriženi in negovani.

Nimam pudra, imam lepo olivno polt, ki jo puder pokvari.

Trepalnice imam dolge, temne in goste, z maskaro sem kot panda, vedno umazana.

Obrvi imam lepo obliko brez puljenja.

Oblačim se udobno, nimam viška kg, že celo življenje nosim 34 št. oblačil. Oblačila imam vedno iz naravnih materialov, udobne kroje, ne navlečem nase modernih oblačil, ki niso več zame.

Možu sem všeč, za druge mi je vseeno.

In najbolj pomembno, sem, kar sem, vse moje nepopolnosti me naredijo pristno.

Moja skrivna aduta sta pa nasmeh in dobra volja.

Ko sprejmeš sebe, se življenje obrne na glavo, na bolje.

Avtorica, rahlo posplošuješ vzorec. Ne imeti pobarvane lase še ne pomeni biti neurejen. Ne-uporaba make-upa prav tako ne pomeni nujno neurejenosti.

Oba sva sivolasa in si  z veseljem rečeva Sivi streli. Frizura je urejena, lasje sijejo. Koža je zdrava in sijoča, negovana, make-upa pa nikoli ne uporabljam in ga nikoli nisem. Ni potrebe.

Nobeden nima prekomerne teže, oba še pri 60 lahko oblečeva kavbojke iz časa faksa. Ne paziva na linijo, le prenažirava se ne, ker nama tako narekuje počutje. Pozimi je kak kilogram več, poleti znova izgine. Brez kake histerije.

Znanci pravijo, da naju je veselje pogledati, čeprav prideva na piknik ali rundo taroka tudi v razvlečeni trenerki.
Biti urejen pri nas pomeni ne biti zanemarjen. Bojne barve tega dejstva ne spremenijo.

Odgovor na objavo uporabnika
Mama ena81, 01.05.2025 ob 18:18

Ma, ne. Vedno sem bila in bom naravna, naličim se redko.

Imam skodran paž s sivimi naravnimi prameni, lasje so postriženi in negovani.

Nimam pudra, imam lepo olivno polt, ki jo puder pokvari.

Trepalnice imam dolge, temne in goste, z maskaro sem kot panda, vedno umazana.

Obrvi imam lepo obliko brez puljenja.

Oblačim se udobno, nimam viška kg, že celo življenje nosim 34 št. oblačil. Oblačila imam vedno iz naravnih materialov, udobne kroje, ne navlečem nase modernih oblačil, ki niso več zame.

Možu sem všeč, za druge mi je vseeno.

In najbolj pomembno, sem, kar sem, vse moje nepopolnosti me naredijo pristno.

Moja skrivna aduta sta pa nasmeh in dobra volja.

Ko sprejmeš sebe, se življenje obrne na glavo, na bolje.

34 številko konfekcije nosiš? Sama sem ful suha, imam 60 kg na 170 cm in imam konfekcijo M ali 38. Imam blizu 50 let. Ali si tako majhna, da imaš tako majhno konfekcijsko številko. Ker jaz sem že sita komentarjev kako sem suha, ker sem res, pa imam 2 številki večjo od tebe

Pomembna je energija, ki jo ženska izžareva. Energija, ne fasada!

Zelo malo urejenih žensk je za videt pri nas. Tam 30 let nazaj si se lahko nagledal lepotic in urejenih žensk skoraj vsaki dan. Sedaj ,ce vidis eno lepotico na teden , je že praznik

monovka, 01.05.2025 ob 18:33

Avtorica, rahlo posplošuješ vzorec. Ne imeti pobarvane lase še ne pomeni biti neurejen. Ne-uporaba make-upa prav tako ne pomeni nujno neurejenosti.

Oba sva sivolasa in si  z veseljem rečeva Sivi streli. Frizura je urejena, lasje sijejo. Koža je zdrava in sijoča, negovana, make-upa pa nikoli ne uporabljam in ga nikoli nisem. Ni potrebe.

Nobeden nima prekomerne teže, oba še pri 60 lahko oblečeva kavbojke iz časa faksa. Ne paziva na linijo, le prenažirava se ne, ker nama tako narekuje počutje. Pozimi je kak kilogram več, poleti znova izgine. Brez kake histerije.

Znanci pravijo, da naju je veselje pogledati, čeprav prideva na piknik ali rundo taroka tudi v razvlečeni trenerki.
Biti urejen pri nas pomeni ne biti zanemarjen. Bojne barve tega dejstva ne spremenijo.

