Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka Poročna priča

Poročna priča

Zanima me, če res obstoja kakšno pravilo ( napisano ali nenapisano), da mora biti ženinu priča moški, nevesti pa ženska ? Ali je lahko ženinu priča tudi ženska in obratno ?

lahko se odločiš za kateri spol hočeš, odvisno kako se vama zdi, da je lepše. nekateri izberejo kogar pač imajo na razpolago, nekateri oba m spola, nekateri obe priči ž spola, nekateri gledajo na to, da sta obe priči sorodnici/sorodnika, nekateri izključno prijatelje. kakor tebi najbolj paše.

Pisanega pravila ni, kaj so pa navade, je pa druga stvar. Jaz nisem izbirala po navadah.

Pojma nimam kakšne so navade, jaz bom imela moškega za pričo, moj dragi prav tako. To je pa res izbira posameznika. Tako kot ostale stvari, ki se tičejo poroke (gosti, glasba, lokacija, …).

Spoštovani!

Za poročno pričo ni nič posebej določeno, ali je moškemu priča moški in ženski ženska. Izbira posameznika, kot so napisali dopisovalci pred mano. Cerkveno in civilno pravo zahtevata samo, da sta priči dve (brez teh je zakon neveljaven – “Testis unus testis nullus” – “Ena priča ni nobena”) in da je vsaka priča polnoletna in opravilno sposobna.

Lep pozdrav in lep dan,

Darko Ž.

Zdravo
men je g.duhovnik reku za pričo, da niti ne rabi zakramentov.
Da mora bit polnoletna pa ne preveč pijana.
Tak da sploh ni važno al je moški al ženska.
Najbolje nekdo, ki ti veliko pomeni in ga/jo imaš rada.
LP

Spoštovana Brigita,

to, kar Vam je rekel za pričo, bo vse držalo. Jasno pa je, da ne more priti v pijanem stanju, pa če je samo malo ali pa več kot preveč. Samo po sebi.

Lepo se imejte,

Darko Ž.

New Report

Close