Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Porodniška

Porodniška

Iskalnik mi ne dela sploh. Zato vas prosim za pomoč. V razvojni ambulanti so mi predlagali, naj dam vlogo za podaljšano porodniško. Kaj moram storiti? koliko časa se čaka na odgovor komisije? Kdaj naj sporočim v službo(in ali lahko komplicirajo)? Koliko pred izekom moram dati vlogo?

Hvala,

Greš na CZD in tam dobiš vlogo, ki jo izpolniš. Moraš pa priložit vse izvide otroka, ker le ti štejejo za podaljšanje porodniške. Tudi pediater ti lahko napiše še kakšno priporočilo.
jaz sem vlogo oddala mesec in pol pred iztekom porodniške. (pred tremi leti). Sploh zdaj, ko začnejo počitnice in dopusti je dobro, da vlogo oddaš čimprej. pač odvisno, kdaj se ti porodniška izteče.
V službo sem javila, da sem dala vlogo za podaljšanje. Sicer pa CZD obvesti tudi delodajalca, da imaš podaljšano.
Srečno!

Oddala naj bi prošnjo vsaj mesec pred iztekom (15 dni si lahko vzame komisija, 15 dni si lahko vzame CSD), če hočeš ob morebitnem podaljšanju kar nadaljevati s porodniško.
Za podaljšanje rabiš obrazec “Vloga za naknadno uveljavitev dopusta za nego in varstvo otroka” -lahko si ga sprintaš tudi iz interneta.
Nekateri CSD-ji zahtevajo, da že ob vlogi še enkrat priložiš potrdilo delodajalca, da si zaposlena, drugi sploh ne (to isto potrdilo že imajo v spisu), nekateri ga zahtevajo šele v primeru odobritve podaljšanja. Delodajalec je torej lahko – odvisno od tvojega CSD-ja oz. od razlage zaposlene na CSD – o tem, da si dala prošnjo, obveščen že v tem koraku, je pa po moje boljše, da ni, da ga ne brez veze dražiš, če vloga ne bo odobrena.
Vlogi priložiš kopije vseh izvidov oz. mnenj, ki jih imaš. Po tem, ko komisija odobri podaljšanje, pa CSD napiše odločbo in jo pošlje tebi, hkrati pa pošlje obvestilo tudi delodajalcu – ti ga ni treba posebej obveščati.

Hvala,……….še razmišljam: “Bi ne bi??”

New Report

Close