Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka Poročne navade pri muslimanih

Poročne navade pri muslimanih

Pojdi v vatikan tam je to skupaj. Slovenija je ločena od cerkve!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! HvalaPenisu :)[/quote]

Umiri se no, popadki so že zdavnaj mimo.

Pojdi v vatikan tam je to skupaj. Slovenija je ločena od cerkve!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! HvalaPenisu :)[/quote]

Umiri se no, popadki so že zdavnaj mimo.[/quote]

V zadnjih dneh sem že ene parkrat prebrala tole laž in mi je dovolj tega. Mislim, kdaj bo folku jasno, da SLovenija ni ne krščanska, ne katoliška, ne muslimanska, ne budistična, ne pravoslavna, ne jehovska in kaj jaz vem katere vere še obstajajo na tem svetu.
Cerkev je ločena od države, dejte si to dopovedat, no!

Pa tudi Janši bi lahko to bilo jasno in bi jim že enkrat nehal dajat naš denar!

Avtorici pa….glede teh navad, ja vsak ima svoje. Moja mater se je poročila z njenim sedanjim možem v Bosni in ne vem točno kdo je že plačal. Ma mislim, da plača priča ampak nekdo drug. Ampak to je vsepovsod drugače. Ponavadi se njeni zberejo pri njej in njegovi pri njemu. Mi smo imeli vse pri njemu oz njegovemu bratu. Ker je ona slovenka, a on je šel pri 17ih od doma tako, da tam nima nič. Potem pride ženin po nevesto, njegovi svati z njim. najprej se pošlje nepravo nevesto, potem šele pravo. Da je malo bolj zanimivo. Medtem se delijo rožice, ponavadi so dve punci. Ena drži košarico, druga zapenja rožice. Na eni strani košare je prazno in je tko pokrito, tam se da denar za rožico. Vsak da. Ko pride nevesta se počasi odpravi na občino, mi smo šli okoli z avti, ker je prišla matičarka v gostilno. Pa otroci ustavljajo avte in moraš dat bonbone in tudi kakšno marko, da te spustijo naprej. Potem smo mi šli v gostilno, se je malo jedlo, pilo, lih da so vsi parkirali in se zbrali. Sta šla pred matičarja, podpisala, vse smo posneli. In pol se je in pije, pa pleše. Smo imeli muziko v živo. Pa njena priča mora pazit njene čevlje, da ji jih kdo ne ukrade. Za čevelj plača, se mi zdi, ženin oče ali priča. Odvisno kako imajo oni. Pri vseh je drugače. Vse je nekje tam-tam kot pri nas.
Edino gostje naj bi šli domov prvo njeni. Zakaj to, ne vem.
Sem pa bila še na dveh ali treh porokah v Bosni in je bilo vse podobno našim. Samo, da so bile te poroke res ogromne, ampak to so se ljudje poročali, ki živijo v Avstriji, v Bosni imajo starše in strice itd.

Umiri se no, popadki so že zdavnaj mimo.[/quote]

V zadnjih dneh sem že ene parkrat prebrala tole laž in mi je dovolj tega. Mislim, kdaj bo folku jasno, da SLovenija ni ne krščanska, ne katoliška, ne muslimanska, ne budistična, ne pravoslavna, ne jehovska in kaj jaz vem katere vere še obstajajo na tem svetu.
Cerkev je ločena od države, dejte si to dopovedat, no!

Pa tudi Janši bi lahko to bilo jasno in bi jim že enkrat nehal dajat naš denar!

Avtorici pa….glede teh navad, ja vsak ima svoje. Moja mater se je poročila z njenim sedanjim možem v Bosni in ne vem točno kdo je že plačal. Ma mislim, da plača priča ampak nekdo drug. Ampak to je vsepovsod drugače. Ponavadi se njeni zberejo pri njej in njegovi pri njemu. Mi smo imeli vse pri njemu oz njegovemu bratu. Ker je ona slovenka, a on je šel pri 17ih od doma tako, da tam nima nič. Potem pride ženin po nevesto, njegovi svati z njim. najprej se pošlje nepravo nevesto, potem šele pravo. Da je malo bolj zanimivo. Medtem se delijo rožice, ponavadi so dve punci. Ena drži košarico, druga zapenja rožice. Na eni strani košare je prazno in je tko pokrito, tam se da denar za rožico. Vsak da. Ko pride nevesta se počasi odpravi na občino, mi smo šli okoli z avti, ker je prišla matičarka v gostilno. Pa otroci ustavljajo avte in moraš dat bonbone in tudi kakšno marko, da te spustijo naprej. Potem smo mi šli v gostilno, se je malo jedlo, pilo, lih da so vsi parkirali in se zbrali. Sta šla pred matičarja, podpisala, vse smo posneli. In pol se je in pije, pa pleše. Smo imeli muziko v živo. Pa njena priča mora pazit njene čevlje, da ji jih kdo ne ukrade. Za čevelj plača, se mi zdi, ženin oče ali priča. Odvisno kako imajo oni. Pri vseh je drugače. Vse je nekje tam-tam kot pri nas.
Edino gostje naj bi šli domov prvo njeni. Zakaj to, ne vem.
Sem pa bila še na dveh ali treh porokah v Bosni in je bilo vse podobno našim. Samo, da so bile te poroke res ogromne, ampak to so se ljudje poročali, ki živijo v Avstriji, v Bosni imajo starše in strice itd.[/quote]

Če si ti želiš, da bi bilo to ločeno, še ne pomeni da tudi je. Večina slovencev je kristjanov in zato se slovenija smatra za katoliško. Če ti je prav ali ne. Sam res no, umiri se. To je od nekdaj veljalo in ne bo zdaj ena smrklja tega spremenila.

