Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Poročno darilo

Poročno darilo

Nečakinja se poroči. Sem ji tudi krstna in birmanska botra. Z možem imava poprečni plači. On malo nad povprečjem. Imava 4 otroke. 2 sta študenta in imata punco, oziroma fsnta, en je pravkar končal gimnazijo in ima tudi punco. Vsi smo vabljeni na poroko. Naša mladina svojih dohodkov še nima.

Koliko dati za darilo? Denar pač.

Menim, da na naše število, pod 1000€ ne bo šlo. Je pa to velik znesek.

Kolikor si lahko brez problema privoščite in nič več. Če vas vabijo samo zaradi denarja, je to njihov problem.

Jaz osebno bi vabila le ljudi katerih prisotnost mi je pomembna. Denarja nikoli ne postavljam med ljudi. Pol zneska je pa pomojem že lepa vsota. Poročajo se menda ljudje zaradi sebe in ne drugih….

Max 50€/osebo. Poroka ni plačljiv dogodek za katerega se plačuje vstopnina. Ljudi povabiš zaradi njih samih.

Vabljeni so ponavadi osebe, ki so poročnemu paru ljube in zato, ker so jima ljube in želijo svoj najlepši dan preživeti v družbi ljubih ljudi, ne gre za darila in denar.

Tudi jaz menim, da bi bilo darilo v vrednosti Max 50€/osebo čisto dovolj in primerno. 

Če si lahko toliko privoščite.Jaz osebno grem v soboto in več kot 50€/osebo ne bom dala

1.000€ je primerno za 8 oseb. 6x odrasli, predvidevam, da mlajša tudi nista več malčka. Pa še krsta botra sta. Mi smo trije in na poroko  podarimo 400€. Če ste v finančni stiski potem žal pač ne gre. V kolikor pa ste v povprečju, kot ste napisali, pa je po moje vaša odločitev primerna. Lp.

V dilemi glede darila

jaz ne vem kakšna familija ste to.  fsak normalen ki bi imel ful preveč bi dal veliko.  mene so za mojo poroko tko nafukali. moja družina. da ti slabo rata.  sploh škoda besed. pa nas je bilo 8 mogoče. fsi so že skregani. župnik je bil že tko pijan, da je glabo za konec špilal v začetku. pa take.  mislim.

poveš ,da nimate.  kaj 1000? evrov. kaj si nora ti?   to je ena plača.  kaj si zmešana.  500 evrov, vrh glave.  to ima dost da se napije cocktailov in z nekim črnim pofuka na poročnem potovanju. pa da ji črn froca naredi.  dost ma to.

kaj se tolko trudiš okol tega dnarja pofukanega. pač nimaš kaj.  si tam pa pripavljena ste poamgat če bo kaj rabila. finito.

Odgovor na objavo uporabnika
Smeška, 29.05.2025 ob 13:19

1.000€ je primerno za 8 oseb. 6x odrasli, predvidevam, da mlajša tudi nista več malčka. Pa še krsta botra sta. Mi smo trije in na poroko  podarimo 400€. Če ste v finančni stiski potem žal pač ne gre. V kolikor pa ste v povprečju, kot ste napisali, pa je po moje vaša odločitev primerna. Lp.

Odločiki smo se, da damo 600. Že to je za nas ogromno.

Sicer letos še na dopust ne bi mogli.

V dilemi glede darila, 26.05.2025 ob 14:02

Nečakinja se poroči. Sem ji tudi krstna in birmanska botra. Z možem imava poprečni plači. On malo nad povprečjem. Imava 4 otroke. 2 sta študenta in imata punco, oziroma fsnta, en je pravkar končal gimnazijo in ima tudi punco. Vsi smo vabljeni na poroko. Naša mladina svojih dohodkov še nima.

Koliko dati za darilo? Denar pač.

Menim, da na naše število, pod 1000€ ne bo šlo. Je pa to velik znesek.

