Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Poročni prstani

Poročni prstani

Razlike v cenah zlato/ srebro so astronomske. Ponujajo vse mogoče, titan, jeklo, belo zlato… Je še kdo, ki je mišljenja, da je prstan le simbol poroke in ni dal zanj ogromne vsote? Torej zanima me, če se kakšen par odločil in kupil srebrne poročne prstane? Je nujno, da je zlato?

Midva sicer imava zlate. Ampak nisva dala nobenega bogastva. ZGORNJA MEJA JE BILA 300 €, pa sva dala 280€. za oba. Sta čpa čist preprosta, nič brušena in ne vem kaj še vse.

Saj jih sploh ne potrebujeta, a ni to najbolj poceni?

Leseni so res lepi. Se pa zlomijo in je treba zamenjat.
Iz lesa oljke… po cca 6 Eur.

Bivsa sodelavka je sla kupit porocne prstane ampak tako da zlatarju ni rekla da jih rabi za poroko ampak za kao neko obletnici njihovo in jih je dobila 10x bolj poceni 🙂

Zakaj češ imet prstan, samo strošek!

Majo folije navij pa bos imela prstan. 😉

Malo*

Mene je pa moj presenetil in mi pred božičem kupil zaročni prstan. Ker mi je prstan bil premajhen in sem potem šla in naročila večjega, vem, kje ga je kupil in koliko je dal zanj. Prstan je stal okrog 70 eur. Sicer je zaročni prstan, je iz belega zlata (oba imava raje belo kot rumeno zlato) in ga bom uporabljala tudi kot poročni prstan. Kje pa piše, da je treba imeti za zaroko en prstan in za poroko drug?? Torej.. midva bova za oba prstana, zame in zanj dala manj kot 150 eur.

Jaz sem za jeklo. Bo treba imeti vsaj prstane jeklene, če ne živce. 😉

[img]http://i64.tinypic.com/211nce0.jpg[/img]

[img]http://i65.tinypic.com/2w3t9aq.jpg[/img]

Ko oči zaspijo Se angeli zbudijo (Jan P.)

Midva pa pri prstanih nisva šparala, ker nama veliko pomenijo. Vzela sva iz belega zlata v Zlatarni Celje in dala v račun veliko zlata, ki ga nisem nosila in tako namesto 1300, plačala nekaj čez 300 EUR. Še vedno oba lepa, moj ima 13 briljantov. Stvar vsakega posameznika.

Pri nama sta prstana stala vec kot vsi ostali stroski poroke skupaj. Meni je bila poroka brezveze, prstan sem pa hotela imeti lep.

Če se že greš poroko, se pojdi s stilom. Torej platina ali vsaj zlato – le ta dva obdržita lesk in lepoto. Kakšen kamenček pri ženskem obročku ni slab.

Prstane iz žice, jekla, lesa, vrvic, olagumic…., pa prepusti drugim.

Hm, avtorica, si že imela kdaj srebrn prstan? Srebro je precej mehka kovina in po enem letu nošenja bo srebrn prstan videti kot zlat po dvajsetih. So lepi, seveda, ampak so z ralogom cenejši. Srebro ni dovolj trpežna kovina za prstan, ki naj bi ga človek nosil do konca življenja.

Če vama ne gre toliko za dizajn, ampak samo za simboliko, raje izberita čisto navadna, tanka zlata obročka. To ne bo velik strošek, sploh če bosta izbrala rumeno zlato.
Pa splača se obiskati kakšne majhne, zasebne zlatarne. Imajo veliko cenejše prstane v primerjavi z največjimi slovenskimi zlatarnami.

Meni je sicer veliko pomenilo, da mi je prstan res všeč. Nisva izbrala ravno najdražjih, najcenejših pa tudi ne.

Za oba prstana dala 300eur, rdece zlato, moj dizajn ( sem prinesla narisano na papirju kaj bi rada) zelo zadovoljna.

Lahko poveš še kje? Ker to je pa res izredno ugodna cena.

prstani so ena od zadev za katero mi danes po 4ih mesecih ni žal, pa sva najprej tudi gledala iz jekla in drugih kovin. imela sva že clo izbrane. skup bi bili 300e. potem pa sem videla en model v zlatarni celje, blazno mi je bil ušeč, a okoli 2000e. kaj sem naredila? sliko prstana sem poslala v več zlatarn in zbrala njihove ponudbe. na koncu sva se odločila za zlatarno lavtižar, vse smo uredili preko pošte. in veš kaj? prstana sta izpadla fenomenalno. sta pa iz belega in rdečega zlata, med plastema obeh vrst zlata pa 23 pravih kamnov. cena? več kot POLOVICA MANJ kov v zlatarni celje. v zlatarni celje imajo res odrešuške cene. pa tudi v drugih zlatarna, sam da poveš, da gre za poroko, je cena takoj 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} višja. katastrofa. tudi v karatu (sva iz nm) so dali ceno za taka prstana z cirkoni 1200e. midva sva pa za slabih 900e bodila briljante s certifikatom!

no coment glede cen. za kozlat.