@Monovka

Meni je višek kilogramov manj problematičen kot mastni lasje, glede sivih sicer se mi zdi da žensko zelo postarajo, ampak če ste ve zadovoljne, prav.  Jaz sem tako in tako svetlolasa in narastek  ni opazen, s prameni se zakrijejo sivi. Bolj od kilogramov me moti razvlečena majica spodaj brez modrčka, da vse vidi do popka in trenirka , mastni lasje, zadaj pleša, ko se vidi v kožo,  frizura ki je kratka ali hipi, sama ne bi šla niti v trgovino taka. To me bolj moti kot kilogrami, ker kilograme se lahko delno skrije z pravo garderobo, mastne lase pa viseče prsa do popka pa ne. Sama pa vedno , tudi doma uporabljam make up( maskara, rahel puder ali tonirana krema za obarvanje kože), ter gelish nohti ki so kratki. Ne bi oblekla stare razvlečene majice ker danes kupiš lepo majico za 5 -10 eur v no name trgovinah.

Anonimno 8501, 01.05.2025 ob 18:41

Zelo malo urejenih žensk je za videt pri nas. Tam 30 let nazaj si se lahko nagledal lepotic in urejenih žensk skoraj vsaki dan. Sedaj ,ce vidis eno lepotico na teden , je že praznik

To isto jaz opažam in zmeraj slabše je. Ženskam se ne da. Redke so, ki so res urejene in dobro oblečene

Ena303, 01.05.2025 ob 18:43

@Monovka

Meni je višek kilogramov manj problematičen kot mastni lasje, glede sivih sicer se mi zdi da žensko zelo postarajo, ampak če ste ve zadovoljne, prav.  Jaz sem tako in tako svetlolasa in narastek  ni opazen, s prameni se zakrijejo sivi. Bolj od kilogramov me moti razvlečena majica spodaj brez modrčka, da vse vidi do popka in trenirka , mastni lasje, zadaj pleša, ko se vidi v kožo,  frizura ki je kratka ali hipi, sama ne bi šla niti v trgovino taka. To me bolj moti kot kilogrami, ker kilograme se lahko delno skrije z pravo garderobo, mastne lase pa viseče prsa do popka pa ne. Sama pa vedno , tudi doma uporabljam make up( maskara, rahel puder ali tonirana krema za obarvanje kože), ter gelish nohti ki so kratki. Ne bi oblekla stare razvlečene majice ker danes kupiš lepo majico za 5 -10 eur v no name trgovinah.

nas ne briga, kako se ti urejaš in kaj te moti na drugih. Vsak po svoje. Sama raje dam nase  razvlečeno majico staro 20 let, kot novo za 5 eur, ki bo razpadla po treh pranjih. Ne živim zato, da bi skoz ugajala drugim.

Na fb res redko dam kako svojo sliko, mi to pač ni. Nekako se pa ne nameravam celo življenje držat enih smernic in pazit, kako izgledam, da ne bom preveč pojedla, da nimam kakega sivega lasu, da ni kaka dlaka kje pognala, na vsako kilo, rajš uživam v tem kar sem in se ne obremenjujem preveč z ideali. Sem pa za moje pojme čist zadost urejena. Bolj kot izgled, mi je važno zdravje. Saj boš prišla do tega.

@Anonimna596

Sem nižja za 5 cm.

Nisem presuha, taka konsitucija in predniki (Italija, nono in nona po mamini strani sta bila oba pol pol).

Polt, lasje, koža …

Embrace Your Curls: Stunning Hairstyles for Women Over 50 with Curly Hair

Tako zgledajo moji sivi lasje, dobim veliko pohval na njihov račun, mogoče se norčujejo, kot berem tukaj nisem za v javnost 😁.

Se strinjam z nekom zgoraj, važno je zdravje.

Torej se strinjava. Pomembno je, kako je kdo zadovoljen sam s seboj in  kako te vidi partner.  Vse ostalo je nepomembno.

Ko že imenjaš narastek in plešo -imela sem temno rjave lase, če bi jih hotela barvati, da se izognem narastku, bi morala to početi na tri tedne. Čemu, če imam krasno metal stebrno barvo las? Mož je pa že vedno imel tanke in redke svetle lase, če bi jih pobarval, bi koža veliko bolj prebijala. Ni bolj smešnega od moških s pobarvanimi lasmi in narastkom. Ruparja poglej recimo. Meni je to za nikamor.

