Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Popravilo zob

Popravilo zob

Pozdravljeni!

Kljub temu, da tema ne spada v to kategorijo, je le-ta najbolj obiskana.

Iščem dentalni studio, kjer bi lahko popravil svoje zobe. Manjkajo mi trije zobje (zgoraj levo in spodaj levo ter desno), ki pa se ne vidijo (predvidevam da so vse tri šestice).

Zanimajo me vaša mnenja, kateri studio v tujini (lahko je Hrvaška) priporočate, kakšne so vaše izkušnje in okvirne cene. Cena je odvisna od številnih dejavnikov, vseeno pa bi bil kakršnih koli priporočil in nasvetov zelo hvaležen.

POP TV je pred časom promoviral Smile studio[/url] iz Rijeke, verjamem pa, da je tudi v Zagrebu veliko ordinacij, kjer bi lahko opravili storitve.

Tudi jaz sem iskala kakšna priporočila ljudi, ki hodijo na Hrvaško, pa ni bilo nič. Ko bom nabrala denar- trenutno sem revna kokr cerkv.miš- bom šla v Bosno. Poznam jih kar nekaj, ki so z delom dol zelo zadovoljni. Pa tudi njihove nasmehe sedaj vidim in to za malo denarja.

Da bi ti zobe porihtal tvoj zobozdravnik na račun zdravstvenega zavarovanja, ti pa ni sprejemljivo?

Mimogrede, imaš kar hud minus v ustih. Kaj pa se ti je zgodilo. Si imel petardo med zobmi?

znabiti, da je primanjkljaj nastal prav zaradi zobarja na račun zdravstvenega zavarovanja:( vsaj pri meni je tako. Z enim zobom se ukvarja pol leta, tadrug pa propada. Tudi jaz si ogledujem studie na HR, da grem in mi uredijp vse naenkrat oz. v krajšem času. Če bom čakala svojo zobarco, bom škrbasta!

Tudi meni manjka nekaj zob zaradi petarde, kot praviš. Enega mi je zobozdravnik izpulil med nosečnostjo. Brez posvetovanja!!!. Drugi je šel ven zaradi granuloma, tretji se mi je pa odlomil. Kar tako.

Jst sm sel k 3 zobozdravnikom da bi me vzeli na racun zdravstvenega zavarovanja… v letu in pol me ni niti eden poklical!!!! Zdaj si zobozdravnika placujem… tko da kar se tice pa tega je slovenija slabsa kot vse juzne drzave za katere slovencki mislimo da smo oh in sploh… mi smo navaden cirkus.. mi nismo drzava mi smo sprdnja… nekdo se dela norca iz 2000000 ljudi… ti so pa vsi tiho… HLAPCI

QBR, trije zobje v celotnem zobovju skupaj. Kot pravi ZZZS nekaj vpisov višje, je težava ravno v tem. Ko sem osebni zobozdravnici omenil to, da bi rad to popravil, mi je dejala “Veš, v našem sistemu imamo nek postopek, da je treba najprej pogledati, nato slikati, se odločiti kaj bomo zdravili, nato bomo pozdravili eno pa po eno, nato pa šele zamenjali…nato …nato..”

Skratka, ker nisem samoplačniški te naroči dvakrat na leto, sedaj mi že vsaj dve leti zdravi en in isti zob, in počasi se bojim, da s tem ne bom nikamor prišel.

Da bi pa tukaj plačal pa ne želim, ker na vsakem koraku potrjujejo, da je Hrvaška tudi do pol cenejša z istimi materiali in storitvami, kot v Sloveniji. Poleg tega živim dokaj blizu Zagreba.

Žal tole ni sprejemljivo. Tako sem poskusila jaz, pa mi je rekel, da bom čakala nekaj LET !!!

Vzlic teh komentarjev sem kar malce zmeden. Kot da ne bi živeli v isti državi. Moj zobar – koncesionar, je dokaj ažuren. Čakalni rok ima sicer okrog enega meseca, potem te pa naroča tako, kot se njemu zdi potrebno, pač zaradi morebitnega zdravljenja. Ko mi je zdravil granolom (sam sem hotel da mi zob kar izruje), sem bil pri njemu vsak teden.

Nam zaupaš ime in priimek tvojega zobarja?

Ne, verjetno je letnik okrog 70. Naša generacija je bila poskusni zajček za stomatološko kliniko v Ljubljani. Serijsko so nam uničevali zobovja. To, kar so počeli, je bil kriminal. Meni so pri cca 7 letih študentje navrtali vse štiri šestice kake tri milimetre globoko in zalili z ogromnimi amalgamskimi zalivkami. Zakaj že? Ker so menda opazili, da so načete? Tako majhnemu otroku prvi stalni kočniki že ne morejo biti tako strašansko načeti. V šolah so nam govoričili, da zobozdravniki vidijo luknjico v zobu, ko je še čisto majhna in da se jim moramo pustiti, da nas obdelajo, ker nam bodo tako rešili zob, da se ta “mikroskopska luknjica” ne bo poglobila. Pri 14h sem se uprla in nehala hoditi k tem mesarjem, do tedaj so mi uničili že vse šestice in sedmice, ko so mi izvrtali gramozne jame v domnevno poškodovane zobe. Ko se je začela zobarca mesarka lotevat še prednjih zob, mi zasrala še prednjo dvojko, iz katere je ta njena plomba kar naprej ven padala in je nato luknjo samo še poglabljala in poglabljala, sem rekla, dovolj in nisem več hodila. Pri 22h sem šla na pregled in naletela na normalnega zobarja. Rekel mi je, da bo treba te velike in grde plombice zamenjat, ker ne dihtajo več dobro. Za osmice, ki so medtem zrasle, je rekel, da so bp (v redu). Te so še danes bp, h kateremukoli zobarju grem. Pa jih imam v ustih že kakih 20 let in prav njih je najteže očistiti, ker so težko dostopne! Aja, ali niso v njih “mikroskopske luknjice”, ki jih lahko vidi le zobozdravnik? Ne. To je meni jasen dokaz, da so naši generaciji kriminalci uničili zobovje, sedaj pa nam drago zaračunavajo koreninsko zdravljenje za to, kar je še ostalo. In to kljub temu, da imamo plačano osnovno in dodatno zavarovanje! Prisiljujejo nas v samoplačniške posege, z nerazumno dolgimi čakalnimi dobami. Odgovornosti za škodo, ki jo je zdravstveni sistem pustil na našem zdravju pa ne bi prevzel nihče.

Toliko o tem, kakšne petarde je imel avtor v ustih.

New Report

Close