Popolnoma naravne ženske
Anonimna596, 01.05.2025 ob 18:35
Mama ena81, 01.05.2025 ob 18:18
Ma, ne. Vedno sem bila in bom naravna, naličim se redko.
Imam skodran paž s sivimi naravnimi prameni, lasje so postriženi in negovani.
Nimam pudra, imam lepo olivno polt, ki jo puder pokvari.
Trepalnice imam dolge, temne in goste, z maskaro sem kot panda, vedno umazana.
Obrvi imam lepo obliko brez puljenja.
Oblačim se udobno, nimam viška kg, že celo življenje nosim 34 št. oblačil. Oblačila imam vedno iz naravnih materialov, udobne kroje, ne navlečem nase modernih oblačil, ki niso več zame.
Možu sem všeč, za druge mi je vseeno.
In najbolj pomembno, sem, kar sem, vse moje nepopolnosti me naredijo pristno.
Moja skrivna aduta sta pa nasmeh in dobra volja.
Ko sprejmeš sebe, se življenje obrne na glavo, na bolje.
34 številko konfekcije nosiš? Sama sem ful suha, imam 60 kg na 170 cm in imam konfekcijo M ali 38. Imam blizu 50 let. Ali si tako majhna, da imaš tako majhno konfekcijsko številko. Ker jaz sem že sita komentarjev kako sem suha, ker sem res, pa imam 2 številki večjo od tebe
Ljubosumne so, zato ti govorijo, da si presuha. Ko boš pridelala prevelik trebuh za svojo postavo, ti ne bo nobena rekla, da zdaj pa končno v redu izgledaš. Niti ti ne bodo zaskrbljeno in dušebrižniško prigovarjale, da naredi kaj zase, da se ne boš preveč zredila. Samo potiho se bodo same pri sebi muzale in bile zadovoljne, da sedaj si pa končno tui ti zavaljena, kot so one.
ko boste ležale v posteljah v DSO bo edina stvar, ki vas bo delala lepo, vaš obraz. vaš obraz v smislu oči in nasmeha vse ostalo bo nevidno
postregli vas bomo na čim bolj kratko, nohte vam bomo vsak teden postrigli na nulo, oblečeni boste v razvlečeno pižamo, med nogami boste imeli plenico, prsi bodo nevidne, ostale vam bodo samo oči in vas nasmeh. zdaj pa … če ste bili dobri, pozitivni, bo iz vaših oči sijala prijaznost in bo vaš obraz krasil nasmeh, če pa vas bo zagrenilo vse zgoraj napisano, pa boste grdi in v bistvu za nas nevidni. zapomnite si: na vsakem oddelku sta samo človek ali dva, ki sta vredna naše dodatne pozornosti in besed, vsi ostali so tekoči trak. in tistima dvema se dodatno posvetimo izključno iz lastne želje, ker nam je z njima lepo, ker sta pozitivna, prijetna, prijazna.
Lase si barvam- barvam si jih v svojo naravno barvo pri frizerju vsak mesec, ni se mi še zgodilo, da bi bila siva. Čisto vsak dan si jih umijem med tuširanjem (ne prenesem umazanih las). Prav tako zelo skrbim za zobe, umivam veckrat na dan. Make up, tega uporabljam zelo malo, šminka, maskara, kak korektor in lak za nohte. Obvezna oprema je skin care, dezodorant, parfum.Glede oblačenja, vsi mi rečejo, da se lepo oblačim, s stilom. Sem vitka, priznam pa da bi lahko imela boljši mišični tonus, ampak kaj ko nisem tip za telovadbo, raje manj jem kot telovadim. Za svoja leta sem čisto v redu, prav tako mož. Se vedno je privlačen, redno telovadi in ima lepo telo in obraz čeprav je čez 50, seveda je tudi lepo oblečen, če ima mene za ženo enostavno ne more bit slabo oblečen.
Za začetek: tako pri kozmetiki kot oblačilih gledam na to, da izbiram med pretežno naravnimi materijali in preparati. Plastike skoraj ne nosim, pa tudi ličila in dišave so povdarjeno naravna ali vsaj to, da v njihovo proizvodnjo niso vključene živali.
Sama se rada in našminkam in sploh naličim, vendar res zadržano in natančno, da zgolj povdarim potrebne linije. In rada se okusno in primerno oblečem, v skladu s priliko. Vseč mi je, ko ljudje opazijo moj stil. Ne izbiram posebej dragih stvari, zagotovo pa včasih zelo redke ali unikatne kose, na katere naletim in si vzamem čas za njihovo iskanje, realno ali na netu.
Človek mora imeti svoj prepoznaven stil oblačenja, svoj imidž, če želi s tem nekaj sporočiti. Moj stil ponavadi sporoča malce retro usmerjenosti, etno obarvanost, občasno športno eleganca in večerna toaleta po potrebi, v splošnem pa je ‘moj stil’ prioritetno absolutna svoboda kombiniranja stilov in barv, modnih dodatkov in nakita vseh vrst. Tako se zgodi, da indijsko krilo kombiniram z moderno in minimalistično bluzo, dodam lokalno izdelan vrhunski metalni nakit od znanke, keltsko navdahnjen, visoke pete moderne oblike, skoraj za v nočni klub, preko vsega monoton zahodnjaški pončo, za nameček pa še baretko. Za čuda se vsaj vizualno nič ne tepe, stilsko je pa vse čista mešanica globalnega in lokalnega iz vseh obdobij. Zadnjič sem si zraven tega nadela še črne satenaste rokavice preko komolcev in takšna odšla na otvoritev neke dobto obiskane razstave in zbudila nemalo prijetne pozornosti.
Najraje pa sem seveda v razvlečenih in udobnih casual clothes doma in na vrtu. Poskušam kupovati čim manj novega, seveda pa brez vsaj manjših novosti ne gre. Tudi preprost šal izbrane barve in materijala lahko zelo poživi staro garderobo. Pa tudi zlati šal jo, mimogrede.
Barvam pa se s kano in indigom, popolnoma naravno in ekološko pridelano.
Tu in tam se zgodi, da dam predelati kaksno staro, dobro ohranjeno oblacilo v novo kreacijo. Včasih tudi narišem sivilji novo kreacijo in nikoli me ni še razočarala do zdaj.
Imam par ‘uniform’, v naprej skombiniranih lookov, da ne izgubljam zjutraj časa.
V bistvu sem pa res najraje v nežni domači halji ‘za vse prilike’ (zato imam tri), v kateri lahko tudi kuham. Ali vsaj pripravim manjši obrok, kar je dovolj funkcionalnosti.
Zakaj se ženske tako ubadate z nami naravnimi ženskami?
Zelo malo nas je takih, ki se ne lišpamo, ne lakiramo, ne barvamo. A na monu polno tem o naravnih ženskah? Ste popleskanke obsedene z nami?
Ni panike, ne rabite zganjat cirkusa. Moški itak padajo na popleskane, umetne ženske. Tako, da naravne vam nismo konkurenca. Nismo zanimive moškim.
Moja mami je 76. Rakova bolnica, ne dobrega zdravja. Vsak dan se uredi. Od kar pomnim. Pa je bila delavka v fabrki. Skrbela za vrt in hišo. Imela 5 otrok. Skrbela še za svoje starše ko sta omagala. Nikoli je nisem videla neurejeno. Še ko je ležala v bolnici me je prosila da sem jo počesala. Isto je vedno imela urejeno doma. Tudi nas je tako naučila. Da smo ponosni na dom, na sebe, na stvari ki jih imamo.