Dejte no lepo vas prosim…. Že 500€ je zelo lepa gesta….dajte po zmožnostih prioriteta ni poroka in veliki zneski daril…

Gosta sta vidva z možem, ostalo so otroci, ki so, kot praviš, brez prihodkov, kar verjetno tudi nečakinja ve, torej NI tvoja naloga, da se pretvarjaš, da imajo prihodke. Nadalje partnerji otrok – spodobi se, da sami pokrijejo svoj krožnik (ali pa vsaj dajo 20€, kar je verjetno manj kot krožnik, ampak naj bo) … ali pa se pač opravičijo udeležbe. Ampak jesti bodo morali vseeno, tako da a ni lažje za njih dati evrčke in iti na poroko?

Nadalje otroci tudi če so brez prihodkov morajo imeti nek denar (če so študentje), ne verjamem, da študenta in zadnji letnik hodijo okoli povsem brez denarja in najbrž jim poroka sestrične pomeni več kot neka pijačka in luksuzi. A za rojstni dan kolegov tudi ne bi nič dali?

Recimo partnerji minimalno 3×10, študenta 2×25, maturant 1×20, tamali 0, skupno 100€. Ti si botra, recimo 200€, mož ni boter, ampak naj bo tudi recimo 200€, ker se 500 sliši bolje kot 450. Tudi 600 naj bo, 1000 pa res preveč.

Maksimalno 50 € na osebo, torej, če vas bo šlo 8 (vidva, 4 otroci in še fant in punca) znese 400 €, če zaokrožite na 500, je več kot dovolj. Saj denar ne raste na drevesu!

Lahko pa tudi manj, po zmožnosti, če si vešča, lahko spečeš kakšno res dobro in lepo pecivo.

Lepo se imejte na ohceti.

500 dovolj, 29.05.2025 ob 13:54

Gosta sta vidva z možem, ostalo so otroci, ki so, kot praviš, brez prihodkov, kar verjetno tudi nečakinja ve, torej NI tvoja naloga, da se pretvarjaš, da imajo prihodke. Nadalje partnerji otrok – spodobi se, da sami pokrijejo svoj krožnik (ali pa vsaj dajo 20€, kar je verjetno manj kot krožnik, ampak naj bo) … ali pa se pač opravičijo udeležbe. Ampak jesti bodo morali vseeno, tako da a ni lažje za njih dati evrčke in iti na poroko?

Nadalje otroci tudi če so brez prihodkov morajo imeti nek denar (če so študentje), ne verjamem, da študenta in zadnji letnik hodijo okoli povsem brez denarja in najbrž jim poroka sestrične pomeni več kot neka pijačka in luksuzi. A za rojstni dan kolegov tudi ne bi nič dali?

Recimo partnerji minimalno 3×10, študenta 2×25, maturant 1×20, tamali 0, skupno 100€. Ti si botra, recimo 200€, mož ni boter, ampak naj bo tudi recimo 200€, ker se 500 sliši bolje kot 450. Tudi 600 naj bo, 1000 pa res preveč.

Otroke midva financirava. Poleti opravljajo počitniško deli, a tega denarja ni veliko, pa tudi porabi se.

Nimajo kar od nekod svojega denarja.

Midva sva predlani dala 100 evrov na osebo.

100, 29.05.2025 ob 14:11

Midva sva predlani dala 100 evrov na osebo.

Ja, če ste recimo 4je, to gre. Če vas je 6,7…je to težje.

Otroci pa res ne bodo plačevali vstopnino na poroko njihove sestrične! Sploh pa ne iz njihove žepnine!

Avtorica, če je zaradi poroke ogrožen tvoj letni dopust, znižaj znesek darila! Nikoli ne greš v škodo svoji družini za druge ljudi. In kaj ima veze če si botra?

50€ na osebo, pa še vsi skupaj npr. Kak set krožnikov al pa šalc al pa kozarcev. pač nekaj simboličnega. Da ne bo sam kuverta. Čist lepo darilo bi blo to.

Pravilna odločitev 1000€.  Mal pa berem komentarje pa ne morem verjet kakšne škrtice ste . Svojim sorodnikom ki si začnejo ustvarjat družino ne bi dali;za dobrodelne akcije, ki si pod ? pa ni problema.

