Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Porodniška in zaposlitev za določen čas

Porodniška in zaposlitev za določen čas

Spoštovani,
zaposlena sem za določen čas, do 31.8.2013. Če bom zaposlena še po tem datumu, še ni jasno. S porodniško bi morala začeti v zadnjih dnevih avgusta. V računovodstvu so me obvestili, da ker sem zaposlena do fiksnega datuma, mi porodniška ne pripada. Ali je to res ali so morda storili napako?
Prav tako me zanima, ali je res, da mi ne pripada popolni regres, ampak samo sorazmerni delež do takrat, ko imam podpisano pogodbo?
Lep pozdrav

Sorazmeren del dopusta in regresa.
Porodnisko imate, saj vam je ne da delodajalec. Papirje na csd pa uredite itak pred nastopom porodniske.

Pozdravljeni.

Zaposlena sem od 10.4.2017 do 31.10.2017. Prejšnji teden sem izvedela, da sem noseča in ker opravljam pretežno stoječe delo z dolgim delovnikom (natakar) sem že seznanila svoje nadrejene o svojem novem stanju. Skupaj smo se dogovorila, da mi bodo pogodbo podaljšali do 10.1.2018 (9 mesecev), da bom lahko koristila nadomestilo za brezposelnost, ko pa bom končala z porodniško oziroma nego otroka pa me čaka delovno mesto. Rok imam v juniju – nadomestilo pa mi preneha v aprilu – 1 mesec prezgodaj za nastop porodniške.
Kolegica, ki je imela podobno situacijo, mi je omenila, da je ona dobila še dodaten mesec nadomestila od zavoda za zdravstvo – skupaj je prejemala 4 mesece nadomestila ( 3 mesece zavoda + 1 mesec zdravstveno), da pa je za tako nadomestilo prvič slišala, ko ji ga je predstavila delavka na zavodu za zaposlovanje.

Zanima me kaj in kako je s tem zdravstvenim nadomestilom?
Ali lahko kako drugače prejemam denar še zadnji mesec pred porodniško ali samo preko socialne pomoči?
Kako je z bolniško, ko si za zavodu za zaposlovanje oziroma prejemaš nadomestilo za brezposelnost?

Najlepša hvala za odgovor.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close