porocno potovanje
Pozdravcek vsem!
Mene pa zanima, ce imate kaksno idejo, kam bi jo lahko mahnili na porocno potovanje. Porocila se bova v juniju, na potovanjpa lahko greva od srede julija pa do konca avgusta.
V mislih imam kaksne daljne dezele, ne Evropo za zmerno ceno. Mislila sem na potovanje “z nahrbtniki” ne polezavanje na soncu. Potovanje naj ne bi trajalo manj kot 14 dni.
Ali priporocate kaksno dobro agencijo?
Hvala lepa za ideje!
Lep pozdrav!
zivjo,
kot studentka sem kar veliko prepotovala z nahrbtniki (Tajska, Malezija, Singapur, Indonezija, Mehika..). Najbolj mi je v spominu ostal otok Sulawesi v Indoneziji. Otok je cudovit, ima zelo zanimivo vero, bajno dzunglo in prelepe plaze, pa se podvodni svet je za potapljace rajski…Poleg vsega so pa ljudje zelo prijazni, hrana dobra, pa se vse skupaj pride zelo poceni. Tudi Tajska in Malezija sta lepi. Malo manj me je navdusila Mehika..
Vse lepo in prav, samo sedaj ne vem,. ce je pravi cas za potovanje v Indonezijo. Na zalost.
Karte smo kupili pri Airpassu ze par mesecev pred odhodom. Ker smo bili tako zgodnji, se je po navadi najdlo kaksno zelo ugodno karto. Na Tajsko smo leteli leta 1998 za 95.000 SIT (Muenchen-Bangkok in nazaj), ce se prav spomnim, je bilo takrat to 1000 DEM. Na Bali smo leteli leta 1999 za 105.000 SIT (Muenchen-Bali in nazaj). Ker smo bili studenti, smo zmeraj potovali za en mesec in pol, to je polovico julija in cel avgust. Ker je v tem casu v tem delu Azije dezevna doba, so tudi letalske karte cenejse in je na sploh vse ugodnejse. Ne vem ali smo imeli mi sreco ali kaj, dezevna doba se je takrat manifestirala v obliki enourne plohe 2-3-krat na teden. Nic hujsega, je lahko pa precej zabavno :))) Aja, ker smo v Indoneziji obdelali kar veliko otokov (Bali, Sulawesi, Lombok, Gili otocje, Ringha, Komodo in Flores), smo kupili en notranji let (Bali-Sulawesi za takratnih 13.000 SIT povratno), notranji leti so kar pogosti, tako da se ponavadi vedno najde mesto, tudi ce hoces kupiti kato par dni prej. Priporocam ti turisticne vodice od Lonely Planeta, tam noter je res vse.
Zdravo Jessy,
tudi midva z možem sva potovala po Indoneziji in Tajski, in moram ti reči da vama ne bo žal če se bosta odločila za katero od teh dveh destinacij. Karte sva kupila pri nas v Skloveniji. Lansko leto septembra sva letela Brnik-Frankfurt-Bangkok za ceno cca 142.000,00 SIT po glavi. To je cena povratne vozovnice. Midva sva se potepala tam 3 tedne, več pa žal ni šlo zaradi službenih obveznosti. Ampak moram pa povedat, da sva videla ogromno. Uporabljala pa sva vodiče od Lonely Planeta. Obadva vodiča imam še doma, če te mogoče zanimata ti jih po ugodni ceni prodam. Če te pa zanima karkoli drugega pa me lahko kontaktiraš na moj mail. Aja karte sva kupila pri turistični agenciji Exotic tours kakšen mesec prej.
Uživajta že vnaprej in vama kar malo zavidam. Midva sva bila resnično navdušena nad Azijo. Tam je vse tako poceni in sploh in oh, skratka o tem bi ti lahko napisala cel roman.
LP, Andreja
Oj,
sorry šele danes sem pogledala malce na forum in na internet, tako da ti odgovarjam danes. Ja tako je bilo jaz sem se cepila, moj mož pa ne. Jaz sem se cepila predvsem zato, ker je moj imunski sistem bolj slab. Pa obadva sva jedla tablete proti malariji. Naj ti povem, da sva bila v Indoneziji v deževni dobi, ampak to je zgledalo nekako tako, prišla ploha se je zlizo nato pa sonce. V dobrih treh tednih kar sva bila tam je deževalo vsega skupaj mogoče petkrat.
V bistvu je moje mnenje glede cepljenja sedaj naslednje, ko sem bila tam in videla kako stvari stojijo. Če ne bosta hodila po džungli, mislim da se ti ni potrebno cepit., odločitev je tudi tvoja. Vsekakor pa zadevo rajši preveri v ambulanti za cepljenja. Aja pa da ne pozabim samo cepljenje in tablete so tudi kar finančni zalogaj. Mislim da je cepljenje prišlo leta 1999 takrat sva bila v Indoneziji tam nekje 9.000,00 SIT. Tablete pa so znesle nadaljnih 18.000,00 do 20.000,00 SIT za obadva. Tam nekje, ne me čisto za besedo držat. Je pa malce odvisno kakšne tablete proti malariji dobiš.
Uživaj še naprej, in mislim da vama v noben primeru ne bo žal če se bosta odločila za Indonezijo. Kar se tiče financ za življenje in potikanje tam okoli sploh ne bosta porabila veliko denarja, no ja malce je odvisno koliko sta zahtevna.
LP, Andreja
Zdravo Jessy,
se opravičujem ker se nisem prej oglasila, vendar ti moram povedati, da sem 27.12.2002 postala prvič mamica. Rodila sem punčko Lano, ki je bila težka 3 kg in velika 50 cm.
Moj e-mail je: [email protected]
Kar piši, ti bom odpisala v doglednem času, saj je naša mala punčka pridna. Se slišiva oz. mailava.
LP, Andreja