Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka Poročno darilo

Poročno darilo

Kaj menite o tem, da kot poročno darilo prejmeš denar? Jaz se poročim maja in bomo povsej verjetnosti svatom rekli da daril ni potrebno kupovati ampak naj se prinese denar (po zmožnostih seveda). Razlog pa je v tem, da bova določene stvari raje sama kupila tako kot nama paše. Nakupiti morava predvsem tehnične stvari za kuhinjo, ker pa takšne kot jih hočeva spadajo v visoki cenovni razred sva se odločila, da naj prinesejo denar. Imela bova okoli 60 svatov.

Ali ima kdo podobno izkušnjo? Koliko denarja ste dobili?

Jaz pa sem očitno proti dajanju denarja za darilo; prav tako se lahko zdi čudno nekaterim svatom napisati v Knjigo želja mladoporočencev, kaj si želiš (lahko ti rečejo, kaj bodo drugi njim diktirali, kaj naj kupijo). Imam pa drugačno idejo – kaj pa darilni boni, ki jih potem lahko vnovčiš v trgovini s tehnično robo. Ker če dobiš denar, potem ga lahko zapraviš tudi za kaj drugega. Če pa dobiš darilni bon, ga vnovčiš npr. v Merkurju. Pa tudi Knjigi želja in “diktiranju svatom” se na tak način izgoneš.

kaj diktiranje..sej bodo njej kupil darilo ne pa sebi..ona bo mogla potem 20 let gledat njihov pomivalni stroj, ki bo čisto zanič…sej lahko ga gredo tudi oni kupit, samo naj bo točno tiste firme in oznake, kot si ga želita, če je pa to za njih predrago, naj pa raje malo prispevajo ali pa raje nič…in na koncu ti vsi prinesejo kristalne vaze! katastrofa!

jaz tudi hočem denar! lahko pa mi kupijo 20 kvadratov laminata pa gips plošče…

lp, lara

Tudi midva bova rekla za denar. Krožnike, pribore, posteljnine, brisače……….imava že, pa tudi nočem, da mi ljudje kupujejo po svojem okusu. Rabiva pa kuhinjo, štedilnik, hladilnik, laminat, ploščice in dvomim, da bi to kdo prinesel. Tudi knjige želja ne bova odprla, ker so svatje iz čisto različnih koncev Slovenije.
Komur pa seveda denar ni darilo, bo prinesel kaj po svojem okusu. Sicer pa sva bila tudi midva povabljena na poroko, kjer smo prinesli denar, in je bilo meni čisto o.k.

Ajs

midva bova svatom namignila, da naj kot darilo prinesejo prispevek za avto…pol bo pa od njih odvisno, kaj bodo prinesli…lahko bo denar, lahko bo dekca za v avto, lahko bo prtljaznik za avto, lahko CD plejer…

lanna

Ravno tako sem mislila. Raje si bi sama po svojem okusu kupila, kot da mi kupuje nekdo drug, ki ima pomožnosti kontra okus kot jaz.
Pa tudi če ti laminate kupijo lahko falijo in boš imela tla, ki ti niso všeč. Laminati so namreč vseh vrst in barv. Lahko ti kupijo tiste za limat ti pa jih hočeš na klik itd. Zato mislim da je bolje, če ti kdo namerava kaj dati, da ti da denar, pa še faliti ne more, da ti ne bi bilo všeč.

midva bova to tako rečila, da bova vabila raznosila osebno in se o tem s povabljenimi pomenila takrat…imava en trapast spisek tak z mikrovalovkami pa tak in to lahko kupijo kakršno hočejo, ker jo rabim samo za odtajevanje, drugače bi bla pa veliko bolj vesela če bi kaj malega prispevali

Midva imava enako mišljenje. Naj prispevajo denar, kar je vseeno bolje, kot da dobiva neuporabne stvari. Obstaja način – ki pa je meni zelo zoprn in še bolj bi mi bil, če bi bil svat – če bi napisala spisek, bi v njem navedla točno določeno znamko, tip, barvo, funkcije,… A ni to zoprno?? In če ne dobijo tega v prvi trgovini, grejo še v drugo, pa tretjo,… in zaradi tega zapravijo kup časa, vožnje, živcev.

Imava pa za to eno rešitev: glede na to, da ne bodo prinesli vsi kupov denarja, nekomu bo pač nerodno, če nima in bo prinesel manj kot drugi (bolje to, kot da kupi za enak denar en set skodelic, ki jih imava že 4), bova nastavila škatlo, v katero bodo pač odlagali kuverte s tem denarjem. Če pa se bo kdo hotel “postavljati”, oz. nama pokazati koliko je prinesel, tisti bo pa kuverto predal osebno.
Konec koncev pa: postavite se v vlogo svatov (in to jim ob dostavi vabila tudi povejte – vsaj midva jih bova nosila osebno. Lepše in bolj osebno je). A ni lažje dati denarja, kot si razbijati glavo kaj kupiti. Pa še to: midva imava vse, kar se tiče teh drobnarij. Rabiva pa okna, vrata, pomivalni stroj, tlake, beton,… Kdo nama bo to kupil??
Lep pozdrav, M.

