popravilo zvoncev
Na zboru lastnikov sem večkrat že izpostavila predlog za popravilo zvoncev, a na soglasje sostanovalcev v bloku nisem naletela. Sama sem se sicer preselila v ta blok pred parimi leti (in takoj postavila vprašanje o popravilu), sostanovalci pa mi govorijo, da so zvonci pokvarjeni že vrsto leti in da je za popravilo škoda denarja, ker naj bi bilo to predrago. Okvara je nekje v skupni napeljavi, tako da so vsi zvonci pred vhodi v stanovanja v bloku v okvari.
Na parih sestankih se je upravnik sicer zavezal k pridobitvi ponudb za popravilo; kasneje pa je vedno našel nek razlog, zakaj tega ne stori: da nihče noče podati ponudbe, da ne bo pridobival ponudb, ker nima večinske podpore in podobno.
Ker si res želim, da bi se zadeva uredila, me zanima, ali lahko od upravnika zahtevam popravilo in se sklicujem na Pravilnik o standardih vzdrževanja stanovanjskih stavb in stanovanj (da popravilo spada med redna vzdrževalna dela, za katera ni potrebno soglasje večine). Ali obstaja morda kaka druga pot, da se okvara odpravi…. ? Ali pa je edini izhod individualno popravilo… ?
Hvala in lp
Ali zadeva spada pod redna vzdrževalna dela manjše vrednosti ali ne, v konkretnem primeru težko rečem. To je odvisno od obsežnosti okvare skupne električne napeljave.
Vsekakor pa spada med posle rednega vzdrževanja, katerih izvedbo etažni lastniki določijo v načrtu vzdrževanja, kar se v konkretni situaciji ni zgodilo.
Kot etažna lastnica imate možnost (glede na očitno nezadosten interes ostalih za popravilo) predlagati, da o izvedbi posla odloča bodisi sodišče v nepravdnem postopku bodisi pristojni organ stanovanjske inšpekcije.
Forum je zaprt za komentiranje.