poročni jedilnik
Pozdravljeni,
lepo bi vas prosila za vaše predloge, mnenja ali nasvete glede sestave poročnega jedilnika. Poročim se letos konec poletja na Krasu. Želela bi sestaviti poročni jedilnik s pridihom kraških jedi in ne klasičnega, čeprav bo med svati veliko tet, stricov itd. ki pričakujejo (govejo župco, ocvrtega piščanca, pomfri itd.). Ker bo takrat najbrž še precej vroče bi bilo fino če bi postregli z lahko hrano in sadjem.
Vsakega vašega predloga bom zelo vesela. V naprej se vam najlepše zahvaljujem.
Nevestica.
Evo nekako takole bo zgledal najin jedilnik, ki je tudi prilagojena za tople dni:
aperitiv: srebrna penina in jagode
hladna predjed: pršut z melono
topla predjed: njoki z tartufi ali file lososa z rožmarinom
juha: brokoli-cvetača, šparglova ali goveja
1.glavna jed: telečji medaljon z hruško, mandeljni ocvrtki, francoska zelenjava z
maslom in zelišči, mediteranska solata
2.glavna jed: puranova rolada z špinačo in skuto, riž z curry-jem, avokado v solati
kava
sladica: vanilijeve princeske
00.00: poročna torta (čokoladna ali višnjeva) in kava
02.00:sadje – melone in lubenice
04.00: Telečja obara
Tko, upam, da bo kaj po tvojem okusu. Lp