Nohte imam po naravi močne in dolge, dovolj je, da so oblikovani in občasno nalakirani s kako svetlo pastelno perl ali roza barvo. Lepših ti ne naredi nobena nohtarca, garantiram.
Ne boš verjela, pri prožni hoji, vzravnani drži in naravnih proporcih izgledam bolj elegantno od mnogih, tudi mlajših v kostimu ali obleki. Pomembno je, kako znaš oblačilo nositi in se v njem gibati. Tudi modrc je na meni le izjemoma, bolj iz vljudnosti, kakor potrebe, pa mi nič ne binglja do popka. V prostem času in na vročini mi je vsaka krpica odveč in menim, da je prepoteno in v nesmiselne ozke majice natlačeno  telo prej znak neurejenosti, kakor primerno ohlapno oblačilo, v katerem se sproščeno diha.

Vztrajno ponavljaš tudi mastne lase… jih nimamo.

Zakaj bi imela make up, ce ni potrebe?

Oblacim se dejavnostim in dogodkom primerno.

Svoje fotke zelo redko objavljam na druzbenih omrezjih, vcasih 3 na leto, vcasih pa 3 leta nobene.

Sem naravno lepa, ne potrebujem raznih popravkov in dodatkov, da bi bila lepsa, mi je cisto v redu tako kot je.

se ne šminkam se ne barvam, imam lepe temno rjave lase in lepo kožo.. lepo, malo odštekano se oblačim, lase spnem v čedno ženstveno frizuro, rada imam tudi lepe trake v laseh, rožice, špangice, ali pa pustim da spuščeno padajo pa če naravno kodrasti malo po svoje ali jih skušam ukrotit in nekako zravnat.. in rada lepo dišim! in ja-moški me opazijo.

urejenost in ženstvenost NIMA VEZE z mejkapom in barvanjem las pa tudi ne z velikostjo prsi/riti/stopalk.. koliko namalanih in pobarvanih žensk zgleda neurejeno, ko jim puder leze v gube, imajo napačen odtenek pudra, imajo grde skrepane poškodovane lase pa še narastek viden-to je neurejeno, ne pa zdravi narvni lasje ali obraz brez mejkapa.

Eh avtorica, če nimaš v glavi, imaš pa na glavi, a ne?

Od kdaj kemija na glavi pomeni urejenost?

Urejenost pomeni: higiena, skrb za zobe… ne pa kemija na frisu.

Se ne barvam, ne po obrazu, ne las. Mi pomeni več zdravje kot pa, da ugajam drugim.

Ti pa kar.

Če si naravna, pomeni tudi, da si kosmata okoli špranje in anusa.

He, he, avtorica, jaz sem pa samska suha veja :).

Instagrama ne uporabljam, FB pa uporabljam, ampak redko objavim kako svojo fotko. Zakaj bi to počela?

Nimam make upa, nikoli, ampak res nikoli. Las si ne štriham, imam pa že precej sive. Pa kaj? Bolje zdravi in sivi lasje kot pa pobarvani in nezdravi lasje. Barva uniči lase. Tega pa nočem. Raje imam sive in zdrave.

Ja, imam kratke lase. Za razliko od vas pobarvank, imam zdrave lase.

Nimam pa časa se ubadat kako je kdo oblečen. Pa kaj, če ima stara oblačila? Če so čista, ni problema. Za modo mi dol maha. To je za tepke.

Ti se ubadaš z barvami za lase, make upom in modo. Jaz pa raje denar in čas  zapravim za uživanje v športanju, naravi. Vsak pač ima svoje prioritete. Dan ima samo 24 ur, za vse nas. Torej eni porabijo čas za šminkeraj, ugajanje drugim, lepljenjem fotk na FB, čekiranje drugih kaj imajo oblečeno… eni pa porabimo čas za potepe v naravo, kolo, hribe, branje knjig… 

Mojo ženo sem spoznal v sluzbi. Pri njej me je očarala  ravno garderoba, vedno lepi umiti sijoči lasje, nežno naličena, lepe roke, obleke je nosila tako ženstveno, da je izstopala kamor je prišla, povsod je zbujala pozornost, ni kičasta, ampak elegantna. Tu ste pa itak same podpovprecne ženske. Res bi vas rad videl, kako zgledate tako “naravno lepe”, sem prepričan da ste za nepogledati. Imam sestrično, ki se je v zakonu čist zapustila, za nikamor, da mora dec mižati da si jo spolno zazeli,  potem ko si je dec našel drugo , se je pa začela lišpat, shujšala. Enega dobi in spet isto, debela, dolgočasna siva miš. Njen dec pa isto debel pa cele popoldneve visi po gostilnah, prestar da bi si našel novo

Komu na čast bi objavljala fotke na fb? Saj nisem stara 16 let, da rabim neko potrditev od “prijateljev” na fb.