Pisuka, jaz sem krscencema za 18 dala vsakemu 200€, 2g zlata in darilo za cca 150€, kar bi danes zneslo cez 500€.

Za poroke dajemo 100€ na osebo, 5 odraslih, financirava midva z mozem.

Te fore, da hodijo punce in fantje otrok na druzinske poroke je meni hecno, fant/punca danes je, jutri vprasanje, sploh pri srednjesolcih.

Pri nas gredo zraven le dolgoletni partnerji otrok, ce gre za druzinsko slavje ali pa partnerji pridejo pozneje, ko so vse ceremonije in pojedine mimo. Ze tako otroci, necaki in necakinje ne zelijo vsemu vesoljnemu sorodstvu kazati partnerje, dokler stvar ni resna. Drugo je, ko kak bratrancek slavi 18 ali 20 in povabi prakticno svojo druzbo.

V tvojem primeru, ker si necakinji botra in ker si malo uhrna, bi jaz dala 100€ na osebo iz druzine, se pravi za vas 6 pac 600€, za 400€ bi pa kupila necakinji nekaj lepega, nekaj samo za njo, ker si ji botra, izbirala bi med nakitom in zlato ploscico v skrajnem primeru, ce nakita ne bi nasla.

( v zlatarni Mocnik sem kupila ene lepe biserne uhane za 400€, take enostavne in nevpadljive, a malo posebne, da so primerni za vsak dan in za na lepse, kaj takega bi izbrala za osebno darilo necakinji na njen porocni dan).

Slovenci ali balkan?

Ker pri nas ponavadi niso taki zneski, južno od nas pa se daje orenk denar (so pa tudi slavja bolj orenk).

A če imata starša novorojenčka, potem je tudi za njega 100e na osebo? Kaj pa vrtčevskega, OŠ, SŠ, kje je meja?

Za tistega, ki ima 5000 plače, je 1000 malo, še posebej če nima kreditov ali drugih finančnih obveznosti. Za tistega na minimalcu ali ima še kredite, je to skoraj cela plača.

Pa se recimo poroči nekdo, kjer sta oba partnerja že od prej dobro situirana in imata vse. In povabita nekoga na minimalcu. Bi moral ta revež, ki je običajno tudi brez posebnih prihrankov, postrgati žepe in se marsičemu odpivedati, da bi dosegel plan. So tudi ljudje na sociali, nizki pokojnini, dolgotrajni bolniški ali podobno.  Za njih je tudi strošek 100 EUR veliko. Je res treba, da posebej šparajo za preserancijo nekoga drugega?

Casher, 29.05.2025 ob 15:30

Pravilna odločitev 1000€.  Mal pa berem komentarje pa ne morem verjet kakšne škrtice ste . Svojim sorodnikom ki si začnejo ustvarjat družino ne bi dali;za dobrodelne akcije, ki si pod ? pa ni problema.

Torej je potrebno vzeti kredit, da daš za darilo???

50€/osebo ker vas je veliko. Jaz več ne bi dala

Sorazmerno, 30.05.2025 ob 10:15

Za tistega, ki ima 5000 plače, je 1000 malo, še posebej če nima kreditov ali drugih finančnih obveznosti. Za tistega na minimalcu ali ima še kredite, je to skoraj cela plača.

Pa se recimo poroči nekdo, kjer sta oba partnerja že od prej dobro situirana in imata vse. In povabita nekoga na minimalcu. Bi moral ta revež, ki je običajno tudi brez posebnih prihrankov, postrgati žepe in se marsičemu odpivedati, da bi dosegel plan. So tudi ljudje na sociali, nizki pokojnini, dolgotrajni bolniški ali podobno.  Za njih je tudi strošek 100 EUR veliko. Je res treba, da posebej šparajo za preserancijo nekoga drugega?

Končno nekdo, ki uporablja zdravo pamet in stvari vidi širše.

New Report

Close