poročni prstan
Pred več kot desetletjem mi je umrl mož (za rakom) s katerim sva bila zelo povezana, ljubila sva se. Poročena sva bila 17 let. Po več letih samskosti sem spoznala novo ljubezen. S tem moškim se prav tako zelo ljubiva in se želiva poročiti. Zanima me, kaj menite o prstanu iz prvega zakona? Jaz ga še vedno nosim in bi ga rada ohranila tudi naprej. Kaj menite o tem? Imate kakšne predloge? Doma hranim tudi poročni prstan pokojnega moža, ki ga navadno ni nosil, zaradi praktičnosti.
Kaj ko bi star prstan premaknili na desni prstanec in novega nataknili na levi prstanec? Pa pogovorite se s partnerjem, da ne bo zaradi tega slučajno prizadet.
Hvala vam za odgovor. Predlog mi je logičen in zanimiv. Spartnerjem sva se pogovarjala o tem, v bistvu sva razmišljala veliko o tem. Prstan je vendarle nek simbol, spomin. On čisto razume moja čustva v zvezi s tem, jaz pa njegova, zato ne želiva povzročati drug drugemu, kakšnih slabih občutkov. Jaz pa tudi želim ohranit svojega pokojnega moža, kot nekoga s katerim sva se ljubila in mi je podaril krasna leta. Gre v bistvu samo za ideje, kaj narediti s poročnim prstanom, da bomo vsi zadovoljni. Hvala še enkrat.
Moje mnenje je, naj gre stari prstan v arhivo in ne na roko.
Še ena (meni) lepa varjanta je: stari poročni prstan lahko pretopite v kak drug kos nakita (recimo obesek za verižico) in tako še vedno nosite, spremeni pa se njegov pomen – da ne bo “odžiral” deleža novemu poročnemu prstanu. Pa vso srečo v novem zakonu!
Ta ideja je tudi meni najbližja. Da oba poročna prstana, ki sta v bistvu rinki pretopim v nov prtstan, s kakšnim dragim kamnom in ga dam na desno roko za spomin. Novi ljubezni, novemu moškemu, novemu prstanu pa dam mesto na levi roki. Hvala vam za dobre želje, enako želim tudi vam vse dobro.
Vajin razmislek je zelo na mestu. Kako lepo je brat take zgodbe. Ohranjata lep spomin in ljubita se. Predlog, da pretopite obe rinki in združite v prstan je odlična. Nov prstan pa zasluži mesto na prstancu leve roke. Srečno!
http://www.zlatarnacelje.si/Index.asp?lang=si
tukaj nudijo možnost staro za novo.
Forum je zaprt za komentiranje.