Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek porcelanasti zob in zatič-koliko

porcelanasti zob in zatič-koliko

Tisti, ki imate izkušnje. Kakšna je cena,npr.zob 4, če ti zobozdravnik vstavi zatič in naredi prevleko iz porcelana samoplačniško. kako dolgo ste čakali in kje? Hvala

Cene so okoli 500 €.

500 EUR=1.200,000 SIT a so čist zmešani, en zob,skoraj ena plača?

Pri takih cenah ni čudno, da ljudje hodijo po zobe v Bosno, v Romunijo…

No, meni je odlomljen zob nadomestila “navadna” zobarca v “navadnem” zdravstvenem domu brez doplačila. Trajalo je nekaj časa (najprej zdravljenje, potem zatič, potem prevleka, pa dopusti vmes, ampak ga imam in sem zadovoljna.

Zavarovalnica krije mislim da samo prve tri zobe.

OMG človek želi imet samo en normalen bel nadomestni zob, pa lahko zanj dela cel mesec.

Pri meni je šlo za štirico.
Je pa res, da ni bil lepotni popravek ampak se je zob zlomil, če igra to kakšno vlogo pri zavarovalnici.

No, jaz sem pa ravnokar od zobozdravnika in moram tudi prevleči zgornji obe enki in dvojki. In mi je rekla, da delno mi krije zavarovalnica, jaz moram pa doplačati 220 eur po zobu. Ali je to potem še v redu? Pa zavarovalnica mi ne krije v celoti, čeprav mi je zadnjič pa druga zobozdravnica to rekla. Mogoče je mislila kovinsko prevleko ne porcelanasto.

Najbrž je res odvisno od ‘kvalitete’ umetnega zoba. Porcelanasti so pač višje kakovosti, zavarovalnica najbrž krije samo osnovo od osnove.

Zdravo,

sem ravno prejšnji teden dobila novo, porcelanasto prevleko na zgorjo levo dvojko- plačala 123€. Res pa je, da sem zatič že imela in mi je zamenjala samo dotrajano prevleko.

Lp,

Za porcelanast zob na “štift” (zatič) sem pri zobarju s koncesijo doplačala 150 eur. Ostalo je šlo s police dodatnega zdr. zavarovanja, če se ne motim. Koliko je celotna cena, pa ne vem.

New Report

Close