Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika poročni jedilnik

poročni jedilnik

Pozdravljeni,

lepo bi vas prosila za vaše predloge, mnenja ali nasvete glede sestave poročnega jedilnika. Poročim se letos konec poletja na Krasu. Želela bi sestaviti poročni jedilnik s pridihom kraških jedi in ne klasičnega, čeprav bo med svati veliko tet, stricov itd. ki pričakujejo (govejo župco, ocvrtega piščanca, pomfri itd.). Ker bo takrat najbrž še precej vroče bi bilo fino če bi postregli z lahko hrano in sadjem.

Vsakega vašega predloga bom zelo vesela. V naprej se vam najlepše zahvaljujem.

Nevestica.

Zdele mam idejo samo za
Predjed:
melone in grisini oviti v pršut

Evo nekako takole bo zgledal najin jedilnik, ki je tudi prilagojena za tople dni:

aperitiv: srebrna penina in jagode

hladna predjed: pršut z melono

topla predjed: njoki z tartufi ali file lososa z rožmarinom

juha: brokoli-cvetača, šparglova ali goveja

1.glavna jed: telečji medaljon z hruško, mandeljni ocvrtki, francoska zelenjava z
maslom in zelišči, mediteranska solata

2.glavna jed: puranova rolada z špinačo in skuto, riž z curry-jem, avokado v solati

kava

sladica: vanilijeve princeske

00.00: poročna torta (čokoladna ali višnjeva) in kava

02.00:sadje – melone in lubenice

04.00: Telečja obara

Tko, upam, da bo kaj po tvojem okusu. Lp

Tanita, najlepša hvala za odličen predlog. Izredno mi je všeč.
Nevestica

Zanima me kje znajo vse to pripraviti, oz. katere gostile so primerne za 170 ljudi in imajo odlično kuhinjo! hvala

New Report

Close