Porodniška, dodatno delo ali prekinitev
Spošovani,
imam vprašanje vezano na dopust za nego in varstvo otroka.
Moj oče ima podjetje kjer sem zaposlena. Podjetju gre slabo, tako da že danes vem da po porodniški, ki se zaključi 01.07.2015 bom ostala brez dela, torej ne bom zaposlena v podjetju, ostala mi bo le funkcija direktorja, za kar ne dobivam plačila. Podjetje ne bo zaprlo, le samo oče bo še delal.
V tem času, ko sem na porodniškem, me je lastnik drugega podjetja vprašal ali bi lahko bila prokurist v njegovem podjetju- razlog temu je ker prokuristka, ki je zaposlena v njegovem podjetju noseča.
Želela bi da čimprej nastopim delat za njegovo podjetje.
Zanima me kakšne možnosti imam:
– Porodniškega nadomestila ne bi želela izgubiti, gre za cca 700 eur na mesec…..
– Ali lahko hkrati delam in dobivam polno porodniško nadomestilo?
– Ali lahko delam polovični delovni čas in dobivam polovično nadomestilo, ostalo polovico, pa koristim kasnje, npr. čez kakšno 1,5 leta….
Ali sem lahko prokurist podjetja in sem hkrati na porodniški,…..ne gre za »tipično« delo, gre samo za to da, če pride kakšna inšpekcija se jaz menim z njimi, vsake toliko se podpišem na kakšen pomemben dokument, saj je direktor v tujini, jaz v bistvu nadziram ljudji, ki delajo, pregledujem račune…. Zanima me pravno gledano, da ne bi bilo kakšnih komplikacij z delovno inšpekcijo…..
Nagrado iz naslova dela prokurista si lahko izplačujem tudi preko očetovega podjetja,….nagrado si lahko izplačam tudi kasneje….
– Če izgubim porodniško nadomestilo, torej da prekinem porodniško, in začnem delat, ali sem upravičena do česar koli drugega- npr. kakšno nadomestilo za varvanje otroka, ….ker bi bila tako prisiljena dat otroka v varstvo drugam….
Zanima me kaj mi svetujete, kaj se da naredit v mojem primeru, da bi čimmanj izgubila.
Aja partner ne more koristit preostali del moje porodniške….
Lp, in hvala na odgovoru.
Forum je zaprt za komentiranje.