Lej, večina Slovencev je krščenih proti njihovi volji, kot jaz, ko so bili dojenčki. In to so te tvoje večine.
Potem se najdejo nekateri, ki verujejo v to sranje ampak ne hodijo v cerkev. Kar pomeni, da niso katoličani, ker če bi bili, bi morali delat tako kot zapove cerkev.
Čisto malo, malo jih je pravih katoličanov in še tej izumirajo. HvalaK*rcu 🙂

Zakaj pa? Kaj pa tebe tolk moti folk, ki ima vero? A nimaš svojega življenja? Naj delajo in verjamejo v karkoli jim paše. Kaj ima to tebe za srbet? Če tebi to ne ustreza, se pač brigaj zase. Res bogi tvoj otrok če ga misliš učit takih nestrpnosti. In če si že tako pametna, da veš, kaj pomeni živeti po veri, bi lahko vsaj vedela, da to ne pomeni zgolj hoditi v cerkev, ampak živeti po “pravilih” vere, torej biti dober, pošten, ne lagati, ne varati, spoštovati ljudi, jim pomagati, odpuščati namesto maščevati se, ne krasti, delati krivic,…..skratka vse, kar naj bi počeli in spoštovali kot vrednoto vsi ljudje, ne glede na veroizpoved, ali če so ateisti. Krščanski nauk uči, da je kristjan tisti, ki tako živi, ne tisti, ki samo za lepo figuro hodi zehat v cerkev. Zato je kristjanov več kot ti misliš, in so kristjani kljub temu, da ne grejo v cerkev. Raje pojdi še malo v šolo, namesto da dojenčke delaš in izboljšaj svoje sposobnosti izražanja. “Hvala k*****” je zelo otročja fraza, ki jo uporabljajo mulci v osnovni in srednji šoli.

Pa še nekaj. Itak, da so krščeni proti svoji volji. Karkoli “delaš” z otročkom je proti njegovi volji. Proti njegovi volji ga že rodiš, ga dojiš, mu daš zelenjavo namesto čokolade za kosilo, ga voziš v vrtec, ga vpišeš v šolo, ga cepiš, mu ne dovoliš tega in onega, ga učiš to in ono in vera je samo en majhen delček vsega tega. Zakaj ti torej gre tako v nos? Po tvoji logiki potemtakem tudi ti posiljuješ tvojega otroka z nekimi svojimi prepričanji in vrednotami, ki mu mogoče ne bodo nič pomenile, ko odraste. Otroku s krstom in vzgojo ponudiš možnost biti kristjan, mu to predstaviš, prav tako kot špinačo in likovni krožek in se potem lahko sam odloči, ali bo po tem živel ali ne in ali mu bo kaj pomenilo ali ne. Saj tako si ti storila in si blazno popolno bitje, a ne? Si še mal nezrela, oprosti.

Hvala ku*cu mi je bolj všeč kot havalabogu.

Lej, ne moreš primerjat hrane in vere. Če moj otrok nekaj noče jest, tega ne je in konec. Tudi otroci imajo svoj okus, veš. Tako, da ga lčisto nič ne silim s hrano. Niti z dojenjem. Če bi zavračala, bi dobila AM. Glede krsta je pa to čisto drugače. In ja mi gre zelo v nos, da folk piše take gluposti. Da je Slo katoliška. Ni in pika. Sprijazni se s tem.
In katoličani učijo še dosti stvari poleg naštetih, veš. Sex pred poroko je greh, samozadovoljevanje tudi, da ženska uživa pri sexu prav tako. Da mora bit ženska moškemu podrejena, da mora doma skrbet za otroke, ne sme mislit s svojo glavo itd. In vi, kao katoličani, se ne držite pol teh stvari. Ko se bodo ljudje držali do zadnje pike vseh stvari, ki jih cerkev zahteva, potem lahko rečejo, da so katoličani. Do takrat so tudi oni krivoverni, veš. Ker cerkvo je potrebno upoštevat v celoti, ne samo tisto kar ti je všeč. In če bi ti bil/a tako dober/a katoličan/ka, bi to vedela.

Hahahahahahaha………..Joj punca, ne vem, v kakšni veri so tebe vzgajali, ampak v katoliški gotovo ne. Razen če so si jo tvoji starši malo po svoje prikrojili, ampak to pa je že njihov problem, nikakor pa te bedarije ne sodijo v krščanski nauk. No ja, saj če so te starši s takimi bolanimi idejami filali, potem razumem zakaj se ti v se skupaj gabi. Revca boga.

Karkoli otroka naučiš, je to siljenje s svojimi predstavami in vrednotami, pa če se na glavo postaviš. Ga ne siliš, ga ne siliš,….bla bla bla, kdo pa ga v vero sili? Otroku jo predstaviš, če jo zavrača, ga pa ne siliš, kaj tu ne razumeš? Če so tvoji tebe silili, ne pomeni da so vsi taki fanatiki. Aha, če otrok ne je zelenjave, ga z njo ne siliš. V redu. Kaj pa če ne bo hotel v vrtec? Boš pustila službo in ga izpisala? Pa tudi v šolo najbrš ne bo hodil z veseljem. Kako bo šele lepše pohajat kakor sedet za zvezki. In ko bo nosil domov slabe ocene, ga tudi ne boš silila z učenjem? Govori kar hočeš, boš že videla.

Še vedno pa ne razumem, kaj imaš ti od tega ali kdo veruje ali ne? Živi po svoje in drugim pusti prav tako. Ljudje pišejo gluposti, saj jih tudi ti, trapa. Kaj si ti več kot mi?

New Report

Close