Lara!

Na tisti listek z mikrovalovkami napiši točno kakšno si želiš. Pač imaš spisek s sabo, več listkov s ceno in modelom in točno kje si ga videla. Ker ni vsaka mikrovalovka ok. Pač jaz sem tečna in če imam vse aparate v srebrni barvi, bi belo mikrovalovko šla takoj menjati in tako raje povem točno kar želim.

Te vprašajo po darilu, pa rečeš da bi najraje denar, če ne pa da imata nekaj konkretnega ogledanega ampak da je to raztreseno po raznih trgovinah in da imaš s sabo spisek (pustiš magar kopijo) pa da naj te pokličejo preden bodo kaj kupili, da si zapišeš, da se darila ne bi podvajala.

V teh časih si človek nekako ne more privoščiti podvajanja daril, običajno nimamo denarja ne mi ne svati in vsak “normalen” bo razumel. Če pa najdeš nekaj stvari v neki trgovini pa vprašaš za knjigo, pa jo imaš na večih mestih odprto. Zakaj pa ne.

Če pa nekdo pač tega ne želi, naj ti kupi kar pač želi.

Z boni pa jaz nimam dobrih izkušenj. Kadarkoli sem kakšnega dobila mi takrat ni bilo nič všeč, tako da raje dobim denar ali darilo. Ali pa nič.

LP

ja sej to se bomo itak dogovorili…upam :))

Ne razumem zakaj ste tako proti knjigi daril. A to, da pa prideš povabit človeka na poroko in poleg vabila prineseš še cel spisek stvari, ki jih hočeš – vključno z barvo aparatov in ne vem kaj še, je pa uredu??? Knjiga daril je od te variante veliko bolj diskretna, poleg tega svatom ni treba skrbeti kje bodo vsa ta darila po tvojem okusu našli.

jest nisem proti knjigi če si recimo želiš same tehnične aparate in si jo odpreš v merkurju..super..ampak recimo jaz si pa želim pojstelnino pa mikrovalovko pa kopalne plašče pa še kako stvar in to se ne da vse na enem koncu dobit na žalost 🙂

Lara!

Pa odpri knjigo v Dom Interieru v btc-ju.

zoprna zadeva, k so vsi svatje iz gorenjske…in večina je takih ki grejo 1x na let v ljubljano pa še to v klinični center :))

jaz moram povedat da je vse to ze za mano in da si zmeraj delamo prevec skrbi kot je potrebno – tudi jaz sem si jih. Pa vendar se je na koncu izkazalo, da ljudje ze tudi spostujejo zelje drugih, ceprav se jim sprva zdi cudno – pa to je njihov problem. Povedati je potrebno kaj si zelita, potem pa se naj odlocajo. Res pa je, da veliko ljudi raje da ce ve zakaj. Tako da mogoce razmislita v smeri, da zbirata prispevke za porocno potovanje ali kaj podobnega??? lahko pa se dogovorita s kaksnimi prijatelji, starsi, ki bodo ljudem ki klicejo in sprasujejo dali prave informacije.

zelim veliko uspeha,
maja

Sploh ni noben problem za denar rečt, boš videla. Midva sva tudi, pa so najini sorodniki malo bolj “konzervativni”, staromodni ali kako se naj izrazim, pa vseeno ni bilo problema. Dobila sva približno 280.000 SIT. S tem sva kupila nekaj kar sva še potrebovala, pa še za poročno potovanje sva imela:)
Tudi jaz najraje dam denar, razen če točno vem, kaj si kdo želi.
LP, Jasna

Jaz oz. midva se bova poročila julija in tudi midva sva se odločila za denar. Ker že vse imava in res ne potrebujeva ničesar, sva se odločila za res dobro poročno potovanje in v turistični agenciji odprla t.i. poročni račun. Svatje (če želijo) enostavno odnesejo denar v agencijo in tam dobijo bon v protivrednosti, ki so jo dali.
Enako lahko naredita tudi vidva, samo, da odpreta tak račun v kakšni tehnični trgovini. Poročno knjigo, kot se tudi reče temu računu, imajo v Merkurju, Media svet Coming, Metalki in verjetno še kje. Svatje morajo samo stopiti do izbrane trgovine in tam položiti denar.

Upam, da sem ti bila v pomoč.

Tina

New Report

Close