Popust pri registraciji
Nujno bi rada prodala KIO Pride, pa da vidimo če smo lahko brez dveh avtov (enega še imamo), če ne bi šlo, bi potem kupili spet še enega malega.
Zanima me, koliko časa mi velja popust, ki ga imam pri registraciji oz. zavarovanju, v kolikem času moram kupit novega? Ali moram kar zdaj obvezno zamenjat staro za novo?
Za vse odgovore se najlepše zahvaljujem.
Za vse info glede KIA Pride (letnik 1999, december, metalno siva) pa lahko pokličete 041-864-524.
LP, Mojca
Razred zavarovanja ti velja tri leta. Nič ni treba menjavat, samo odjaviš avto in spraviš kupončke – ti ti bodo prišli prav, če boš v roku treh let kupovala nov avto in ko ga boš zavarovala.
Če do decembra ne boš prodala avtomobila in če se nimaš namena voziti z njim, ga vseeno lahko odjaviš.
Greš na občino, rečeš, da boš avto odjavila iz prometa, vrneš tablice in to je to.
Na prometno dovoljenje ti bodo napisali, da je vozilo odjavljeno iz prometa, dobila boš tudi “Izjavo o lokaciji vozila”. To je zelen list papirja, kjer bo pisalo, da je vozilo locirano na tem in tem naslovu … Lahko tudi pri kakšnem preprodajalcu.
Bonus po polici boš lahko koristila kadarkoli do preteka treh let od poteka police (tako kot je napisala tamala_8). Zato polico in dokumente o odjavi in prodaji tega vozila dobro spravi.
Nataša