Avtorica, odrasti že. Bi bil cas.

Največkrat se izkaže, da so super duper fotke samo gluma.

Važno je, da živiš življenje kot ti paše. In se ne vtikuješ v druge, zakaj živijo tako kot živijo in zakaj ne živijo drugače.

To je čista bedarija.

Kaj če zmanjka elektrike za kak mesec a? Dobavne verige in logistika sesute..ja, kake te bomo? Prazne police, zaprti frizeraji, kozmetičarke, nič ne bo. Takrat pa bomo naravne

Anonimno 1666, 01.05.2025 ob 20:48

Kaj če zmanjka elektrike za kak mesec a? Dobavne verige in logistika sesute..ja, kake te bomo? Prazne police, zaprti frizeraji, kozmetičarke, nič ne bo. Takrat pa bomo naravne

Jaz h kozmeticarkam sploh ne hodim razen na gelish lakiranje. Pedikuro, depilacijo delam sama.  Voda bo tekla tudi če zmanjka elektrike, za umit lase bo vedno možnost, če ne drugače pa v potoku.  Anonimen 203, malo je elegantnih žensk, pohvalno za tvojo ženo. Jaz vedno rada pogledam tako žensko, žal so redke. Danes je realnost to kar v ostalih komentarjih  beremo .

Ena303, 01.05.2025 ob 20:54

Jaz h kozmeticarkam sploh ne hodim razen na gelish lakiranje. Pedikuro, depilacijo delam sama.  Voda bo tekla tudi če zmanjka elektrike, za umit lase bo vedno možnost, če ne drugače pa v potoku.  Anonimen 203, malo je elegantnih žensk, pohvalno za tvojo ženo. Jaz vedno rada pogledam tako žensko, žal so redke. Danes je realnost to kar v ostalih komentarjih  beremo .

pa vseeno daj razloži mi, kako pa bos takrat imela svoje nohtke postimane? Pa narastek??? Bos šla v potok barvat to vse, kajne?

Ojej, avtorica, pa ne da imaš tiste nagnusne kremplje? Auč, to pa je opozorilni znak: baba ima nizek IQ. Nobena razgledana ženska nima takih krempljev.

Tako mimogrede: če ne bo elektrike, voda ne bo tekla, ker so pumpe na elektriko.

Anonimen203, vidiš, ene smo zato naravne, da se na nas ne lepijo tipi tvoje baže.

Ena303, 01.05.2025 ob 17:57

Najprej naj povem, sem mati, žena, da ne boste pisali da sem zavistna, suha veja. Ženske ko ve objavite kakšno vašo sliko (Facebook Instagram) ali pogledate če ste všečni na njej ali vam je čist vseeno, kako ste videti?  Jaz vedno pogledam, tudi drugače se trudim biti prijetna na videz, da sem ženstvena,  lepo se oblečem, skrbim za urejeno frizuro in nevpadljiv make up, sem blondinka, tako da le na par mesecev prekrijem narastek sivih las. Nekatere ženske nimajo nobene volje ali pa jim tako dol visi za izgled, ponavadi je tudi partner isti, predebel, nič privlacen in se dopolnjujeta. Ne gre samo za  preveč kilogramov, tisto bi bil še najmanj problem. Mastni lasje, zadaj pleša, ki jo niti zakrijejo ne, razvlečena majica, trenirka ali hlače v tako bednem stanju da so samo za v koš,  ponavadi kratka frizura ali pa hipi dolgi neurejeni lasje, ki so uničeni, brez sijaja.  Nič make up, sivi lasje. Njihove može to nič ne moti, njih pa še manj, počutijo se varne v družinskem krogu. A niste rade lepe privlačne? To kar ne razumem.

Si pac prazna, brezvezna. Samo taki se ukvarjate z drugimi. In pisete take na forum. Znebi se frustracij za zacetek. To je problem pri tebi, ne sivi lasni narastek.

New Report

Close