Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Popravni v zadnjem letniku

Popravni v zadnjem letniku

Morem se izpovedat, srce se mi trga za hčer ki je zdaj na koncu dobila popravni izpit iz matematike in to v 4. letniku kar pomeni da niti na maturo v tem roku nemore, kaj bo z vpisom na faks si niti ne upam misliti…pred tem ni nikoli imela popravnega izpita in res me je groza ko jo gledam kako se sekira in zapira v sobo. Zadnjih nekaj tednov se ji je vse nabralo ker vedno pustijo profesorji vse za na konec.  Kaj naj nemočna sem

Sočustvujem.

Ali ni en rok popravnih še pred maturo? V tem tednu namreč dobijo že spričevala. In navadno so popravci en teden kasneje. Matura pa se nadaljuje prihodnji teden.

Ne sekiraj se. Dela je dovolj. V proizvodnjah vedno iščejo kader, pravtako na gradbiščih. Diploma gor ali dol.

Bo pač maturo nardila v jesenskem roku ali pa drugo leto, big deal

Ne, matura je pred popravci.

Ja na gradbišču bo delala ne tebe bi dala tja bi vidla kak je

To se je zgodilo našemu. Bil neuspešen na jesenskem roku. Bilo noro stresno, za znoret, res.

Potem se je kvazi vpisal n neko srednjo šolo za status in delal.  Smo se dogovorili, da septembra, oktobra pusti šolo pri miru.

Nato je začel s tedenskimi inštrukcijami mat, ki so bile priprava na maturo.

Februarja je začel še z inštrukcijami  angleščine 2krat na mesec.

Ostalo se je pripravljal sam, z delom je marca prenehal. Se učil, ukvarjal s športom. Uspešno maturiral in je sedaj študent. Se je v tem času premislil glede smeri.

Se zgodi,sam ni nič hudega.Vzpodbujaj  jo, da naj se nauči in lahko naredi popravni že junija,drugi rok avgusta in matura tudi enkrat konec avgusta.Pol se vpiše na fax in oktobra začne. Vse ji bo uspelo,boš videla.

Še to sošolec je tik pred začetkom mature delal samomor. Preživel, a nima še ne mature, ne normalnega življenja.

Stojte ji ob strani in ji povejte, da to res ni konec sveta. Pri nas je en mesec nazaj v prometni nesreci umrla 20-letnica. To je grozno. Al pa da ležiš na onkološkem.

Trenutno se vam najbrz zdi popravni najhujsa mozna reč, ko pa bo enkrat vse za njo, bo videla, da ni tako grozno, kot se zdi.

Tudi sama sem pred 30 leti v 4. letniku dobila prvega popravca, ga naredila v prvem roku, avgusta sla na maturo, oktobra se vpisala na drug faks, kot bi se sicer – in niti za trenutek mi ni bilo žal. Po 20 letih v sluzbi še vedno rečem, da mi je to top sluzba in ne bi delala nic drugega.

Srečno. Vse bo ok.

Imagine da bi vse naredis enega predmeta nebi in bi zaradi tega bil v isti poziciji kot nekdo ki ma 3 popravne in pol se mores poslušat ” ne sekiraj se v proizvodnji in trgovinah iščejo daj ubij se prokleti nesramneži

Še to hči mi je rekla da so pri kar nekaj testih goljufali z nekim chat gpt in tako naredli ona se tega ni šla in na koncu je na slabšem Mislim pošteni so vedno na slabšem

Tudi naša pove, da je ogromno goljufanja s chat gpt. Verjamem, da vam je hudo zanjo, res škoda, da se ji je takole zalomilo ravno na koncu, ko je najbolj pomembno. Ampak res ni konec sveta, stojte ji ob strani, tudi če ji ne uspe letos vpis na faks, bo pa naslednje leto, pa naj zdaj dela nekaj preko študenta. Kaj je eno leto v primerjavi s celim življenjem, poskusite jo zmotivirat. Je pa to ena taka življenjska lekcija, ki jo bo tudi nekaj naučila.

To da si pomagajo s CGT na testu je napaka oz.malomarnost učiteljev/profesorjev. kaj imajo telefoni in pametne ure iskat tam ko se piše test?

Ma kakšno goljufanje s chat gpt, o čem bluzite? A hodi na kovinarsko ali kaj, da jim je dovoljeno imeti elektroniko na testih? Vse, torbe in vse ostalo, pametne ure, telefone… vse oddajo preden pristopijo k testu. Imajo samo pisalo in testno polo, vsaj pri našem na gimnaziji in pri mlajšem na srednji strojni. In potem budno spremljajo učitelji. Najmanjši odklon, nekdo nekaj brska, išče po žepu, poskuša gledat k drugemu… odvzem testa in cvek.