No, pa še moja izkušnja. Novo mesto, zlatarna Karat. Izbrala prstane z malo različico, po naročilu, dobila zmazek, očrnelo, kot da bi bilo švasano, so rekli, da bojo popravili. Na srečo sem bila tako pametna, zahtevala denar nazaj, sicer bi imela šit. Šla v Zlatarno Celje, prstani po 10 letih kot novi – kvlitetnejše zlato in izdelava. Vredno! Sem pa pokukala na zlatarno Lavtižar. Imajo kar lepe, cen ni, dizajn nekoliko manj sodben kot ZC, odvisno od okusa. ZC je res klasa, pp dizajnu in kvaliteti.

Lahko poveš še kje? Ker to je pa res izredno ugodna cena.[/quote]

Zlatarstvo Skušek, v Ljubljani pri uršulinski cerkvi. Prstana nista tanka, a sta brez kamnov, je samo vzorček gor vgraviran. To je bilo pred 4 leti.

a morata biti prstana podobna, jaz bi rada belo zlato, partner pa rumeno zlato?

Zanimivi tile pogovori.
Govorite le o ceni in materailu, ampak zelo površinko.
A res ne veste nič o tem, ali namerno skrivate bistvene podatke?
Pa poglejmo zlato, vseeno ali belo, rumeno, ali rdeče.
Že moja babica je vedela da 18 karatov je top, 24 imajo samo princese, 14 je tudi ok.
Dobijo se namreč v različnih čitinah: 8, 9, 11, 12, 14, 18, 21, 24…
To prstanu določa ceno.
Ko enkrat izbereš material, gre pa za volumen, torej koliko je prstan širok in koliko je debelina obroča. Širine so od 3 pa tudi do 10 in več mm.
Debeline pa pod 1,2 praktično ni (torej ena celih dva mm), potem gredo po skoku 0,2 do 2mm.
Pomeni sledeče, recimo glejmo en par prstanov , čistine 14 karatov (585, torej 58,5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} čitine):
– ob širini 4mm in debelini 1,4 bo cena pri zlatarjih različna, a vzemimo neko rednjo vrednost recimo 500€,
– če ta ista prstana samo odebelimo na 1,6mm bo cena 600€,
– če ju razširiš iz 4mm na 5mm bo cena pri 1,6 kar 750€, kar je 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} več kot 500€ za prvi model.

In potem se tukaj tako laično pogovarjate; kao da nekje so stali 1500€, drugje pa samo 1000€. Pozabite pa povedat podrobnosti, torej kakšna je čistina in kakšna širina in debelina prtstana.

Potem imamo še kamenčke:
cirkon je poceni, diamantov pa je veliko, gledati je treba čistino in pa velikost.

Zakaj to pišem? Da boste imeli malo boljšo predstavo kaj kupujete. Seveda je lahko lesen. Ali ga sploh ni. Tudi pri 3000€ prtstanih se zveze razdro, ljudje se varajo, pa tudi mati narava pride z boleznimi, smrtjo…. Torej kaj vam prstan sploh pomeni?

Želim le, da se ne pogovarjate vse vprek samo o ceni in da izgleda enak. Ker res samo zgleda enak. In jasno če greste iz 18k zlata (čistina 750, torej 75{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}) na 9k zlato (37,5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} zlata) je jasno prstan pol cenejši. Pomeni da je potem 62,5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} drugih kovin noter, ki niso zlato. Noter je srebro, baker, železo,.. naj vam kdo da certifikat. Vprašanje je ali bo certifikat res to, kar je zlatar skupaj zmešal in naredil prstan. Tak da ne prosim posploševat, kako so eni ugodni in drugi ne.

Verjamem in vem, da vsaj meni kot laiku na oči ni vidno ali je zlato čistine 8k, 14k, ali 18k. Tudi nimam izkušenj, kako je s trajsnotjo, izgubo leska, poškodbami, poliranji itd… Naberite si več informacij…

In za konec: poroka je lepa stvar, a ne preveč komplicirat z njo. Kot en fajn party. Narediš in konec. Prava stvar pa je zakon. Vlagajte v zvezo, zakon, partnerja… Ne v poroko. 🙂
Pa lep pozdrav vsem.

Kaj vam pomeni poročni prstan? Ju nosita oba zakonca, vsak svojega? Zakaj bi ju nekdo kupil in potlej imel zgolj v predalu?

Na ceno najbolj vpliva kamen, sicer… Glede na tole so poročni prstani[/url] nekje med 350-3600 € … https://omisli.si/nasvet-strokovnjaka/porocni-prstan/porocni-prstani-cene-zlatarstvo-trendi-preverjene-zlatarne/

Ja, midva sva se odločila za tradicijo, belo zlato in diamant. Če te zanima, unikatne sva dobila v Zlatarni Brežnik (Vaš link)

New Report

Close