Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek popravilo pralnega stroja

popravilo pralnega stroja

Zdravo,

imamo starejši Gorenje pralni stroj. Doslej je izvrstno deloval, sedaj pa ima težave, nenormalno pleše na začetku in koncu centrifugiranja, prav zabobni preden se ustavi. Zanima me, priporočate kateri specifičen servis v Ljubljani? Če se le da, stroja ne bi zamenjali, saj mi ti novim pretiran varčni z vodo, ne ustrezajo.

Hvala in lep dan.

Serviserja se čaka 3 tedne. Popravilo ne bo manj, kot sto evrov. Priporočam nov stroj , ki ima pet let garancije.

Novega kupi. Ta ima verjetno še mehanski programator.

Če ni nujno, ne želim novega.

Ima kdo kakšno konkretno priporočilo serviserja?

Kakšen ima programator? Elektronski ali mehanski.

Mehanski. Ročno je treba vrteti gumbe, sami se premikajo ko pere, kot nekoč.

Sem imel pred leti isti problem z Gorenjskim pralnim strojem. Samo jaz sem ga zamenjal z novim.

Najbrž bo treba menjati amortizerje.

Moj moz je naročil material po spletu, si na youtube pogledal kako se amortizerje zamenja in potem to naredil.

Ne menjam starega stroja ki opere kot se zagre za novejša jajca iz plastike, ki bodo delala 3 leta.

Odgovor na objavo uporabnika
majster strojev, 11.04.2024 ob 10:29

Mehanski. Ročno je treba vrteti gumbe, sami se premikajo ko pere, kot nekoč.

Najverjetneje je počena vzmet, kakšen odvit ali utrgan vijak, poškodovana utež, …lahko pa je amortizer. Programator nima veze s tem!

Fizično izklopi stroj iz omrežja, potem odvij in odstrani zgornji pokrov. Potem pa zazibaj notranji del stroja, kjer je boben…

Amortizerji so fuč. Pokliči v Gorenje-rezervni deli, povej tipsko on serijsko številko, pa ti bodo poslali po pošti ns dom. Deli niso dragi. Potem, če si količkaj spreten, zamenjaš sam. Ali pa poprosi kakšnega prijatelja, ki te zadeve bolj obvlada. Pa en sixpac piva pripravi.

Aja pa pozabil sem ti povedat, da naj nekdo, ki se spozna na te stvari dobro pregleda kable na programatorju. Najverjetneje nima en kabel dobrega kontakta. Pa veliko sreče pri popravilu.

Rezervni deli so 50 evrov….trije amortizerji in dve vzmeti

Pri meni je serviser gorenje prišel v treh dneh. Naredil in ni bilo tako drago, res pa je računajo potne stroške.

Po servisiranje so me iz Gorenja tudi poklicali, kako bi ocenila delo servisa.

Dosti se je spremenilo na bolje.

Amortizer zamenjaj , vsak , ki zna ključ v roki drži ga lahko zamenja.

Ta serviser je zelo v redu, tudi cenovno: https://servi.si/matej-drobnic/

jaz sem na enem starem pralnem stroju zamenjal oba amortizerja, motor, vodno črpalko, cev za vodo, programator, magnetni ventil. Šele potem ni več poskakoval, ko je prišla soseda na kavico. 😁😁😁

Majmuni, na napačnega ste se spravili 😲

New Report

Close