Avtorica, ne verjamem, da je pa zdaj kar kot strela z jasnega tale cvek. Komaj je lezla že prej, zdaj na koncu pa ni bilo dovolj za dva, ne sprenevedaj se! In seveda mora vse študirat, komaj se vleče po srednji šoli, ravno na koncu vedno zvleče na dvojko, po petih možnostih, ki ga dobi od učitelja, potem ko ima enkrat cvek, je pa to hudo presenečenje.

Ja, sori, no. Pač bo delala maturo jeseni, jebiga.

Kako so goljufali z AI mi ni jasno, glede na to da ob sebi ne smejo imet nobenih drugih naprav razen svinčnika??

Ampak okej, popravc niti slučajno ni konec sveta. Če se bo učila, bo naredila in popravca in maturo. Za faks naj pa trikrat premisli kater je zanjo, tako iz vidika učenja, kot kasnejših možnosti zaposlitve itd.

Odgovor na objavo uporabnika
teksas854, 21.05.2025 ob 11:39

To da si pomagajo s CGT na testu je napaka oz.malomarnost učiteljev/profesorjev. kaj imajo telefoni in pametne ure iskat tam ko se piše test?

Ma naklada, no. Nobena resna srednja, sploh pa nobena gimnazija ne dovoli telefonov in pametnih ur niti v šoli pri pouku, kaj šele pri pisanju testa.

Za faks naj pa trikrat premisli kater je zanjo, tako iz vidika učenja, kot kasnejših možnosti zaposlitve itd.

za naravoslovje očitno ni, torej ji preostane eden od bedastih faksov z bedastimi nezaposljivimi diplomami. Edino kak logoped, defektolog so še družboslovni poklici, kjer dobiš zaposlitev. Mora pa imeti gimnazijo in tam so kar visoke omejitve, okoli 80 vsako leto, enkrat malo manj, drugič malo več. Torej s temi ocenami ne pride v ožji izbor. Torej ji preostanejo bedaste nezaposljive diplome, kjer bo tolkla minimalca. Boljše, da se takoj po srednji zaposli v štacuni.

Avtorica, sočustvujem s tabo, ker sem na istem z mojim, s to razliko, da je on šele 1.letnik, tudi njemu grozi popravni.

Vem, kako boli, če hčera izgubi celo leto zaradi tega.

Jaz na primer, sem maturirala leta 1996, namesto 1995. Padla na maturi.

In vsako leto sem imela popravca, moj sin gre po istih stopinjah kot jaz.

Mi je ravno včeraj moja razlagala, da je eni učenki pri matematiki več ali manj vsa leta popuščala v zadnjem 4.letniku ji je pa sedaj dala popravca. Je edina v razredu..vsem ostalim je malo pomagala da so spacali ampak ta učenka je pisala ko je popravljala 10%. Bi ji rada dala pozitivno ampak na tako znanje pa res ne more.

nevem646, 21.05.2025 ob 14:18

Mi je ravno včeraj moja razlagala, da je eni učenki pri matematiki več ali manj vsa leta popuščala v zadnjem 4.letniku ji je pa sedaj dala popravca. Je edina v razredu..vsem ostalim je malo pomagala da so spacali ampak ta učenka je pisala ko je popravljala 10%. Bi ji rada dala pozitivno ampak na tako znanje pa res ne more.

No to je pa sploh glupost. Če je popuščala vsa leta prej, bi pa še v zadnjem.

Ko imas otroka pri 20ih na okno, ti je sola zadnja briga.

To je pa izkljucno napaka tvoje, ker je dijakinji 4 leta popuscala, namesto da bi prvo leto zahtevala znanje.

Lep pozdrav vsem

Če potrebujete majhno posojilo, se preprosto obrnite nanje in ne boste razočarani.

Vaša finančna travma je končana

E-pošta: kuraltvidamarstefka@gmail.com

HVALA

takolele, 21.05.2025 ob 15:34

To je pa izkljucno napaka tvoje, ker je dijakinji 4 leta popuscala, namesto da bi prvo leto zahtevala znanje.

Predobra dušca…zdele na koncu vsem na gor zaključila 🙂

Eh da bi jaz imel tako prfokso  v srednji 🙂

New Report

Close